maritbet girişmaritbet
Moody’s Türkiye’nin kredi notunu bir kademe yükseltti!

Moody’s Türkiye’nin kredi notunu bir kademe yükseltti!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin kredi notunu bir kademe yükseltti

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin kredi notunu bir kademe yükseltti. Moody's'in bu kararı ile birlikte dolar içeride 1.7830 TL seviyelerine kadar geriledi. Borsada da yüksek bir açılış bekleniyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'ten yapılan açıklamada, Türkiye'nin ülke tahvillerinin kredi notunun bir basamak artırılarak, "Ba2"den "Ba1"e yükseltildiği, not görünümünün ise "pozitif" olarak devam ettirildiği belirtildi.

Türkiye'nin Ba1 notu, yatırım yapılabilir seviyenin bir kademe altına denk geliyor.

NOT NEDEN ARTTI?

Moody's not artırımını, Türkiye'nin kamu maliyesindeki kayda değer iyileşmeye ve hükümetin bilançosunun artan şok giderme kapasitesine dayandırdığını kaydetti.

Ayrıca kuruluş, Türkiye'nin en büyük riski olan cari açığın çözümüne yönelik atılan adımların da not artırımında rol oynadığına dikkat çekti.

DOLAR DÜŞÜŞE GEÇTİ

Kararla birlikte dolar tarafında hızlı bir düşüş izlendi. Dün kapanışta 1.8060 TL olan dolar Moody's açıklaması ile 1.7830 TL seviyelerine kadar geriledi.

Uzmanlar not artışı sonrası TL'nin dolara karşı değerlenme olasılığının arttığını belirtirken, ilk etapta 1.78 seviyesinin önemli olduğuna dikkat çekiyor. Bu seviyenin aşağıya kırılması durumunda 1.70 - 1.75 bandında geri çekilme olasılığı da ifade ediliyor.

EN İYİSİ MOODY'S

Üç uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu arasında Moody's en iyi notu veren kurum konumuna yükseldi. Fitch de Türkiye'ye aynı notu vermiş ancakgörünümü durağan'da tutmuştu. S&P'nin notu ise bir kademe aşağıda ve görünümü durağan.

S&P GÖRÜNÜMÜ DÜŞÜRMÜŞTÜ

Bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin, Mayıs ayı başında Türkiye'nin kredi notu görünümünü pozitiften durağana çevirmesine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan büyük tepki göstermiş, "Gerekirse anlaşmamızı iptal ederiz" demişti.

Hürriyet

Yorum Yaz