maritbet girişmaritbet
Mart ve Nisan gayrimenkul sektörüne ilaç gibi geldi!

Mart ve Nisan gayrimenkul sektörüne ilaç gibi geldi!

İki aylık süreçte toplam değeri 10 milyar liranın üzerinde olan 17 proje lanse edildi.

Gayrimenkul sektörü 2016 yılının Mart ve Nisan aylarında adeta şov yaptı. Ekonominin lokomotifi olan sektörde yeni projeler birbiri ardında tanıtıldı. Mart ve Nisan ayında tanıtılan 17 yeni proje, yatırım büyüklüğüyle ekonomiye önemli bir katkı yaparken yeni istihdam kapısını da aralamış oldu.

Yeni satışa çıkan projelerin bazıları kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilirken Emlak Konut GYO ortaklı yatırımlarda öne çıktı. Öte yandan İstanbul dışındaki bazı şehirlerde yeni yatırımlar Mart ve Nisan'da görücüye çıkmış oldu.

Mart ve Nisan ayında satışa açılan ve görücüye çıkan projelerin toplam mali büyüklüğü 10 milyar 210 milyon lira seviyelerinde. Bu, birçok ülke ekonomisinden çok daha büyük bir rakam. Gayrimenkul sektörünün neden ekonominin lokomotifi olduğunu bir kez daha gösteren bu tablo, Eylül ayıyla birlikte daha da hareketlenebilir. Ayrıca konut kredisi faizlerinin düşmesi durumunda, satış piyasasının kısa vadede en az yüzde 20'lik bir artış yaşaması bekleniyor.

İşte Mart ve Nisan ayına damga vuran yeni projeler

Mart

queen central park

Queen Central Park: Sinpaş GYO'nun İstanbul Bomonti'de hayata geçirdiği Queen Central Park projesi 1 milyar 250 milyon liralık yatırım büyüklüğüne sahip. Konumu ve tasarımıyla öne çıkan proje, lüks hizmetleriyle de ev sahiplerine konforlu bir yaşam sunacak. 2018 yılının Eylül ayında tamamlanacak olan projede 1080 konut bulunmakta.

tual adalar

Tual Adalar: Dağ Mühendislik'in Emlak Konut GYO arsası üzerinde inşa ettiği Tual Adalar projesi Aralık 2017'de kapılarını açacak. 471 konutluk projenin yüzde 55 oranında prim yapması bekleniyor. 450 milyon liralık yatırım büyüklüğü bulunan projede her daireye 4 ile 12 metrekare arasında değişen depo alanı veriliyor.

epique island

Epique Island: Lüks tasarımı ve farklı konseptiyle Bodrum'un çehresini değiştirecek olan Epique Island 200 milyon dolar (580 milyon lira) yatırımla inşa ediliyor. Tilkicik Koyu'nda ada üzerinde yükselen proje Haziran 2017'de tamamlanacak. 150 adet yat kapasiteli marinanın bulunacağı projede ayrıca butik otel yer alacak. Proje Aksoy Holding imzası taşıyor.

ağaoğlu central park

Central Park Ağaoğlu: 350 milyon dolarlık yatırım ve 1.2 milyar dolarlık hasılat büyüklüğüne sahip Ağaoğlu Central Park projesi konumuyla öne çıkıyor. Şehir Parkı'nın hemen karşısında inşa edilmekte olan proje Mart 2018'de teslim edilecek. Kentin merkezinde inşa edilen proje yabancılarında yoğun ilgisiyle karşı karşıya.

pendik sahil konakları

Pendik Sahil Konakları: 150 milyon liralık yatırım değerine sahip olan Pendik Sahil Konakları projesi Evra Group ile Has Kule ortaklığında inşa ediliyor. Ağustos 2017'de teslimleri gerçekleştirilecek olan proje 7 bin metrekare arsada 180 konut şeklinde yükseliyor.

Nisan

ng residence

NG Residence: 500 milyon liralık yatırım büyüklüğüyle dikkat çeken ve Basın Ekspres ile TEM'in birleşme noktasında yükselen NG Residence, Eylül 2018'de teslim edilecek. Konut ve otel bloğundan oluşacak olan projenin yüzde 30-40 seviyelerinde prim yapması bekleniyor.

halkalı 24

Halkalı 24- Atakent 24: 24 Gayrimenkul imzalı iki Küçükçekmece projesi 130 milyon liralık değere sahip. Yüzde 40-50 seviyelerinde prim yapması beklenen iki projelerden ev almak isteyenler banka kredisi kullanabiliyor. İki projede Aralık 2017'de teslim edilecek.

