maritbet girişmaritbet
Necmi Kadıoğlu Esenyurt’taki firmaları maketten konut satmamaları için ikaz etti!

Necmi Kadıoğlu Esenyurt’taki firmaları maketten konut satmamaları için ikaz etti!

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, ilçede ‘maketten satış’ yapan şirketlerin bazılarında sorun yaşandığını belirterek, ”Geçen ay içerisinde 4-5 firmayı ikaz ettik, maketten satış yapmamaları için taahhütname aldık. Firmaları sık sık ziyaret edip, bir an önce imalatlarını bitirmeleri için baskı yapacağız” diye konuştu

Necmi Kadıoğlu, 1992'den beri uygulanan plan çok delindiği ve yeterli olmadığı için 2005 ve 2008 yıllarında yeni planlar yaptıklarını ve o günden sonra ilçede konut hamlesi başladığını anlatarak, 2010 yılında, iki yıl önce yaptıkları planın iptali istemiyle davalar açıldığını anımsattı. Mahkemenin 1/1000 ve 1/5000'lik planları 2010 yılının mart ayında iptal ettiğini hatırlatan Kadıoğlu, şöyle devam etti:

“Bu bir ay süre içerisinde de ruhsat verdik, tebliğ tarihi itibariyle... Akabinde Büyükşehir Belediyesi'ne müracaat ederek, yeniden planlarımızı revize ettik. Bu tam 11 ay sürdü. Planlarımızın yenilenmesinden sonra devam ettik. Yalnız o bir ay süre içerisinde verdiğimiz 10 civarındaki konut ruhsatımızla ilgili Büyükşehir ile aramızda sorun çıktı. Büyükşehir, 'Bunları da vermemeniz gerekiyordu' dedi. Biz, Danıştay'a gittik. Danıştay'da haklı çıktık ve planlarımızı iptal eden mahkemenin kararı bozuldu ve planlarımız, ruhsatlarımız geçerli hale geldi.”
 
‘Müteahhitler durakladı'
 
Büyükşehir Belediyesi'nin istemi doğrultusunda 10 civarında ruhsatı yenilediklerini anlatan Kadıoğlu, ”Bu arada müteahhitlerde duraklama oldu. Bu duraklama olunca şantiye bozuluyor, vatandaşlarımız 'Bizim paramız, konutlarımız ne olacak?' diye sormaya başlıyor” dedi.  Bu zaman zarfında toplamda 13 bin 638 ruhsat verdiklerini, bunlardan sadece 10 tanesinin konuşulduğunu belirten Kadıoğlu, ”Bütün Esenyurt'ta konuşulan budur. İlçede 8,5 yılda 104 bin 550 konut, 7 bin 484 iş yeri, 837 de fabrika ruhsatı vermişiz” bilgisini verdi.
 
Kadıoğlu, 1/5000'lik planın iptal edildiğini, Büyükşehir Belediyesi'ne revize plan talebini götürdüklerini anlatarak, bu planı Mart ayında çıkarmaya çalışacaklarını söyledi.
 
‘Maketten satış sorunlu'
 
Esenyurt'ta ”maketten satış” yapan şirketlerin bazılarında sorun yaşandığını kaydeden Kadıoğlu, şunları söyledi:
 “Maketten konut alan vatandaşlar 'Bizim konutlarımız yapılmıyor mu? Şu zamanda teslim edilecekti' diye ortaya çıktılar. Bu firmalardan bir tanesi şu anda çözülmüş değil. Büyükşehir aşamasını bekliyoruz. Onun dışında başka firma olduğunu düşünmüyorum. Geçen ay içerisinde 4-5 firmayı ikaz ettik, maketten satış yapmamaları için taahhütname aldık. Yetkimiz olmamasına rağmen bu şekilde kontrol etmeye çalışıyoruz. Şu an itibariyle ruhsattan dolayı duran inşaatımız yok. Ruhsatlı olduğu halde parasal, bankasal sıkıntısı olduğu için duran bir-iki firma var diye biliyorum. En fazla gündeme gelen firmanın 3 şantiyesi birden çalışıyor. Bu, bir süreçtir. Bu süreci beraber yaşayacağız ve çözeceğiz. Medyada 'imar yolsuzluğu' diye takdim edilmesi ilkel ve ayıp bir durum. Bizim bir tane imar yolsuzluğumuz yoktur. Buna müsaade etmeyiz.”
 
‘Mağdur sayısı 1000'i geçmez'
 
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, bir gazetecinin, ”Sorun kaç vatandaşı ilgilendiriyor?” sorusuna ”Şu an itibariyle Ukra ve Fi Yapı firmalarında 700-800 kişi var. Ufak tefek arada bazı firmalar da çıkabilir. Bunlarda da 200-300 çıkarsa ilgili vatandaş sayısı 1000'i geçmez. 100 bin gibi sayılar çok çirkin. Zaten toplamda 102 bin küsur ruhsat vermişiz. Bunların hepsi mi mağdur?” diye konuştu.
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...

Restore edilen Cendere Sanat Merkezi hizmete açıldı
  • 24.10.2022 15:49

Restore edilen Cendere Sanat Merkezi hizmete açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) restorasyonunu tamamladığı "Cendere Sana ...

İBB, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı için 75 milyon avroluk ek kredi aldı
  • 14.10.2022 15:20

İBB, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı için 75 milyon avroluk ek kredi aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından (Europ ...

Bakanlıktan İBB'nin bütçe tahminlerine ilişkin açıklama!
  • 10.10.2022 16:24

Bakanlıktan İBB'nin bütçe tahminlerine ilişkin açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İBB'nin bütçe tahminlerine ili ...

İstanbul'da 7 yeni deniz yolu hattı oluşturulması kararlaştırıldı
  • 21.09.2022 16:32

İstanbul'da 7 yeni deniz yolu hattı oluşturulması kararlaştırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplant ...