maritbet girişmaritbet
Nuhoğlu ve Ceylan İnşaat'tan konkordato talebi!

Nuhoğlu ve Ceylan İnşaat'tan konkordato talebi!

Gayrimenkul ve inşaat sektöründe faaliyetlerini sürdüren Nuhoğlu ve Ceylan İnşaat mali sıkıntıyı aşmak konkordato talebinde bulundu.

Son yıllarda inşaat sektöründe önemli projelere imza atan ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayan inşaat firmalarının iflas ve konkordato taleplerine şahit oluyoruz. Uzun yıllardan beri Türk İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Nuhoğlu ve Ceylan İnşaat'ta mali sıkıntılarla karşı karşıya gelince konkordato talebinde bulundu.

Nuhoğlu İnşaat'tan konkordato talebi

Türkiye'nin en köklü inşaat firmaları arasında yer alan Nuhoğlu İnşaat 1986 yılından bu yana inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor. Nuhoğlu İnşaat mali sıkıntıyı atlatmak için çareyi konkordato da buldu. Nuhoğlu İnşaat'ın yönetimine konkordato komiserlerinin atanması beklediği öğrenildi. 

100'ün üzerinde projeye imza atan Nuhoğlu, konut, altyapı, çevre düzenlemesi, kent parkları, eğitim ve sağlık projeleri ile özellikli yapılar gibi alanlarda özel ve kamu sektörüne yönelik hizmetler verdi. Ayrca, Nuhoğlu İnşaat'ın 4 büyük konut projesinde inşaat sürüyor. Nuhoğlu İnşaat Yenitepe Kadıköy, Yenitepe  İzmir  ve Marinera Çeşme projelerinde satışlara devam ediyordu. 

Ceylan İnşaat'a 3 aylık geçici mühlet verildi 

1995 yılından bu yana inşaat alanında faaliyet gösteren Ceylan İnşaat, karşı karşıya kaldığı mali problemleri aşamayınca Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden konkordato talebinde bulundu. Hacizlere karşı koruma talep eden şirketin konkordato davasında mahkeme tarafından koruma kararı çıkarken üç kişilik komiser heyeti atanması kararlaştırıldı.

Mahkeme, yapılan başvuru sonrası Ceylan İnşaat'a 3 aylık geçici mühlet kararı verdi. Kararla birlikte, şirket faaliyetlerinin denetimi için de Prof. Dr. Murat Atalı, Türkan Özdemir ve Ayşe Rüya Özturan'ı konkordato komiseri olarak atandı.

KONKORDATO NEDİR?

Konkordato, borçların yeniden yapılandırılması suretiyle iflasa tabi borçluların mali durumunun düzeltilerek iflastan kurtulmasını, diğer borçluların ise mali durumunun düzeltilmesini amaçlayan, alacaklıların da belirli bir tenzilatla veya vadede alacağına kavuşmasını sağlayan ve mahkemenin tasdikiyle taraflar açısından bağlayıcı hale gelen bir anlaşma olarak tanımlanıyor. Türkçeye iflas anlaşması olarak geçen konkordato, borçlunun, alacaklılarının üçte ikisiyle anlaşarak borçlarının en az yarısını ödemesi ve kalanını da ödeme planına bağlamasıdır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!
  • 26.08.2022 09:49

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!

Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve&nb ...

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor
  • 05.07.2022 11:45

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor

Karmaşık ve kolay olmayan birçok süreci içeren inşaat projelerinde üretken olmak ...

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!
  • 15.04.2022 17:23

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ni ...

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?
  • 18.03.2022 16:15

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?

Türkiye İMSAD’ın geleneksel hale gelen ‘Gündem Buluşmaları’nın 49’uncusu, '2021 ...

Döviz kurundaki düşüş inşaat sektöründe yüzleri güldürdü!
  • 29.12.2021 09:36

Döviz kurundaki düşüş inşaat sektöründe yüzleri güldürdü!

Döviz kurundaki artış sonrası oluşan fahiş fiyatlarla mücadele eden inşaat sektö ...