maritbet girişmaritbet
Miami emlak piyasası ayağımıza geliyor

Miami emlak piyasası ayağımıza geliyor

Süha Çolakoğlu, uluslararası şirketlerde 25 yıl çalıştıktan sonra kendi işini kuran bir girişimci oldu

DHL Worldwide Express'te uzun yıllar Türkiye'den sorumlu ülke direktörü olarak çalışan Çolakoğlu, 2005-2007 yılları arasında Turkcell'de Kurumsal Müşteriler Bölüm Başkanı, ardından da Mobiltel İletişim'de iki yıl genel müdürlük yaptı. 

Profesyonel yaşama noktayı koyduğunda işini kurmak için fırsatlar ülkesi Amerika'yı seçti. 2011'den itibaren Orlando'da yaşamaya başlayan Çolakoğlu, USCO Capital Group şirketini kurarak emlak ve finansman yatırımları danışmanlığı yapmaya başladı. Çolakoğlu, üç yıllık sürede 100'e yakın Türk'e ABD'de gayrimenkul sattı. 

Çolakoğlu geçen hafta Türkiye'ye geldi. Yanında da Türkiye'ye ilk kez gelen bir isim vardı. Bu isim, Amerika'nın emlak danışmanlığı devlerinden Fortune International Group'un Başkan Yardımcısı Fernando Lugones'ti. USCO Capital Group ile Fortune International üç ay önce işbirliği yapmaya karar vermişler. 23 ülkede, binin üzerinde satış danışmanıyla çalışan Fortune International'ın halen Florida eyaletinin en büyük kentlerinden Miami'de 3.5 milyar dolarlık bir emlak portföyü var. Bu portföyde Amerika'da 'condo' denilen rezidanslardan bağımsız I villalara ticari ofislere kadar onlarca proje bulunuyor. 

Konu ile ilgili konuştuğumuz Çolakoğlu, "Fortune International'ın Türkiye, Türk Cumhuriyetleri ve Ortadoğu ülkelerindeki temsil hakkını USCO Capital aldı. Ben de bu bölgenin iş geliştirme direktörlüğünü üstlendim. 

Hedefimiz, Türkiye'yi üs yaparak Amerika'daki emlak ve yatırım fırsatlarından tüm bölgedeki yatırımcıları yararlandırmak" diyor. 

Lugones de yapılan işbirliği nedeniyle memnun. Türkiye'nin dinamizminden etkilendiğini belirten Lugones, bölge ülkelerine açılmak için Türkiye'yi merkez olarak gördüklerini vurguluyor. Lugones ve Çolakoğlu, Türkiye'deki iş ortaklarını bulmak için geçen hafta İstanbul'daydılar. Remax, Keller VVilliams gibi zincirlerin temsilcileri, bazı hukuk büroları ve mali müşavirlik ofısleriyle görüşmeler yapılmış. Lugones bu — hafta başında ülkesine Miami VVorld Resort dönecek ama Çolakoğlu 15 gün daha kalıp görüşmelerine devam edecek. Eylüle kadar Türkiye'deki iş ortaklarının netleşeceğini de vurgulayalım.  

Para

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Miami'de gayrimenkul piyasası 11 milyar dolara yaklaştı!
  • 30.10.2017 14:29

Miami'de gayrimenkul piyasası 11 milyar dolara yaklaştı!

Emlak yatırımlarıyla bilinen Miami'de, proje aşamasındaki yatırımlar hariç gayri ...

Atilla Ozan Yıldız, Miami emlak piyasasını anlatacak
  • 24.05.2017 11:47

Atilla Ozan Yıldız, Miami emlak piyasasını anlatacak

BD'de emlak devi olan profesyonel emlak hizmeti veren Atilla Ozan Yıldız, Miami ...

Miami emlak piyasası ayağımıza geliyor
  • 07.07.2014 15:04

Miami emlak piyasası ayağımıza geliyor

Süha Çolakoğlu, uluslararası şirketlerde 25 yıl çalıştıktan sonra kendi işini ku ...