maritbet girişmaritbet
Murat Tamer: 108 bin konut açığı var, inşaatçılarımız Kuveyt’te etkin olmalı

Murat Tamer: 108 bin konut açığı var, inşaatçılarımız Kuveyt’te etkin olmalı

Körfez ülkelerindeki projelerde etkin rol üstlenmek isteyen Türk İnşaat sektörü STFA’nın kazandığı 488 milyon dolarlık ihaleden sonra rotasını bu ülkeye çevirdi

Körfez ülkelerindeki projelerde etkin rol üstlenmek isteyen Türk İnşaat sektörü STFA'nın kazandığı 488 milyon dolarlık ihaleden sonra rotasını bu ülkeye çevirdi. Üç milyar dolarlık havalimanı ihalesini de kazanmak için kıyasıya rekabet eden Türk inşaatçılarının Kuveyt'teki rehberi Türk Büyükelçisi Murat Tamer. Türk iş adamlarına Kuveyt'in kapılarını açmak için her yolu denediğini dile getiren Tamer,  Kuveytli yetkililer ile bu sürekli temas halinde olduklarını ifade etti. Kuveyt'in halkından en üst makamlarına kadar Türkiye'ye yönelik çok bir büyük sevgi olduğunu ve Kuveytliler'in Türkler'i kendilerinden ayırt etmediğini ifade eden Tamer, “Bunu da çok sayıda insanın her sene Türkiye'ye gitmesinden anlıyoruz.  Kuveytliler Türkiye'ye sadece turist olarak değil, oturmak için de tercih etmek istiyorlar. Biz de onları turist olarak değil, komşularımız olarak görüyoruz.  Bizi en çok mutlu eden giden Kuveytlilerin mutlu olarak dönmesi. Bu da bir sonraki sene daha çok Kuveytlinin Türkiye'ye gitmesini sağlıyor” diye konuştu.

Bağlantılar tarihten geliyor
Tarihten gelen bağın, Türkiye'nin güzelliklerin, din ve kültür birlikteliğinin bu sevgide önemli bir yeri olduğunu belirten Tamer, arşivlerdeki belgelerin de bu sevgiyle katkıda bulunduğunu ifade etti. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Kuveyt'le özel ilişkilerin ortaya çıktığını belirten Tamer sözlerine şöyle devam etti: “Kuveyt 50-60 yıllık olmasına rağmen, Osmanlı'nın Kuveyt'le  münasebetinin 250 yıllık olduğunu görüyoruz. Gidenler memnuniyetle dönüyorlar. Üç imparatorluğun başkentinde İstanbul'da evlerinin olması onlar mutlu ediyor. İzmir, Yalova, Trabzon ve Sapanca'yı yakından tanıyorlar. Hepsi mutlu gidip mutlu dönüyor” dedi.

Türkler Kuveyt'te inşaat yapmalı
Kuveytliler'in Türklere kendi ülkelerinde konut ve inşaat yaptırma ihtiyacından başka birde Türkiye'den konut edinme istekleri oldukça önemli bir seviyeye gelmiş bulunuyor. Türkiye'ye geldiklerinde projeleri gezen Kuveytliler'in hiçte azımsanmayacak oranda olması bu iddiayı güçlendiriyor. Türkiye'de ev almak için ortalama 350 bin dolardan başlayan bir bütçe ayrıldığına dikkat çeken Tamer, bu rakamın yerine ve milyon dolara kadar rahatlıkla çıktığını ileri sürüyor.

108 bin konut açığı var
Kuveyt'in küçük bir ülke olduğunu ve berten Tamer sözlerine şöyle devam ediyor: “Ülkenin pek çok sahası petrol sahası için rezerve edilmiş. 108 bin konut açığı var. Bunu gidermek için devlet çalışmalar yürütüyor. Bununla ilgili Türk işadamlarını Kuveyt'e çekmek istiyoruz. Doğru ortaklık yapmak isteniliyor. Buradan ihaleleri takip etmeleri gerektiğini düşünüyorum.  Türkiye'nin de bu pastadan pay almalı. Müşavirlik hizmetlerinde etkin olmalı ve işleri Türkiye'ye yönlendirmeli” diye konuşuyor. 

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türk inşaat sektörü, yenilikçi peyzaj çözümlerini görücüye çıkarıyor
  • 29.10.2022 16:25

Türk inşaat sektörü, yenilikçi peyzaj çözümlerini görücüye çıkarıyor

Fuarda, markalı konut projelerinden ofis binalarına, rezidanslardan ticari yapıl ...

Türk inşaatçılar 2021'de yurt dışında 29,3 milyar dolarlık iş üstlendi
  • 04.01.2022 13:24

Türk inşaatçılar 2021'de yurt dışında 29,3 milyar dolarlık iş üstlendi

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 2021 yılı yurt dışında 29,3 milyar dolarlık iş üstlen ...

Türk inşaat sektörü ne kadar büyüdü?
  • 17.01.2015 11:32

Türk inşaat sektörü ne kadar büyüdü?

Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, sektörün dünü ve bugününü ...

Murat Tamer Kuveyt Gayrimenkul Zirvesini anlatıyor
  • 17.12.2013 09:16

Murat Tamer Kuveyt Gayrimenkul Zirvesini anlatıyor

Türkiye Kuveyt Büyükelçisi Murat Tamer emlaktasondakika.com'a Kuveyt Gayrimenkul ...

3.köprü ihalesi ertelendi
  • 28.03.2012 13:25

3.köprü ihalesi ertelendi

Ulaştırma Bakanlığı İstanbul’a inşa edilecek 3.köprü için açılan ihaleyi 15 gün ...

Trabzon, Körfez ülkelerinin yeni gözdesi oldu!
  • 18.11.2020 12:11

Trabzon, Körfez ülkelerinin yeni gözdesi oldu!

Sümela Manastırı, Ayasofya, Atatürk Köşkü gibi çok sayıda tarihi ve turistik değ ...