maritbet girişmaritbet
Norman Foster, Emaar'a 'gelecek kulesi' yapacak

Norman Foster, Emaar'a 'gelecek kulesi' yapacak

Emaar Türkiye CEO'su Ozan Balaban, Libadiye'deki yeni projelerinde ünlü mimar Norman Foster'ın geleceği temsil eden bir kule yapacağını açıkladı

Emaar Türkiye CEO'su Ozan Balaban, Libadiye'de yapacakları yeni projede üç farklı mimariyi 25 bin metrekarelik açık ortak alanla birleştirmeyi planladıklarını söyledi. Geçmiş, bugün ve gelecek temasını işleyeceklerini belirten Balaban, projenin bir kulesini dünyaca ünlü mimar Norman Foster'ın yapacağını kaydetti.
 
Balaban, "Kuzey', 'Güney', 'Batı' konutları dediğimiz Beyoğlu, Nişantaşı, Üsküdar'daki balkonlu Türk evleri yapacağız. Güney ve Batı konutları geçmiş, konut ve ofis kulemiz bugün, Foster'in kulesi de geleceği anlatıyor" dedi. Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği'nce (AMPD) bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Perakende Zirvesi'nde konuşan Balaban, projede AVM'yi Singapurlu bir firma, konut ve peyzajı ise iki ayrı Amerikan firmasının yapacağını belirtti.
 
Projede 2 bin 100 konut, 36 bin metrekarelik kiralık alanda ofis, 125 bin metrakerelik bir alanda alışveriş merkezi ve seyir terası, 190 odalı 5 yıldızlı bir otelden oluştuğunu açıklayan Balaban, projenin etrafında nostaljik bir tramvay dolaşacağını söyledi. Balaban, projede yer alacak geleneksel Türk çarşısını ise Dubai ve Mısır'a da götüreceklerini kaydetti.
 
5 MİLYAR $ HEDEFİ
Zirvede konuşan AMPD Başkanı Mehmet Nane, "Hedefimiz perakende sektörü olarak 2023'deki 500 milyar dolarlık ihracat hedefini tutturmak için elimizden geleni yapmak'' diye konuştu. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ise rekabet gücünü artımak için perakendenin gücünü artırmayı hedeflediklerini söyledi.

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz