maritbet girişmaritbet
Müteahhitlerin yurtdışı çalışmaları düşüşte

Müteahhitlerin yurtdışı çalışmaları düşüşte

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin yapmış olduğu araştırmaya ve açıklamaya göre; Türkiye müteahhitleri yurtdışı çalışmalarında düşüş gösteriyor.

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), Türkiye'nin yurtdışı çalışmaları ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. 

TMB'nin "2017 İnşaat Sektörü Analizi"ne göre dünyada ve Türkiye'de belirsizliğin arttığı söyleniyor. Küresel ekonomide sürekli durgunluk tezinin genel kabul gördüğü 2016 yılında Türkiye ekonomisi zorlu bir süreçten geçerken; üçüncü çeyrekte sadece inşaat sektöründe reel büyüme kaydedildiği belirtiliyor.

Bu bağlamda;

-2016 yılının ilk yarısında olumlu bir toparlanma ivmesi yakalayan inşaat sektöründe dokuz aylık toplam büyüme yüzde 7.4.

Analizde yılın ikinci yarısına ilişkin olarak ise şu yorumlar yapıldı:

Buna karşılık, mevcut belirsizlik ortamında iş insanları yatırımları sürdürmek, devlet de destek mekanizmalarıyla bu süreci teşvik etmek için var gücüyle çalışmaktadır. Özellikle yılın ikinci çeyreğinden sonra atılacak hızlı ve etkin adımlar, iç ve dış politikada yatıştırıcı bir atmosferin hakim olması, yılın ikinci yarısına büyük oranda olumlu yansıyabilecektir.

Etkin, şeffaf ve sürdürülebilir bir rota çizilip uygulanması halinde, ekonominin büyüme performansı ve finansal sistemin direnci dışında altyapı yatırımlarını ve inşaat sektörünü desteklemek adına da Türkiye Varlık Fonu'nun son derece memnuniyet verici sonuçlar yaratabileceği değerlendirilmektedir.

Hafta sonunda Başbakanlık'tan yapılan açıklamada da, Hazine bünyesinde bulunan bazı kamu sermayeli şirketlerle özelleştirme programında bulunan bazı şirketlere ait hisselerin Türkiye Varlık Fonu'na (TVF) devredilmesine karar verildiği belirtildi.

Yorum Yaz