maritbet girişmaritbet
Mutlu Çilingiroğlu, Antplato'nun mimari detaylarını anlattı!

Mutlu Çilingiroğlu, Antplato'nun mimari detaylarını anlattı!

Ant Yapı'nın yenilikçi ofis projesi Antplato, mimarlık camiası ve Ant Yapı'nın yakından tanıdığı, ödüllü mimar Mutlu Çilingiroğlu'na emanet.

Mutlu Çilingiroğlu, Türkiye mimarlık sahnesinin önemli aktörlerinden biri. Capitol AVM'den Sarı Konaklar'a kolektif belleğimizde yer etmiş birçok binada imzası var. Son olarak Sign of the City Awards'da Soyak Soho projesiyle En iyi Rezidans ödülünü alan mimar, 25 yılı aşkın süredir Ant Yapı ailesiyle birlikte çalışıyor. 7000A, Mavisu ve Antrium rezidans projelerinin müellifi olan Çilingiroğlu, karşılıklı güven ve saygıyla sürdürülen bu işbirliğini bu kez Antplato ofis projesiyle yeni bir boyuta taşıyor. 

İddialı ve yenilikçi bir proje, Antplato. Mutlu Çilingiroğlu, Antplato'nun mimari konseptini şöyle anlatıyor; "En sade, en rasyonel, en rantabl şekilde çözümlediğimiz, modüler yapısıyla home-office'ten devasa şirketlere dek istenen şekillerde formüle edilebilen bir bina söz konusu. Hem arsa sahibi hem yüklenici Ant Yapı hem de mimarlar olarak hepimizi tamamen memnun eden bir proje hazırladık. Çalışan mutluluğunu ön plana alan, ısıtma ve havalandırma gibi çözümlerde hem enerji tasarruflu olan hem de farklı birimlere ayrılabilen, kot bazında büyük özgürlük sağlayan özellikler geliştirdik.

Ant Yapı'nın inşaat özelliklerinin üstün niteliğini tekrar etmeye gerek duymuyorum, şimdiye kadar yaptıkları gibi sağlamlık, çok kaliteli malzeme, teknik yetkinlik. Ofis konusunda aslında Anthill ile çoktan kendilerini gösterdiler, bir rezidans projesi Anthill, ama farklı bir kurgulaması var, ofis hayatına uygun çözümleri zaten en iyi şekilde yapabileceklerini gösterdiler. Antplato iddialı olduğumuz bir proje, yetkinliğine çok güveniyoruz. 

Öncelikle şunu unutmayalım. Bir yapının, bir inşaatın bir görünen, bir de görünmeyen yönleri var. Türkiye'de işin görünmeyen yanlarının önemi pek fark edilmiyor, süse fazlasıyla önem veriyoruz. Alıcının en kolay kandırıldığı kısım bu; görülen yönünün abartılması Ant Yapı ve kendi ofisim için emin olduğum şey var ki, görünmeyen konularda da son derece yetkin, özenli çözümleri uyguluyoruz. Düzgün iş yapmak mottomuz oldu hep, her yaptığım işin arkasındayım Bundan da eminim Sadeliğimizden, varılacak sonuçtan asla şüphe edilmeyecek bir çözüm geliştirdik. Yalın, yenilikçi, enstalasyon değişikliklerine kolayca imkan veren bir yapı tekniği geliştirdik. 

Çalışanın mutluluğu ön planda. Toplantı salonları, fitness alanları, restoran ve kafeterya gibi bölümleri en üst kata koyduk, panaromik görüntüye nazır, ferah alanlar... Zararlı ışınların artık daha açık renklerle engellenebilmesini sağlayan teknolojiler sayesinde, plazalarda çalışanların ruhlarını karartan koyu renk camların yerine aydınlık sağlayan açık renk camlar geliştirdik. 

Otoparka üç farklı kat olarak ve ayrıca açık alanda yer ayırdık. Otoparktan binaya ulaşımı en rasyonel şekilde çözdük, yapının planının en anlaşılır düzeyde olması için yapının etrafını saran bir düzen oluşturduk. Tabii ki mimar-yüklenici ve arsa sahibinin beklentilerini aynı çizgiye getirmek kolay olmadı. Bu iş hep böyle olur, git-geller yaşadık... Vardığımız nokta ise tamamen tatmin edici. Ant Yapı'nın mimari ekibi son derece çalışkan, dürüst Doğru sorgulamaları yaptık, en az yanlışı yaptık. Saygı ve sevgi içinde çalıştık ve mimar olarak bağımsızlığımdan ödün vermedim. Zaten Ant Yapı, her zaman verdiği sözün altından kalkacağını Türkiye'deki ve uluslararası arenadaki başarılarıyla çoktan kanıtlamış durumda.

EQ Ant Yapı

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ant Yapı, Amerika'daki 6'ıncı projesine başladı
  • 29.11.2022 16:39

Ant Yapı, Amerika'daki 6'ıncı projesine başladı

Ant Yapı, New York’un tarihi binalarından 711, Fifth Avenue’da yeni bir restoras ...

Ant Yapı, Moskova Paveletskaya Meydanı'nda AVM inşa ediyor!
  • 10.11.2021 16:31

Ant Yapı, Moskova Paveletskaya Meydanı'nda AVM inşa ediyor!

Uluslararası alanda en çok iş yapan 100 müteahhitten biri olan Ant Yapı, Rusya’n ...

Ant Yapı'nın ofis projesi Antplato karşınızda!
  • 20.11.2014 11:20

Ant Yapı'nın ofis projesi Antplato karşınızda!

Antplato, 25 katta 180 bağımsız birimden meydana geliyor. Ant Yapı tarafından ha ...

Mehmet Okay Ant Yapı projelerini anlatıyor
  • 15.05.2014 15:41

Mehmet Okay Ant Yapı projelerini anlatıyor

Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, şirket tarafından hayata geçirilmekte ...

Ümraniye Antasya Residence galerisi
  • 30.12.2013 13:01

Ümraniye Antasya Residence galerisi

Ümraniye'de Ant Yapı tarafından inşa edilen Antasya Residence projesinden görünt ...

Ant Yapı, Mirny Uçak Terminali'ni inşa edecek
  • 01.03.2021 17:17

Ant Yapı, Mirny Uçak Terminali'ni inşa edecek

Türkiye’nin önde gelen müteahhitlik şirketlerinden Ant Yapı, Rusya’nın Yakutista ...