maritbet girişmaritbet
Menderes Türel, Manavgat yatırımlarını açıkladı

Menderes Türel, Manavgat yatırımlarını açıkladı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Manavgat'ı yatırım yağmuruna tutacaklarını açıkladı.

Antalya'nın Manavgat ilçesine 2 yılda 161 milyon liralık yatırım yapacaklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkbeleni Projesi'nin detaylarını da açıkladı. 

"Manavgat kokuyordu"

8 aydır birçok projeyi hayata geçirmek için geceli gündüzlü çalıştıklarını belirten Türel, basın mensupları ile yatırım turu düzenledi. göreve geldiklerinde Manavgat'ın koktuğunu söyleyen Türel, "Manavgat'ta en öncelikli mesele arıtmaydı. Bu Manavgat için kabul edilecek bir durum değildi. Arıtma tesisinin kapasitesi dolması ve havuzların taşmasıyla koku ve sinek sorunu yaşanıyordu. Çok hızlı bir şekilde projeleri tamamlayıp ihale hazırlıklarına başladık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, bir yurt dışı ziyareti sonrasında gece beni arayıp Manavgat ve Serik arıtmalarının durumunu sorması bu konuya ne kadar önem verdiğinin göstergesiydi. Turizm Bakanlığımız ile mutabakat sağlandı. İhalesini yaparak, inşaat çalışmalarına başladık. Mayıs ayı sonuna kadar Serik ve Manavgat'ta arıtma sorunu kalmayacak” dedi.

manavgat şelalesi

Arıtma tesislerinde hız kesmiyor

Manavgat Arıtma Tesisi'nin, deniz deşarjı ile birlikte maliyetinin 52 milyon 850 TL olacağını açıklayan Menderes Türel, Kumköy Arıtma Tesisi'nin kapasitesinin 50 bin metreküpten, 100 bin metreküpe çıkarılacağını, 50 binden 350 bin kişiye hizmet verir hale geleceğini bildirdi. "Titreyön Göl Arıtma Tesisi'nde de elektronik ve mekanik sistemlerin yenilenmesi için 500 bin TL'lik bir yatırım ön görüyoruz” diye konuştu.

Hisar, Eski Hisar ve Aşağı Hisar mahallelerinde yağmur suyu drenaj kanalı yetersizliğine dikkat çeken Türel, çalışma başlattıklarını ve ihale sürecinin devam ettiğini belirtti.

Manavgat su temini projesinde yeni adım

"Manavgat Su Temin devir protokolü bizden sonraki yönetim bir çalışma yapmayınca fesih edilmişti. Bu projeyi yeniden hayata geçirmek için çalışma başlattık ve ASAT'a devri DSİ tarafından 27 Ocak'ta uygun görüldü. Bu proje ile Antalya, Alanya, Manavgat, Serik ve sahil bandında su sorunu 2070 yılına kadar çözecek”

manavgat tesisleri

Alt yapıya 161 milyon liralık dev yatırım

Başkan Türel, Manavgat'a yaptıkları ve yapacakları yatırımlarla ilgili şu bilgileri verdi: “İçme suyu hattına yönelik 2014 yılında 5 milyon TL'lik bir yatırım yaptık. İki senede Manavgat'a sadece altyapıya yönelik 161 milyon 443 bin TL'lik bir yatırımı Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştireceğiz. Bugün Manavgat için böyle dev bir yatırımı yapar hale geldik. Büyükşehir Yasası olmasaydı bugün bu imkan olmazdı. İlçe belediyeleri imkanı ile bu yatırımı yapmak mümkün olmadığını sağır sultan bile bilir. Bu yüzden Büyükşehir Yasası ilçelerde, beldelerde ve köylerde hizmet yapılabilmesi adına çok önemlidir. Bu yasa ile sadece içme suyu ve alt yapı için Manavgat 161 milyon TL'lik bir yatırım alabilir hale geldi. Bu çalışmalar farklı projelerle devam edecek.” 

