maritbet girişmaritbet
Nata İnşaat 500 milyon euroluk 2 projeyle İstanbul’a geliyor!

Nata İnşaat 500 milyon euroluk 2 projeyle İstanbul’a geliyor!

Cennet Koyu’na komşu araziye en yüksek ikinci teklifi yapan şirket olan Ankara merkezli Nata İnşaat, yatırım için İstanbul’u radarına aldı.

Şirket, yaklaşık 500 milyon euro yatırımla İstanbul'un her iki yakasında AVM, konut ve ofisten oluşan 2 karma proje gerçekleştirmeyi hedefliyor. ENR'ın ‘Dünyanın en büyük 225 inşaat firması' listesinde yer alan şirketin 2014 hedefi ise yıllık 2 milyar dolarlık iş hacmiyle listede ilk 100'e girmek

Maliye Bakanlığı'nın Bodrum'un Gölköy bölgesinde Cennet Koyu'na komşu bulunan 678 bin 963 metrekarelik arazi için düzenlediği ve 277 milyon TL'lik teklifle TMC Mazıdağı Fosfatları Sanayi'nin kazandığı ihaleye 275 milyon TL ile en yüksek ikinci teklifi vermesiyle dikkat çeken Ankara merkezli Nata Holding, şimdi de yatırım için yönünü İstanbul'a çevirdi.

İstanbul'da 1998 ile 2008 yılları arasında altyapı ve tünel işleri üstlenen şirket, 2.5 yıllık problemsiz arsa arayışının ardından Asya ve Anadolu yakasında iki arsa için görüşmelerini son aşamaya getirdi. Pazarlık aşamasının sürdüğünü belirten Nata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık, “Asya ve Avrupa yakasında biri 126 diğeri 77 dönüm olan iki arsa için ABD'li bir fon ile görüşüyoruz. Anlaşmaya yakınız ancak pazarlığımız sürüyor. Yaklaşık 500 milyon euroluk yatırım hedefimiz var. İstanbul'a alışveriş merkezi, konut ve ofisten oluşan 2 karma projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. Ses getiren ve bölgeye katma değer kazandıracak projeler için halen arsa arayışı içinde olduklarını ve gelen yeni tekliflere de açık olduklarını kaydeden Tanık, projelere 2013 yılında inşaata başlayıp 2014 yılında hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti. Tanık, İstanbul piyasasında da ilk 10 firma arasına girmeyi öngördüklerini sözlerine ekledi.
 
Hedef yıllık 2 milyar $ iş
 
Nata, tanınmış uluslararası inşaat sektörü dergisi ‘'Engineering News Record' (ENR) dergisi tarafından firmaların, ülkeleri dışında gerçekleştirdikleri iş hacimleri dikkate alınarak hazırlanan ‘Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhidi' listesine en büyük yurtdışı müteahhitlik kategorisinde 225 firma arasından 148. sırada yer aldı. Şirket, Türkiye'den sadece 12 firmanın dahil olduğu ve yurtiçi ve yurtdışındaki toplam iş hacimleri değerlendirilerek belirlenen dünyanın en büyük 225 inşaat firmaları kategorisinde ise 201. sırayı aldı.
 
Yurtdışında yapmış oldukları iş hacminin yaklaşık 380 milyon dolar, holdingin toplam iş hacminin ise 910 milyon dolar olduğunu ifade eden Tanık, “2014 yılında dünyanın en büyük ilk 100 inşaat şirketi arasına girmeyi hedefliyoruz. Bunun için yılda 1.5-2 milyar dolarlık iş bitirmek gerekiyor, bu hedefe 2013 yılında ulaşıp 2014 yılında ‘en büyük ilk 100' listesine gireceğiz” diye konuştu.
 
Yapay kayak merkezi ile en uzun tünel akvaryumu Ankara'ya kuracak
 
Ankara'nın 151 metre uzunluğuyla en yüksek binası olan 46 katlı Vega Park projesini inşa eden Nata Holding, Ankara'daki projeleriyle Türkiye'de de bazı ilkleri başlatmış. Şirket Ankara'ya içinde 12 ay kayak yapma keyfini yaşatacak Nata Delta AVM projesini hayata geçirecek. 210 milyon dolara malolacak merkezin Türkiye için bir ilk olacak özelliği ise yüzde 100 karsız bir ortamda kayak hissi verecek olması. Ankara-İstanbul yolu üzerinde 33 bin metrekarelik bir alanda hayata geçirilecek 400 konutun da yer alacağı projede 20 bin metrekarelik bir de eğlence merkezi bulunacak. 130 metrelik pist uzunluğu olacak merkezin inşaatına 2013 baharında başlamayı planladıklarını söyleyen Namık Tanık, “Freestyle Snowboardcuların çok rahat kullanabileceği bu pistler gençler ve üniversite öğrenciler için tercih edilen pistler olacak” dedi.
 
Başkent'te hayata geçirilen 450 bin m2'lik inşaat alanıyla Türkiye'nin en büyük Alışveriş Vadisi Projesi de Nata Holding'in iddiaları projeleri arasında yer alıyor. Mamak'taki 175 bin metrekare kiralanabilir alanı bulunan vadide 98 metre ile Türkiye'nin en uzun tünel akvaryumunu inşa ettiklerini kaydeden Tanık, “Aqua Vega da 10 binden fazla balık ve deniz canlısından oluşan Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ikinci büyük tünel akvaryumu. İstanbul'da başlatacağımız projelerde de Ankara'daki iddiamızı ortaya koymayı hedefliyoruz” diye konuştu.
 
Hız rekoru kırdığı Türkmenistan'ın ilk asma köprüsünü açtı
 
Nata Holding olarak iddialı işler yapmayı sevdiklerini kaydeden Namık Tanık, Türkmenistan'ın 5 ayrı eyaletindeki karayollarında 500 günde 1.650 km'lik bir güzergahda 180 köprü yaparak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazandıklarını hatırlattı. Türkmenistan'da 2.5 günde bir köprü bitirdiklerini belirten Tanık, “365 metre uzunluğuyla, ülkenin ilk asma köprüsü de 3 gün önce hayata geçirerek hizmete açtık. Balkan vilayetinin Bereket ve Serhetyaka şehirlerindeki tren gan inşaatımız sürüyor. Cezayir ve Nijerya'dan da davet aldık. Oralarda da şantiye açmayı planlıyoruz” dedi.
 
NİHAL YUVACAN / VATAN

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İlkay Gündoğan, Bodrum'dan 70 milyon TL'lik lüks ev mi alıyor?
  • 07.07.2022 16:10

İlkay Gündoğan, Bodrum'dan 70 milyon TL'lik lüks ev mi alıyor?

Bodrum'da balayı yapan çiftten Şara Arfaoui, 70 milyon liralık ev beğendi. İlkay ...

Bodrum, mega yatlara ev sahipliği yapıyor!
  • 01.07.2022 10:43

Bodrum, mega yatlara ev sahipliği yapıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yaz sezonuyla birlikte mega yat trafiği de artıyor. ...

Bodrum'a sezonun ilk kruvaziyer gemisi yanaştı!
  • 23.04.2022 13:27

Bodrum'a sezonun ilk kruvaziyer gemisi yanaştı!

Bahamalar bayraklı 230 metre uzunluğundaki "Artania" isimli kruvaziyer, 526 yolc ...

Çevre dostu mega yat "Savannah" Bodrum'a demir attı
  • 26.10.2021 09:32

Çevre dostu mega yat "Savannah" Bodrum'a demir attı

Yurt dışından gelen hibrit sisteme sahip çevre dostu olarak bilinen mega yat "Sa ...