maritbet girişmaritbet
MURAT KURUM AÇIKLADI

MURAT KURUM AÇIKLADI

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Ataşehir, Hoşdere ve Zekariyaköy için başlattıkları kentsel tasarım çalışmalarına dikkat çekti.

Kurum, bakanlığın onayından sonra hayata geçirilecek projelere binaların şehrin silüetini bozmaması için özel bir çalışma yaptıklarını söyledi

İstanbul'da üç projede kentsel tasarım çalışması başlatıldı. kent için silüet tartışmalarının yaşandığı şu günlerde Ataşehir'deki İstanbul Finans Merkezi (İFM), Hoşdere ve Zekeriyaköy'de başlatılan çalışmalarda proje bitmiş gibi siluetler yaratılacak ve bunlar, imar planına yansıtılacak.

İstanbul'u dünyanın en önemli finans merkezleri arasına sokacak olan ve proje konsepti sır gibi saklanan

İFM'yi kurma görevi Kanun Hükmünde Kararname ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'adevredilmiş durumda. Elde edilen bilgilere göre, yerli ve yabancı bir mimarlık grubu geçtiğimiz hafta Bakan Bayraktar'a bir sunum gerçekleştirdi. Bakanın gelecek günler içinde projeyi tanıtması bekleniyor. Proje hakkında bilgi sızdırılmasa da binanın hem çevre dostu hem de akıllı bina özelliğini taşıması kadar tarih ve moderniteyi bir arada sunması bekleniyor. Diğer yandan, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Hoşdere ve Zekeriyaköy'de başlatılan çalışmalara ilişkin açıklama yaptı. Bakanlıkla birlikte yürüttükleri çalışmalara bir aydır başladıklarını belirten Kurum, bugünlerdeki silüet tartışmasının iki bölgedeki çalışmaya yansımasını ise, “Projeler bitmiş gibi siluetlerini yaratarak, onu imar planına yansıtıyoruz. Binanın cephesi, yüksekliği, altyapısı olmak üzere her türlü detayıdüşünerek bunu oluşturuyoruz. Ataşehir, Hoşdere ve Zekeriyaköy için yenilenebilir enerjiyi de zorunlu hale getireceğiz. Plan notlarında bunu işleyeceğiz” sözleriyle anlattı. İstanbul Finans Merkezi için gerçekleştirdikleri çalışmaların altını çizen Kurum, hem Türkiye'den hem de dünyadan önde gelen finans merkezleri oluşturmuş tasarımcılarla çalıştıklarını belirterek, “Bu çalışmada binaların yüksekliği, binalar arası mesafe, binaların güneşe olan ilgisi ve göze hoş gelmesi gibi konulara dikkat ediyoruz. İmar planında her şey net olacak. ‘Senin yerin burası, yüksekliğin bu kadar' denilecek” diye konuştu. Her bir projede bir merkezi park alanının olacağını belirten Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayından sonra uygulamaya geçileceğini bildirdi.

İKİ BÖLGEDE NE OLDU, NE OLACAK?

Hoşdere Köyü'nün yanı sıra bölgede Başakşehir ve Esenyurt ilçelerinde de TOKİ mülkiyetinde olan yaklaşık 1 milyon 105 bin metrekare yüzölçümlü taşınmazlardan imar planı ve uygulaması sonucunda oluşacak olan 550 bin metrekare imar parsel, 14 Haziran 2011 tarihinde 302 milyon 500 bin lira bedel karşılığında satın alındı. 2 Mart tarihinde ise Sarıyer Zekeriyaköy'deki TOKİ mülkiyetindeki yaklaşık 500 bin metrekarelik 34 taşınmaz, 225 milyon 370 bin lira bedel karşılığında satın alındı. Murat Kurum, Ataşehir de dahil olmak üzere bu bölgeler için bu adımlar sonrasında yaptıkları çalışmaları şu sözlerle anlattı: “Bölgelerin kentsel tasarım porjeleri the HOK Planning Group, Özgüven Tasarım Danışmanlık ve İmar Planlama Proje olmak üzere üç grup tarafından ortaklaşa geliştiriliyor. Projeler, şehrin geliştirilmesine altyapı sağlamak amacıyla insan ve doğanın bir harmoni içinde yaşadığı, büyüdüğü ve geliştiği bir global şehircilik modeli çerçevesinde tasarlandı. Karma kullanımları içeren projelerde canlı bir ticari koridor da yaratılacak.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı
  • 05.06.2023 13:43

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına getirilen Mehmet Özhaseki, ba ...

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı
  • 23.05.2023 16:33

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ...

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı
  • 11.05.2023 11:53

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabınd ...

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''
  • 09.05.2023 11:32

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Belediyesi Me ...

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar
  • 04.05.2023 11:22

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Süper Lig'in yıldız f ...

Kentsel dönüşüm yarısı bizden kampanyası son durum!
  • 27.04.2023 15:08

Kentsel dönüşüm yarısı bizden kampanyası son durum!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yarısı Bizden" kampa ...