"Işıkta beklemeden kesintisiz trafik"

Yol yatırımları hakkında da bilgi veren Türel, kavşakların tamamlanmasıyla Side girişinden Manavgat çıkışına kadar Alanya'ya doğru ışıkta beklemeden kesintisiz trafik ile en konforlu ulaşım imkanının sağlanacağını vurguladı.

ASMEK'ler yaygınlaşacak

Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'nın (ASMEK) bütün ilçelere yaygınlaştırılacağı duyuruldu. 200 kişiye hizmet verecek Manavgat ASMEK merkezi de hazır.

türkbeleni projesi manavgat

Türkbeleni projesi tanıtıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkbeleni projesini de tanıttı. 30 dönüm üzerindeki parkların sorumluluğunun kanunen Büyükşehir Belediyesi'nde olduğunu hatırlatan Türel, 360 dönümlük Türkbeleni projesiyle Manavgat'a yeni bir yaşam alanı kazandıracaklarını müjdeledi. Türel projeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Türkbeleni Manavgat'ın akciğeridir. Bu alanı kazandırmak için Manavgatlılara söz verdik. Avan proje tamamlandı. Detay projeyi Manavgatlıların destekleri ile tamamlayacağız. Avan projede 5 bin metrekare meydan düzenlemesi, 15 bin metrekare oyun ve eğlence alanı,  20 bin metrekare çim alan, 5 bin metrekare seyir terası olacak. Bir tek ağaç kesilmeyecek dahası 2 bin 500 yeni ağaç dikilecek. Burası yeni bir yaşam merkezi olacak. Alanın tahsisi 29 Ocak'ta onaylandı. Bu müjde ile Manavgat'a geldik. Orman Bakanımız Veysel Bey ve Genel Müdür İsmail Üzmez Bey'e teşekkür ederim. Türkbeleni, ailelerin çocukları ile gezip dolaşacağı bir yer olacak. Sivil Toplum Kuruluşları'na da bu alan içinde idari imkanlarının karşılanması noktasında bir yer ayırmayı düşünüyoruz” diye konuşu. 

Başkan Menderes Türel, daha önce tahsis talebinde bulundukları 21 dönümlük Şehitlik Parkı'nı, tahsisi yapıldığı takdirde bu parkı kendilerinden isteyen Manavgat Belediyesi'ne devredeceklerini söyledi. Türel, “Yeter ki Manavgat ve Manavgatlı kazansın. Biz hizmetin önünde durmayız. Tahsisi alırsak Manavgat Belediyesi'ne hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Antalya'da deprem master planı çalıştayı düzenlendi
  • 11.08.2022 16:31

Antalya'da deprem master planı çalıştayı düzenlendi

Antalya Büyükşehir Belediyesince kentin deprem master planı hazırlıkları kapsamı ...

'Aksu Belediyesi her ay 600 bin liralık kesintiden kurtulacak'
  • 22.02.2018 14:26

'Aksu Belediyesi her ay 600 bin liralık kesintiden kurtulacak'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın Aksu ilçesinde g ...

Cumhurbaşkanı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yeni binasını açtı!
  • 25.03.2017 16:15

Cumhurbaşkanı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yeni binasını açtı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizme ...

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden spor tesisi!
  • 05.01.2017 10:54

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden spor tesisi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalyaspor'a özel spor tesisi inşa etti. ...

Güneş enerji sistemiyle 80 bin TL ek gelir sağlandı
  • 15.09.2020 08:00

Güneş enerji sistemiyle 80 bin TL ek gelir sağlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, güneş enerji sistemi Ekim 2019’dan bu yana 80 bin ...

Muğla'da turizm Karavan Park projesiyle canlanacak
  • 13.09.2020 09:45

Muğla'da turizm Karavan Park projesiyle canlanacak

MÜSİAD'ın Karavan Park projesiyle Muğla’nın karavan turizminin gelişmesi amaçlan ...