maritbet girişmaritbet
Mustafa Güngör, ARDO ısıtıcı sistemlerini anlattı!

Mustafa Güngör, ARDO ısıtıcı sistemlerini anlattı!

ARDO Pazarlama Direktörü Mustafa Güngör ARDO ısıtma sistemlerini emlaktasondakika.com’a anlattı.

Yüzde 100 Türk sermayesiyle Türkiye'de üretilen cam panel ve kızılötesi olarak tanımlanan ARDO sistemleri hakkında ARDO Pazarlama Direktörü Mustafa Güngör emlaktasondakika.com'a açıklamalarda bulundu.

Dünyada ilki gerçekleştiriyor

Isı dağıtımında dünyada ilki gerçekleştirdiklerini söyleyen Mustafa Güngör “ Termolojik olarak cam panel kızılötesi ürün olarak tanımlanan ARDO, güneş enerjisi ve far infrared dalgası ile cildin beş santim altına kadar ısı nüfus ettirebiliyor. Bu nedenle ARDO'nun önünde oturan kişi ısınma konusunda problem yaşamazken, ARDO'nun yaydığı ısı odanın her tarafına eşit olarak dağılabiliyor” dedi.

Sauna hizmeti olarak kullanılabiliyor

Ürünün bulunduğu zamandan itibaren 10 yıl geçtiğini söyleyen Güngör “Ürüne tüketicilerden ciddi talep gelirken ürün; evlerde, iş yerlerinde cafelerde, otellerde, restoranlarda, hastane gibi birçok yerde kullanılabilir” dedi. ARDO'nun sauna hizmeti olarak da kullanılabileceğini söyleyen Güngör, ARDO ile tüketicilerin evlerinde çok uygun maliyete sauna imkanına sahip olabileceğini, ayrıca sauna yatırımcıların 9 kilowatlık sobaların yerine 2 kilowatlık ARDO ısı sistemleri kullanarak daha az maliyetle karşıladıklarını belirtti.

Elektrik kesintisinde ısınma imkanı

ARDO'nun diğer ısıtma yöntemlerine göre daha az maliyete ihtiyaç duyduğunu söyleyen Güngör, “ ARDO'yu diğer ısıtma metodları ile kıyasladığımız zaman 5+1 oranında daha az elektrik tükettiğini görüyoruz. ARDO 30 metrekarelik alanın ısısı için yarım ile1 kilovatlık elektrik kullanıyor. Sürekli olarak çalışmayan ARDO cam özelliğini kullanarak ve arada başka bir metaryal olmadan alana ısı veriyor. Ayrıca ARDO, 180 derece açıyla 3-5 dakikalık arayla elektrik çekerek alanı ısıtabiliyor. 15 dakika hiç elektrik kullanmayan ARDO bu sayede elektrik kesintisi durumunda odayı 1-2 saat daha ısıtabiliyor” dedi.

Ortalama 100 metrekare alana sahip 2+1tipindeki dairenin ARDO kurulumunun 10 bin lira 12 bin lira arasında olduğunu söyleyen Güngör; ARDO ürün kullanıcısının aylık olarak evin izolasyon ve mevsimsel durumuna göre 70 ile 300 arasında bir maliyetle ısınabileceğini belirtti.

Daha az elektrik tüketimi 

Sektörde bulunan diğer ürünlere göre daha az elektrik tüketen ARDO, enerjide dışa bağımlılığı azaltmakla birlikte, Rusya, Kanada Norveç gibi soğuk bölgeler dışında Fransa, Hollanda gibi ülkelere ihraç yapıyor. Ayrıca ARDO daha az karbon salınımı ve daha az elektrik tüketerek çevreyle duyarlı ürün olarak piyasada yer alıyor.

Önce bireyi daha sonra havayı ısıtıyor

ARDO'nun klasik ısıtıcılardan da farkına değinen Güngör, “Diğer ürünlerin havanın hacmini ısıtma prensibi varken ARDO'da önce kişi ısınır daha sonra ortam ısınır, bu çalışma prensibi de tüketiciye daha az ısınma maliyeti sağlar. ARDO, ayrıca çalışma prensibi olarak far infrared kullanırken, bu çalışma prensibi ısıyı 180 derece açıyla evin 4 köşesine eşit bir şekilde yayar. Ayrıca ürün astım gibi nefes hastalığı olan bireylere daha rahat nefes alma ortamı sunar. Çünkü far infrared teknolojisi ortamdaki zararlı virüsleri öldürebiliyor” dedi.

ARDO'nun konutlarda yer kaplamadığını söyleyen Güngör; Ürünün maliyeti, uzun ömürlü olması bakıma ihtiyaç olmaması, kullanıcının daha sağlıklı bir ömür geçirmesi nedeniyle konutlara katma değer sağladığını söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mustafa Güngör, ARDO ısıtıcı sistemlerini anlattı!
  • 26.07.2017 16:30

Mustafa Güngör, ARDO ısıtıcı sistemlerini anlattı!

ARDO Pazarlama Direktörü Mustafa Güngör ARDO ısıtma sistemlerini emlaktasondakik ...