maritbet girişmaritbet
Ofton İnşaat, Bomonti ve Merter’de yeni projeye başlayacak!

Ofton İnşaat, Bomonti ve Merter’de yeni projeye başlayacak!

Ofton İnşaat denildiğinde aklımıza hemen, Bomonti, Kurtuluş, Taksim, Dolapdere bölgesinin kentsel dönüşüm olarak adlandırabileceğimiz önemli projelerine imza atmış bir marka geliyor

Ofton İnşaat denildiğinde aklımıza hemen, Bomonti, Kurtuluş, Taksim, Dolapdere bölgesinin kentsel dönüşüm olarak adlandırabileceğimiz önemli projelerine imza atmış bir marka geliyor. Şirket son olarak Boğaz'ın gözdelerinden Kandilli'de Elysium Serene Kandilli projesine başladı.

Fiyat aralıklarının 720 bin TL ile 1 milyon 100 bin TL arasında seyrettiği projede Ofton İnşaat teslimatı Aralık 2013'de yapacağını duyurdu ama şirket burada müşterilerine her zaman olduğu gibi bir erken teslim sürprizi yapmaya hazırlanıyor.

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu eşbaşkanı İsmail Hakkı Altun, kendileri açısından sürprizlerin bununla sınırlı kalmayacağı mesajını veriyor. Örneğin Kasımpaşa'daki otel projesi için bombayı yakında patlatmak üzereler. Detaylarını kendisi açıklamasa da önümüzdeki günlerde düzenlenecek basın toplantısında büyük bir otel zinciri ile varılan anlaşmanın kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Ayrıca her dönem elinde 5-6 yıllık arsa stoğu bulunan şirketin, Bomonti, Ortaköy gibi yerlerde de yeni projeleri açıklanmak üzere.

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu eşbaşkanı İsmail Hakkı Altun, sahibinden.com Projeler Editörü Selma Şenol'un sorularını yanıtladı. Altun, Cannes'deki lüks ev projesinden arsa sahiplerinin yüksek fiyat talepleri nedeniyle vazgeçtiklerini ama yurtdışında bir proje için görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

Siz firmanızı merkezi yerlerde projeler üretmek üzere konumladığınız için bu hedefin zorunlu bir sonucu olarak kentsel dönüşümleri de gerçekleştirdiniz. Şimdi ise Türkiye'de kentsel dönüşümü hızlandırmayı amaçlayan yasa yürürlüğe girdi. Bu yasa sonrasında kentsel dönüşüme el atmak istediğiniz bölgeler oldu mu? Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları hakkındaki değerlendirmenizi alabilir miyiz?

Çok güzel tanımlamışsınız Ofton İnşaat'ı. Biz projelerimizi, İstanbul'un merkezi noktalarında, kentsel dönüşüme büyük oranda katkı sağlayacak konumdaki bölgelerde üretiyoruz. Kentsel dönüşümün gerekliliğinin bu yasa çıkmadan önce de farkında olduğumuzdan, bu bilinçle projeler ürettik ve şehrin yenilenmesinde büyük katkı sağladık; sağlamaya da devam ediyoruz.

Biliyorsunuz ki şehrin merkezinde arsa üretmek oldukça zor. Biz bundan hiçbir zaman kaçmadık. Aksine bu bölgelere girerek, bölgelerin katma değerlerini arttırdık. İstanbul'un diğer merkezi lokasyonlarında da çalışmalar yapıyoruz. İlerleyen dönemlerde yeni bölgelerde, farklı mimari yapı ve konseptlerle de projeler üretmeye devam edeceğiz. Kentsel dönüşüm olmadan Türkiye'nin şehir yapısının değişmesi, modern bir çevreye dönüşmesi oldukça zor. Bu yasayla toplumsal bilincin daha çok artacağına, arsa üretim süreçlerinde devletin kurumları daha çok destekleyeceğine inanıyorum. Ekonomik koşulların sağlanmasıyla da, kısa sürede Türkiye'nin güzelliklerine yenilerini ekleyeceğimizi düşünüyorum. Bu noktada da Ofton İnşaat her zaman olduğu gibi üzerine düşenleri yapmaya da devam edecek.

