maritbet girişmaritbet
Mobilya sektörü rotasını Hindistan’a çevirdi

Mobilya sektörü rotasını Hindistan’a çevirdi

Türkiye mobilya sektörü, ihracat pazarlarını araştırmaya devam ediyor.

İhracat odaklı ekonomik büyüme politikası doğrultusunda belirlenen hedeflere ulaşmak üzere çalışan mobilya sektörü hız kesmeden yoluna devam ediyor. Eylül ayında Çin'in Şanghay kentinde gerçekleşen ve dünyanın en önemli sektörel fuarlarına katılan sektör temsilcileri, şimdi de yönünü dünyanın en kalabalık nüfuslu ve henüz keşfedilmemiş pazarı olan Hindistan'a çevirdi.

'Türkiye Mobilyası Globaldir'

Konuya ilişkin açıklama yapan İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, “İhracat odaklı ekonomik büyüme politikası doğrultusunda belirlenen hedeflere ulaşmak üzere en başarılı performansı sergileyen mobilya sektörü, ‘Türkiye Mobilyası Globaldir' mottosuyla yürütülen çalışmalar kapsamında, uluslararası pazarlarda en önemli ihracatçı ülkeler olarak öne çıkan Asya ülkeleri, Türkiye Mobilyası'nın yeni hedef pazarları haline geldi. Eylül ayında Çin'in Şanghay kentinde gerçekleşen ve dünyanın en önemli sektörel fuarları olan ‘Furniture China' ve ‘CIFF' organizasyonlarına milli katılım ve URGE projeleri aracılığı ile güçlü katılım gerçekleştirilmiş ve Çin pazarındaki payımızı önemli ölçüde artıracak iş bağlantıları kurulmuştu. Bu defa rota, Çin'den sonra dünyanın en kalabalık nüfuslu ve henüz keşfedilmemiş pazarı olan Hindistan'a çevrildi” dedi.

Mobilya tüketiminde ilk 5'te yer alıyor

Hindistan'ın mobilya tüketiminde dünyada 5. sırada yer aldığı bilgisini veren Ahmet Güleç, Hindistan'ın mobilya üretiminde yine tüm ülkeler içerisinde 5. sırada yer aldığını belirtti. İç pazarda daha çok yer ürünleri tercih eden ülkenin ihracatında Avrupa ülkelerinden yapılan ihracat oldukça sınırlı olduğunu hatırlatan Güleç “Mumbai gibi orta ve üst gelir seviyesindeki tüketicilerin modern mobilya tüketim talebi her geçen gün artıyor. Bu noktadan hareketle etkinliğin hedefi, Hindistan pazarında gelecek ilk 2 yıl içerisinde ihracatçı ülkeler arasında ilk 5 ülkenin içinde yer almak olarak belirlendi. Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda, İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından yürütülen MARMOB URGE projesi kapsamında 15 üye firmanın katılımıyla, Hindistan'ın önemli ticaret merkezleri arasında olan Mumbai kentinde 15-18 Ekim 2015 tarihlerinde gerçekleşecek ‘Index International Interiors and Design Event' katılımı için hazırlıklar tamamlandı ve heyecanla fuarın başlaması bekleniyor” diye konuştu.

Fuara katılan firmalar arasında; Adares Modüler Mobilya, Algıner Mobilya, Altınzambak, Enmobi, Gümüş, Hakim Mobilya, İberba, LTC Eral Mobilya, Gündemir, Meltem Modüler, Nurhas, Seçkin Lake Mobilya, Selimoğlu, Şkm ve Kupa Mobilya yer alıyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Varank: Türkiye mobilya sektöründe birinci ligde
  • 23.07.2022 00:54

Bakan Varank: Türkiye mobilya sektöründe birinci ligde

Bakan Varank, Recep Tayyip Erdoğan Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki "Doğu Anadolu ...

Mobilya ihracatının 2023'te 10 milyar doları aşması bekleniyor!
  • 15.07.2022 11:43

Mobilya ihracatının 2023'te 10 milyar doları aşması bekleniyor!

Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TAİF) Genel Başkanı Hüsey ...

Mobilya sektörü 6 milyar dolarlık buluşma için hazır!
  • 21.01.2022 10:52

Mobilya sektörü 6 milyar dolarlık buluşma için hazır!

Türk fuarcılık tarihinin en büyük fuarı olarak IIFF 2022 İstanbul Mobilya Fuarı, ...

Mobilyada talep patladı, sektör çift vardiyaya geçti!
  • 09.07.2021 10:30

Mobilyada talep patladı, sektör çift vardiyaya geçti!

Evlenenler ve evini yenilemek isteyenler mobilyaya talebi patlattı. Sektör ilk d ...

Düğün sezonuyla mobilya sektöründe hareketli dönem başladı
  • 05.07.2021 12:21

Düğün sezonuyla mobilya sektöründe hareketli dönem başladı

Tepe Home Genel Müdürü Levent Çapan, mobilya sektörüne dair önemli öngörülerde b ...

Evlenecek çiftlerin mobilya alma telaşı sektöre yaradı!
  • 08.06.2021 16:55

Evlenecek çiftlerin mobilya alma telaşı sektöre yaradı!

Cumartesi günleri mağazaların açılmasıyla birlikte mobilya alışverişlerinde cidd ...