maritbet girişmaritbet
Murat Kurum: Fuarda 50 projemiz ile yer alıyoruz

Murat Kurum: Fuarda 50 projemiz ile yer alıyoruz

Emlak Konut GYO, 11-13 Eylül 2017 tarihlerinde Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Dubai Cityscape Global’de basınla buluştu.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 11-13 Eylül 2017 tarihleri arasında Dubai Dünya Ticaret Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan Dubai Cityscape Global'de basınla buluştu.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Dubai Cityscape Global 2017'de basın mensuplarına fuar değerlendirmesinde bulunarak sektörün son durumunun hakkında bilgiler verdi. Kurum, Emlak Konut'un yeni projeleri ve satın aldığı arsalar ile ilgili bilgiler verdi. Kuzey Yakası projesinin maliyetinin 700 milyon lira olduğunu ifade etti. 

Murat Kurum "Avrupa'da, Orta Doğu'da iş yapan birçok gayrimenkul firmasının burada olduğunu görüyoruz. Bu aslında ülkedeki ileriye dönük bir tanıtım faaliyeti. Bizim de Emlak Konut olarak mümkün olduğunca bu tarz fuarlara katılım göstermeye çalışıyoruz. Hem ülkemiz adına hem ülkemizdeki gayrimenkul sektörü adına burada olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Geçmişe bakarsak düşüş var gibi görünüyor ama bunun tüm konjüktürle alakalı olduğunu düşünüyorum. Fuarda 50 projemizle yer alıyoruz. Bu sene 15 milyarlık ihale hedefimiz vardı. Bunun yaklaşık 13 milyarını yaptık. 15 milyarı da yıl sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz" açıklamasında bulundu.

İhale edilecek arsalar ile igili de bilgiler veren Kurum "Uzun uğraşlarla yapmış olduğumuz, mahalle konseptiyle tasarımını geliştirdiğimiz bir projemiz hayata geçiyor. Bizim Mahalle ismi. Yine Florya'da bir yerimiz var. Bununu da ihalesini yıl sonuna kadar gerçekleştireceğiz. Bunun dışında hazırlığını yapmış olduğumuz Ankara'daki Devlet Mahallesi, Galatasaray ile devam eden Florya arsası ve Nişantaşı'ndaki arsalarımızı da inşallah ihale etmeyi planlıyoruz" dedi.

Kuzey Yakası proje hakkında açıklamalarda bulunan Murat Kurum "Proje yaklaşık 380 bin metrekarelik alan üzerinde yapılıyor. 250 bin metrekaresi tamamen yeşil alan. İsmini Kuzey Yakası koyduk. O bölgeye de ismini vereceğini düşünüyoruz. Arsa maliyeti ile birlikte 700 miyon liraya yakın yatırım maliyeti var. Tamamen sosyal amaçlı yapılmış bir proje. İçinde spor alanları, hayvanat bahçesi, yürüyüş alanları, göletleri olan bir proje yapmaya çalışıyoruz. Onun da içindeki ofisleri satışa sunduk. Ülkenin büyümesi devam ediyor. 2017 için yüzde 4-5 hedefler var. Gayrimenkul sektörü de devam ediyor. Bana göre gayrimenkul fiyatları olabileceği en düşük seviyede. Bunun daha altına da inmeyecek ve gayrimenkulün şu an fırsat olduğunu düşünüyorum. İnşaat maliyetleri ve arsa fiyatları hala yükselişte" dedi.

Gayrimenkulün bir fırsat olduğunu aktaran Murat Kurum, 'Şimdi al, 2019'da öde' kampanyası ile ilgili bilgiler verdi. Kurum "Yüklenicilerimiz de bir kampanya yaptılar. Ayın 15'i itibariyle başlıyor. 'Şimdi al, 2019'da öde şeklinde bir kampanya. Bu kampanya ile birlikte de evinizi alıyorsunuz ve 2019'a kadar hiçbir ödeme yapmıyorsunuz. Bu da kendiliğinden olmuyor. Vatandaşımıza bunu anlatmak lazım. Bunu yapabilmeniz için bankalardaki faiz oranlarına katkı sağlamanız gerekiyor. Bu katkılar da yüzde 15-20'lere varıyor. Dolayısıyla alanlar yine yüzde 15-20 avantajlı diyebiliriz. Emlak Konut'un bütün projeleri katılıyorlar. Bunun dışında alternatif ödeme seçenekleri de sunuyorlar. Gayrimenkul için şu dönemin fırsat olduğunu düşünüyorum. İnşallah sektör de en kısa zamanda hak ettiği yere en kısa zamanda gelecektir" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cityscape Dubai 2017 işte böyle geçti!
  • 14.09.2017 17:03

Cityscape Dubai 2017 işte böyle geçti!

Dubai'de düzenlenen Cityscape Global 2017 Fuarı'ndan çok özel görüntüler emlakta ...

"Tapuda yeni dönem başlıyor"
  • 13.09.2017 10:50

"Tapuda yeni dönem başlıyor"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Dubai Cityscape 2017'de tapuda yeni ...

Bakan Özhaseki, yeni deprem yasasının detaylarını anlattı
  • 13.09.2017 10:49

Bakan Özhaseki, yeni deprem yasasının detaylarını anlattı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Dubai Cityscape Fuarı'nda yeni depre ...

Özhaseki: Depremle ilgili yeni yasa geliyor
  • 12.09.2017 17:39

Özhaseki: Depremle ilgili yeni yasa geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, olası depremle ilgili hazırladıkları ...

''Türkiye'den 160 bin yabancı gayrimenkul aldı''
  • 12.09.2017 17:38

''Türkiye'den 160 bin yabancı gayrimenkul aldı''

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Dubai Cityscape Global 2017'de öneml ...

Sabri Paşayiğit: Cityscape verimli geçiyor
  • 12.09.2017 13:28

Sabri Paşayiğit: Cityscape verimli geçiyor

SPArchitects Kurucusu Sabri Paşayiğit, Cityscape Global 2017'de fuar hakkında de ...