İstanbul'un merkezi yerlerinde az sayıda arsa üzerinde proje gerçekleştirdiğiniz için bu projelerde lüks grupta yer aldı. Şirket olarak siz daha alt gelir grupları için projeler öngörüyor musunuz?

Ofton olarak orta gelir düzeyine sahip vatandaşlarımıza da konut üretmek istiyoruz. Projelerimizin merkezi noktalarda olmasından dolayı fiyatlar orta bütçeye sahip aileler için biraz yüksek kalıyor. Konu lokasyon ve zor arsaların tedariklerinde proje üretmek olunca fiyatların yüksek olması kaçınılmaz... Kullanılan malzemelerin kalitesi ve nitelikleri de bu maliyetleri arttırıyor. Ancak ilerleyen dönemlerde kalite standartlarından ödün vermeden, orta gelir düzeyine sahip vatandaşlarımıza da projeler üretmek hedeflerimiz arasında.

Şirketinizi rezidans projelerinin marka ismi olarak mı konumlandırmak niyetindesiniz?

Residenceların hayatı kolaylaştıran yapıları, insanların günlük yaşamda ihtiyaç duydukları şeylerin bir arada ve her şeyden öte güvenli bir alanda sunuluyor olması, bizlerin de residence yatırımlarına ağırlık vermesini sağladı. Yalnız bünyemizde oluşturduğumuz Turizm Grubu ile de şehir otelciliğine olan desteklerimiz ve hayata geçireceğimiz otel projelerine yönelik faaliyetlerimiz, bu yöndeki yatırımlarımızı da arttırdı.

Sizin projelerinizin olduğu yerlerde, sizden sonra arsa ve konut fiyatlarının prim yapıyor olması dikkat çekici. Herhalde bunun en iyi örneği Bomonti. Bomonti bölgesini yatırımcı gözüyle değerlendirir misiniz? Siz girdiğinizde fiyatlar neydi, şimdi ne oldu, geleceği ne olacak? Bölgede yeni proje geliştirmeyi düşünüyor musunuz?

Bomonti Bölgesi'nin geleceğini ve yatırım avantajını yıllar önceden görüp, “biz buraya girmeliyiz!” demiştik.

Bu öngörümüzle bölgeye Elysium Residence projesiyle ilk giren ve proje üreten firma olduk. Bu proje yatırımcılarına %40 oranında bir prim avantajı sağladı. Bölgedeki Kentsel Dönüşüm algısını yaratmamız ve yatırım için ilk adımı atmamız, sadece bizim projemize yatırım yapanların değil, bölge halkının da büyük kazançlar sağlamasına neden oldu. Projemize ilk başladığımızda fiyatlar şuan ki fiyatların kat ve kat altındaydı. Şimdi ise, Mütekabiliyet Yasasının da çıkmasıyla gerek yabancı, gerekse ülke vatandaşlarımızın yoğun ilgisinden dolayı her arsa, her konut değerine değer kattı.

Bomonti'ye yeni proje

Bölgenin bu denli hızlı gelişme göstermesi, devletin de yeni tünel bağlantılarını açmasıyla da bölgeye olan talebi oldukça arttırdı. A klas konut, otel, iş yeri projelerinin aynı dönemlerde hayata geçiyor olması, yarattıkları sinerjiyle de İstanbul'un merkezinde yeni bir şehir merkezi oluşmasına neden oldu. Şehrin diğer merkezi noktalarına 5-10 dakikalık mesafelerle ulaşmanın cazibesiyle birçok kesim de bölgeye olan beklentiyi arttırdı. Biz de bölgeye olan inancımızla, önümüzdeki sene bir projeyi daha hayata geçirerek ona sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Şu anda inşaat ve satışı devam eden projelerinizin son durumu hakkında bizi bilgilendirir misiniz? Projelerle ilgili yeni gelişmeler var mı?

Projelerimizin teslimini, belirttiğimiz tarihlerden 5-6 ay öncesinde gerçekleştirdik. Bundan sonraki hedefimizde, erken teslimlerimize devam etmek. Elysium Serene Kandilli projemizin son teslim tarihi Aralık 2013; yalnız, şartlar ön gördüğümüz ölçüde devam ederse, bu tarihten çok daha önce konutlarımızı daire sahiplerimize teslim edeceğimizi düşünüyorum.

