maritbet girişmaritbet
Ofton İnşaat, 54 yıllık garajı, 30 milyon dolarlık rezidansa dönüşüyor

Ofton İnşaat, 54 yıllık garajı, 30 milyon dolarlık rezidansa dönüşüyor

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Yusuf Şimşek, İstanbul-Elmadağ’dan Dolapdere’ye inen yol üzerindeki eski tamirhanelere talip olduklarını belirterek, “Yapı Kredi Bankası Mensupları Emekli Sandığı Vakfı’nın, 1956’da alıp yıllardır tamirhane, garaj ve yakıt ikmal merkezi olarak kullandığı binasının yerine de rezidans yapıyoruz. Banka emeklileri 3 milyon lira edebilecek binadan 4-5 kat para kazanacak” dedi


 

Kaynak: Ali Öztürk / Hürriyet
 
İSTANBUL'un kalbi sayılan Taksim'e 5 dakika yürüme mesafesindeki Dolapdere-Elmadağ yokuşundaki kötü görüntü, eski otomobil tamirhanesi ile depoların ofis ve rezidans binalarına dönüşmesiyle ortadan kalkıyor. Bu yokuşta Andromeda Disko'ya da ev sahipliği yapan binaları satın alıp, Taksim Elysium Suites'in inşaatına başlayan, rezidans için Rixos Grubu'yla anlaştıklarını hatırlatan Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Yusuf Şimşek, “140 suit bulunan projede pazarlamayı da Rixos yapıyor. Üçte biri satıldı. Bitişiğinde, bize ait bir binada rezidans yapacağız. Ayrıca, 50 yıldan fazladır Yapı Kredi Bankası Mensupları Vakfı'na ait olan ve tamirhane, garaj, depo ve yakıt ikmal merkezi olarak kullanılan binayı da yıktık, rezidansa başlıyoruz” dedi.
 
Aynı yokuş üzerinde, yaklaşık 700 metrekare arsada halen 4 bin 800 metrekare kapalı alana sahip bir ofis binası inşaatına devam ettiklerini belirten Yusuf Şimşek, Yapı Kredi Mensupları Emekli Sandığı Vakfı'nın arsasında ise ruhsat alma aşamasında olduklarını vurguladı. Şimşek, şunları söyledi: “Ramazan Bayramı'ndan sonra temeli atıyoruz. Bodrum katlarıyla birlikte 11 katlı bir bina olacak. Arsanın büyüklüğü 2.8 milyon lira. 80 metrekare ile 160 metrekare aralığında daireler olacak. Rezidansı, 2011 sonuna kadar teslim edeceğiz. Projede metrekare fiyatları 3-4 bin dolardan başlayacak. Yapı Kredi Bankası Mensupları Yardım ve Emekli Sandığı Vakfı, binayı satmak istese 3-4 milyon dolara satabilirdi, kat karşılığı anlaşma ile 14-15 milyon dolara yakın kazanırlar. Projeye Taksim Elysium Residence adını vereceğiz.”
 
Banka araçlarının ikmal merkezi
Vakıf yetkilileri de, yıllarca garaj ve tamirhane olarak kullanılan binanın hikayesini anlatırken, şu bilgileri paylaştı: “1956 yılında vakfımızca satın alınan Elmadağ Garaj Binası, 1972 yılına kadar garaj, tamirhane ve depo olarak kullanılmak üzere muhtelif kişilere kiralanmıştı. Ağustos 1972'den itibaren de yine garaj ve tamirhane olarak kullanılmak üzere Yapı ve Kredi Bankası'na kiralanan binada, uzun yıllar banka araçlarının bakım ve tamirleri yapıldı.”
 
Likör arazisine 3 ayrı dava
Ofton İnşaat'ın Mecidiyeköy'de, eski Likör Fabrikası'nın arazisini alan konsorsiyumun da ortağı olduğunu hatırlatan ve yıllardır açılan davalarla uğraştıklarını kaydeden Yusuf Şimşek, şöyle konuştu: “Yürütmenin durdurulması için açılan ilk iki dava lehimize sonuçlandı. Fakat bu davalarla uğraşırken bir başka dava daha açıldı, o dava ise aleyhimizde. Fakat temyiz hakkımız var. Bu projede, başlangıçta deniz seviyesinden 400 metreye kadar çıkacak inşaat hakkımız, 300 metrenin altına indi. Mecidiyeköy'ün rakımını da düşünürsek, bölgedeki yüksek binalar kadar yüksek bina olacak. Yoğun yapılaşma olmayacak.”
 
Kasımpaşa'da 4 yıldızlı otel, rasathaneye komşu lüks site
OFTON İnşaat Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Yusuf Şimşek, Ofton'un Kasımpaşa'da, Piyalepaşa Bulvarı'nın başlangıç noktasında, 4 yıldızlı bir otel inşaatına başlayacağını da belirterek, “Bu otel için uluslararası otel zincirleriyle görüşüyoruz. Arsa dahil, bize 35 milyon dolara malolacak. Ekim ayında ruhsatı alıp inşaata başlayacağız. 300 odalı oteli, 2012 sonuna kadar bitirmek istiyoruz” dedi. Ayrıca, Çengelköy'de, Kandilli Rasathanesi'nin yakınında 30 dönümlük bir arazide 180 lüks daire bulunacak sitenin inşaatına başlayacaklarını bildiren Yusuf Şimşek, Bu projenin büyüklüğü de 45 milyon dolar. Nisan ayında inşaata başlamak istiyoruz” diye konuştu. Ofton'un Bomonti'de inşaatı devam eden Elysium Fantastic Residence projesinde de toplam 346 daireden 72'si satılmayı bekliyor. Proje, Şubat 2011 sonunda teslim edilecek.
 
Ümraniye'de Trabzonspor için kamp yeri yapıyoruz
OFTON İnşaat Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Yusuf Şimşek, merkezi İstanbul'da olan Trabzonlu İş Adamları ve Bürokratlar Birliği'nin (TİAB) de Yönetim Kurulu Başkan Vekili. Şimşek, TİAB'ın bir süre önce Ümraniye'de, Çekmeköy yolu üzerindeki 500 dönümlük Çırçır Ormanı ve mesire alanını, Orman Bakanlığı'nın açtığı ihalede kiraladıklarını ve burada mesire alanlarının yanı sıra, lüks bir restorana, pideciye ve kafelere yer açtıklarını ifade ederek, “Arazi içinde, ağaçların daha az olduğu bölümde, Trabzonspor İstanbul'a geldiğinde kullansın diye idman sahası, kamp yeri yapacağız. Müthiş İstanbul manzarası olduğu için, kendi aramızda, Trabzon'un Boztepe'sine atıf yaparak, ‘İstanbul'daki Boztepe' diyoruz” dedi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz