maritbet girişmaritbet
'Nüfusun yarısı kadar konuta ihtiyaç var'

'Nüfusun yarısı kadar konuta ihtiyaç var'

Avrasyaİnt Yapı A.Ş. kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sesli, konut sektörüne yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Avrasyaİnt Yapı A.Ş. kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sesli, inşaat sektörünün bahar ayı ile birlikte en hareketli dönemine girdiğini vurgulayarak, konutta doyum noktası olmadığını her zaman için toplam nüfusun yarısı kadar konuta ihtiyaç olduğunu söyledi. “Türkiye'de ve özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük kentlerde alt ve orta gelir grubunun ihtiyacı olan konutları sadece TOKİ'nin karşılaması mümkün değil” diyen Sesli, bu nedenle inşaat sektöründe erişilebilir konut üretiminin önem kazandığını belirtti. Sesli, “Metropollerde arsa maliyetinin yüksekliği, projelerin m2 birim fiyatlarını yukarı çekiyor. Bununla birlikte şehrin gelişime açık lokasyonlarda gerçekleştirilen avantajlı arsa yatırımları sayesinde erişilebilir konut üretimi mümkün” dedi.

Türk inşaat sektörünün, yatırım veya oturum amaçlı gayrimenkul alıcıları için apartman tipi binalardan, toplu konutlara ve farklı ölçeklerdeki özel markalı proje kadar zengin seçenekler ürettiğini söyleyen Ali Sesli, “Şu anda açık şekilde ortadadır ki düşük ve orta gelirli sınıfa yönelik erişilebilir konut konusunda arz eksiği söz konusu. Bu kesimin daha çok ikinci el konuta yöneldiğini görüyoruz. Bu nedenle TOKİ dışında özel sektörün de metrekare fiyatı 2500-3000 TL bandında olan, orta gelirli ailelerin banka kredisi ile konut alabilmesine imkan sunan projelere ağırlık vermesi gerekiyor” dedi.

En önemli faktör, doğru lokasyon ve doğru proje

Açıklamasında gayrimenkul yatırımı yapmayı planlayanlara da değinen Sesli, yatırım amaçlı konut alanların, altın, döviz, borsa gibi farklı diğer yatırım araçlarına göre her zaman daha karlı çıktığını vurgularken, bununla birlikte bazı risklerle karşı karşıya kalmamak için konut alımında bilinçli hareket edilmesi gerektiğinin de altını çizdi. Konut yatırımında püf noktanın “lokasyon” olduğunu belirten Sesli; “Gayrimenkul yatırımı planlayanlar öncelikle şehirlerin gelişim bölgelerini dikkate almalı. Hızla değerlenme potansiyeli bulunan bölgeleri iyi tespit ederek, yatırımlarını buralara yapmalılar. Bu bölgelerden alacakları konutlar, kendilerine orta vadede yüksek getiriler sağlayacaktır. Yine konut alacakları bölgenin imar çalışmalarını da iyi takip etmeliler. Buralarda yapımı planlanan ulaşım, hastane, üniversite gibi büyük ölçekli devlet ve özel sektör yatırımları, o bölgenin ticari değerini artıracak, dolayısıyla gayrimenkul fiyatlarını yükseltecektir” dedi.

Çekmeköy'de fiyatlar 250 bin ila 4 milyon TL arasında değişiyor!

Çekmeköy bölgesinde yatırımlarını sürdürdüklerini bildiren Avrasyaİnt Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sesli, 3.Köprü'nün Anadolu yakasındaki son çıkış noktası Alemdağ'da mülkiyeti kendilerine ait arazi üzerinde şu anda inşaatı devam eden Dreamlife Konutları'nın yanı sıra, bu bölgede yine arsa mülkiyeti kendilerine ait 52 villalık yeni projenin planlamasına başladıklarını söyledi. İstanbul'un son zamanlarda en hızlı gelişim gösteren yerlerinden birisi olan Çekmeköy bölgesinin, 3.Köprü bağlantı yollarının yanı sıra 2016 yılının ortalarında metroya da kavuşacağını belirten Sesli, ulaşım yatırımları açısından oldukça aktif olan bölgede konut fiyatları 250 bin lira ile 4 milyon lira arasında değiştiğini, arsa metrekare fiyatlarının ise 2000 - 5000 bin TL seviyelerinde olduğunu söyledi. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Altan Elmas: Konut fiyatlarında yüzde 60'lık artış bekleniyor
  • 09.11.2021 10:16

Altan Elmas: Konut fiyatlarında yüzde 60'lık artış bekleniyor

A Para'da yayınlanan Emlak Avcısı programına katılan KONUTDER Başkanı Altan Elma ...

Faiz indi, ev fiyatları uçuşa geçti!
  • 03.11.2021 16:23

Faiz indi, ev fiyatları uçuşa geçti!

Kamu bankaları, konut kredileri faiz oranlarında indirim yapınca bu durum beklen ...

Konut fiyatlarındaki artış medyanın gündeminde!
  • 18.09.2021 13:39

Konut fiyatlarındaki artış medyanın gündeminde!

2021 yılı itibarıyla hem kiralık hem satılık ev fiyatlarında yükselme meydana ge ...

KONUT FİYATLARINDA ARTIŞ
  • 14.01.2012 11:44

KONUT FİYATLARINDA ARTIŞ

Konut fiyatlarında %6,3 artan fiyatlar Türkiye’yi 4. Sıraya yerleştirdi ...

KONUT FİYATLARI ARTACAK!
  • 05.01.2012 17:30

KONUT FİYATLARI ARTACAK!

Konut piyasası hareketlendi. Fiyatlar % 10-15 artacak. ...