Şu anda “Serene” projemizin satışlarının %40'ını tamamlamış durumdayız. Bunu hep dile getiriyoruz. Ofton İnşaat her zaman arsa üreten, zor denilen yerlerdeki arsalarda proje geliştiren bir firma. Her dönem 5-6 yıllık arsa stoğunu elinde bulundurmaya çalışıyor.

Kasımpaşa (Piyalepaşa)daki otel projenizle ilgili bir gelişme var mı?

Kasımpaşa'daki projemizle ilgili son aşamalara geldik. Çok yakında konuyla ilgili gelişmeleri, sizlerle bir basın toplantısıyla paylaşacağız.

Geçen yıl yayınlanan demeçlerinizde Merter'de bir projeden bahsetmiştiniz, bu konuda bir gelişme var mı? Merter de tıpkı Bomonti gibi dönüşmeye başlayan bir sanayi-tekstil bölgesi. Burada arsanız var mı? Merter'le ilgili değerlendirmeleriniz?

Sizin de belirtiği gibi Merter Bölgesi, Bomonti Bölgesi gibi gelişmeye oldukça elverişli bir bölge. Gerek konumu, gerek ticari ve sosyal yapılaşmaya müsait oluşu, yatırımcıların ilgisini çekiyor. Biz de bu bölgede 3-4 adet büyük arsa sahipleriyle görüşmelerimizi sürdürüyoruz.

Ortaköy'de Ayios Fokas Rum Ortadoks Kilisesi'nin karşı çaprazında 15 dairelik butik rezidans projesi planlıyordunuz takvim belli mi?

Henüz hayata geçmedi. Önümüzdeki Şubat ya da Mart sonrası bu projedeki gelişmeleri size aktaracağız.

Yurtdışı projelerinizden de bilgi alabilir miyiz? Cannes'de lüks evler yapma niyetinde olduğunuz yazıldı çizildi, nedir bu işin aslı? Yurtdışında hangi ülkelerde varsınız ya da olacaksınız?

Cannes'daki projeyle ilgili süreci, arsa sahiplerinin fiyatları arsa değerinin üzerine çıkarmasından dolayı sonlandırmak durumunda kaldık. Ancak başta Avrupa bölgesindeki ülkeler olmak üzere çeşitli ülkelerle yatırım yönündeki bağlantılarımız devam ediyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Elysium Soul Beyoğlu reklam filmi yayında!
  • 10.12.2016 09:45

Elysium Soul Beyoğlu reklam filmi yayında!

Elysium Soul Beyoğlu, iki blokta 225 bağımsız bölümden oluşuyor. Projede 1+0, 1+ ...

"Ekonomiye katkı sağlamak vatandaşlık borcumuz"
  • 03.08.2016 13:25

"Ekonomiye katkı sağlamak vatandaşlık borcumuz"

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı İsmail Hakkı Altun, "Türkiye ekonomisine ...

İsmail Hakkı Altun 'Körfezli müşteriler önemli'
  • 01.05.2015 17:52

İsmail Hakkı Altun 'Körfezli müşteriler önemli'

Ofton İnşaat Eş Başkanı İsmail Hakkı Altun, Uluslararası Yatırım Zirvesi'nde, Kö ...

Elysium Elit Koşuyolu maket görüntüleri!
  • 07.03.2015 14:27

Elysium Elit Koşuyolu maket görüntüleri!

Ofton İnşaat tarafından Kadıköy Koşuyolu'nda hayata geçirilen Elysium Elit Koşuy ...

Ofton İnşaat turizme ağırlık verecek!
  • 06.03.2015 11:26

Ofton İnşaat turizme ağırlık verecek!

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Şimşek, turizm projelerine yatırım ...

Salih Şimşek, Dubai Cityscape 2014'ü değerlendirdi
  • 22.09.2014 15:23

Salih Şimşek, Dubai Cityscape 2014'ü değerlendirdi

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Salih Şimeşk, Dubai Cityscape 2014 Fuarı'nı em ...