karat 34

Karat 34: Doğa Şehircilik ile Başyapı ortaklığında, Basın Ekspres Yolu üzerinde, Atatürk Havalimanı'nın tam karşısında inşa edilmekte olan Karat 34, Emlak Konut GYO arsasında yükseliyor. 440 milyon lira yatırım bedeline sahip proje mevcut konumuyla yatırımcıların gözdesi konumunda. Projede teslimler Temmuz 2017'de başlayacak.

referans bahçeşehir

Referans Bahçeşehir: 300 milyon liralık hasılat beklentisiyle dikkat çeken Referans Bahçeşehir projesi Kiler GYO imzası taşıyor. Aralık 2018'de tamamlanacak olan proje 25 bin 920 metrekare alan üzerinde yükseliyor. Daireler dışında 34 dükkanın yer aldığı projede satışlar devam ediyor.

avrupa konutları başakşehir

Avrupa Konutları Başakşehir: Artaş İnşaat imzasıyla Başakşehir'de Emlak Konut GYO arsasında yükselen proje 941 konuttan meydana gelmekte. 400 milyon liralık yatırım büyüklüğüne sahip olan Avrupa Konutları Başakşehir 13 ayda tamamlanacak ve daire sahiplerine teslim edilecek.

greenox

Greenox Residence: 120 milyon liralık yatırım büyüklüğüne sahip Greenox, kentsel dönüşüm kapsamında Kağıthane'de inşa ediliyor. Eylül 2017'de teslimleri gerçekleştirilecek olan proje Aycan&Feres ortaklığının imzasını taşıyor. Sapphire'e 400 metre uzaklıkta yükselen Greenox'un yüzde 40 prim yapması bekleniyor.

mika naturalist

Mika Naturalist: Kemerburgaz'da Mika İnşaat tarafından inşa edilen ve 50 milyon liralık yatırım değerine sahip olan Mika Naturalist projesinde 68 konut bulunuyor. LEED Sertifikası'na da aday olan proje Aralık 2017'de tamamlanacak.

and pastel

AND Pastel: Kartal'da AND Gayrimenkul tarafından inşa edilmekte olan AND Pastel, 800 milyon liralık yatırım büyüklüğüyle dikkat çekiyor. 45 bin metrekare alana kurulmakta olan ve içerisinde 1200 daire bulunan projede teslimler Haziran 2018 tarihinde başlayacak. Yüzde 1 KDV avantajına sahip olan AND Pastel'de ev almak isteyenlere cazip fırsatlar sunulmakta.

ege vadisi

Ege Vadisi: Sinpaş GYO'nun 600 milyon lira büyüklüğe sahip Ankara'daki “Ege” konseptli projesi Ege Vadisi, Ekim 2018'de tamamlanacak. 887 dairelik proje kapsamında Ege konseptli konutlar bulunacak. 26 bin 900 metrekare alana kurulan Ege Vadisi'nde 6 blok bulunmakta.

bizimtepe aydos

Bizimtepe Aydos: Mayıs 2018'de tamamlanacak olan ve 600 milyon liralık yatırım büyüklüğüyle dikkat çeken Bizimtepe Aydos, Halk GYo ve Vakıf GYO imzası taşıyor. Banka kredisi kullanımına uygun olan projede konutlar 124 metrekare ile 191 metrekare arasında değişiyor. Bizimtepe Aydos, 17 blokta 1037 konuttan meydana geliyor.

istanbu 216

İstanbul 216 2. Etap: 80 milyon dolar (yaklaşık 240 milyon lira) yatırım değeriyle Fikirtepe'nin gözde projelerinden İstanbul 216 2. Etap'ta çalışmalar sürüyor. Baysaş İnşaat imzalı proje, kentsel dönüşümün simge yatırımları arasında gösteriliyor.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye için kazanç vakti!
  • 28.08.2018 18:00

Türkiye için kazanç vakti!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimleri Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyasın ...

Tual Adalar görücüye çıktı!
  • 12.03.2016 09:43

Tual Adalar görücüye çıktı!

Dağ Mühendislik'in yeni projesi Tual Adalar'ın basın lansmanı yapıldı. ...

Doğan Dağ, Tual Adalar'ı anlattı!
  • 11.03.2016 17:23

Doğan Dağ, Tual Adalar'ı anlattı!

Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, Kartal'daki Tual Ada ...

Queen Central Park Bomonti görücüye çıktı!
  • 04.03.2016 17:21

Queen Central Park Bomonti görücüye çıktı!

Sinpaş GYO, Bomonti'deki yeni projesi Queen Central Park'ı basına tanıttı. Modül ...

Gayrimenkul sektöründe bu hafta neler oldu?
  • 22.08.2014 16:17

Gayrimenkul sektöründe bu hafta neler oldu?

Emlaktasondakika, haftalık emlak haberlerini derlediği Emlak Bülteni ile bir yen ...