maritbet girişmaritbet
Mar Yapı, Güneşli'de 100 milyon dolar değerinde iki projeye başlamak için gün sayıyor!

Mar Yapı, Güneşli'de 100 milyon dolar değerinde iki projeye başlamak için gün sayıyor!

Güneşli Konutları ve G Plus projeleri ile dikkat çeken Mar Yapı, yola Güneşli'de devam ediyor

 

Bölgenin geleceğine güveni tam olan Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, Güneşli'yi ikinci Maslak yapmakta kararlı. Güneşli'ye düşlerindeki İstanbul'u kurduğunu söyleyen Özkök, 100 milyon dolar değerinde iki yeni projeye başlamak için gün sayıyor. 
 
Yeni Maslak olarak gösterilen Güneşli'ye ilgi her geçen gün artıyor. Eskilerin sanayi bölgesinde şimdi büyük konut projeleri ve gökdelenler inşa ediliyor. Yeni bir kimlik kazanma yolunda emin adımlarla ilerleyen bölgenin geleceğine inanan firmaların başında Mar Yapı geliyor. Güneşli Konutları ile bölgeye ilk adımı atan G Plus projesi ile dikkatleri üzerine çeken firma 2 yeni proje için çalışmalara başladı. Basın Ekspres yolunda 2013 yılı ilk çeyreğinde hayata geçirilmesi planlanan projelerin yatırım bedeli 100 milyon dolar. İlki 17,5 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek projenin adı Ala Güneşli. 
 
Diğer proje ise Holiday Inn Oteli'nin yanındaki arazide yer alıyor. Her iki projenin tasarımını da G Plus'ta olduğu gibi Suyabatmaz & Demirel Mimarlık yapacak. G Plus projesinin ikinci etabı için Divan Grup ile anlaşan Mar Yapı bu geleneği yeni projelerde de sürdürmeyi planlıyor. 
 
Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, Ala Güneşli projesi için Dubai merkezli bir otel zinciri ile görüşmelerin sürdüğünü dile getiriyor.
 
"Güneşli bizim merkez üssümüz" 
 
Özkök, uzun yıllar büyük sanayi tesisleri ve pek çok basın kuruluşunu barındıran Basın Ekspress Yolu'nun, önemli bir dönüşüm süreci yaşadığını ifade ediyor. Bölgenin sanayi bölgesi kimliğinden sıyrılarak prestij yolu ilan edildiğini söyleyen Özkök, "Havalimanı ve ana arterlere yakınlığından ötürü geleceğin Maslak'ı olarak görülen Güneşli'de birçok yeni iş merkezi, otel ve rezidans projesi yükseliyor" diyor. Birkaç yıl öncesine kadar metrekaresi bin dolara satılan arsalara bugün 2 bin dolara yükseldiğini belirten Özkök. Güneşliyi Mar Yapı'nın merkez üssü olarak tanımlıyor. Divan Residence at G Plus ile bölgedeki ilk markalı rezidans projesini hayata geçirdiklerini belirten Özkök, Mar Yapı Güneşli'nin dönüşümüne ve gelişimine katkı sağlayacaklarını dile getiriyor ve ekliyor: "Kentsel değil düşsel dönüşüm yaptığımız Güneşli bölgesinde, düşlerimizdeki İstanbul'u inşa ediyor, bölgeye gelen yatırımcılara ve diğer firmalara ilham veriyoruz.
 
"Ben iş hayatımda güvene ve iyi ilişkiler kurmaya çok önem veririm" diyen Özkök, edindiği en büyük tecrübeleri öngörülü olmak, fırsatları değerlendirmek ve zamanı doğru kullanmak olarak sıralıyor.
 
Estetik bakış açısıyla konut inşa ediyor 
 
Kuyumculuktan gayrimenkul sektörüne geçen Münir Özkök projelerinin her noktasında sanata verdiği önemi gösteriyor. G Plus satış ofisi için özel koleksiyonunu açan ve birbirinden özel tabloları sergileyen Özkök, kuyumculukta edindiği estetik bakış açısının inşaat sektöründe çok faydasını gördüğünü söylüyor ve ekliyor: "Kuyumculuk estetiğin, görselliğin, tasarımın ön planda olduğu bir sektör tıpkı inşaatta olduğu gibi." Özkök, projeleri değerlendirirken teknik yönlerinin dışında duruşu, insanlara hissettirdikleri ve görselliğinin algılanışını aynca gözden geçirdiğini dile getiriyor. Bir projenin Özkök 'ten tam not alması için ise "Ben bu evde yaşar mıydım?" sorusuna evet yanıtı alması gerekiyor.
 
İki haftada yüzde 85'i satıldı 
 
Atatürk Havalimanı ve ana arterlere yakınlığı ile dikkat çeken G Plus projesi, 32 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor. 3 etaptan oluşan G Plus'ta ilk etaptaki konutların tamamı satıldı. 
 
Eylül'de teslimlere başlanacak projenin ilk kulesinde 254 rezidans ve 44 ofis yer alıyor. 
 
Temelleri Mart 2011 tarihinde atılan ilk kule alıcısına yüzde 40 kazandırdı, ilk etabında metrekaresi 2 bin 700 TL'den satışa sunulan projede rakamlar 2'inci etapta 4 bin 500 TL'ye kadar yükseldi. G Plus projesinin ikinci etabı olan Divan Residence at G Plus'ta 282 rezidansın yanında 140 odalı Divan Otel'i yer alıyor. Ağırlıklı olarak 1 + 1 dairelerin yer aldığı kuleden alım yapanlar şimdiden yüzde 16 kazandı. Projede 950 araçlık kapalı, 120 araçlık açık otopark kapasitesinin yanında, yüzme havuzu, Fin hamamı, sauna, fitness, spa ve farklı fonksiyonlar içeren sağlık kulüpleri de bulunuyor. 
Sektörün durgunluk yaşadığı bir dönemde başarılı bir satış grafiği çizdiklerini belirten G Plus Pazarlama ve işletme Müdürü Özlem Durukan, ikinci etabın yüzde 85'ini iki hafta içinde sattıklarını ifade ediyor. 
 
G Plus'ın lokasyon avantajına dikkat çeken Durukan, "Diğer projelere göre fiyatlarımız daha fazla olsa da insanlara parayla alınması mümkün olmayan bir şey kazandırıyoruz, o da zaman" diyor. Her kule için ayrı bir hikâye oluşturduklarını belirten Durukan, 3'üncü kule için çalışmalara başladıklarını söylüyor. Proje dikkat çeken bir başka özellikle ise kuleler arasında oluşturulan kamusal alan. Durukan, proje kapsamında oluşturulacak alışveriş ve yaşam alanından sadece projede yaşayanların değil tüm bölge sakinlerinin faydalanacağını ifade ediyor. 
 
Böylece G Plus sakinlerinin hayattan kopmaması ve Güneşli'nin gelişimine katkı sağlanması hedefleniyor. 
 
Gülistan Alagöz/Emlak Rotası

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Robert Varon: Wanda ile MIPIM'de Türkiye'yi temsil ediyoruz!
  • 15.03.2017 14:10

Robert Varon: Wanda ile MIPIM'de Türkiye'yi temsil ediyoruz!

MIPIM Fuarı 2017'de Emlaktasondakika.com'un canlı yayınına katılan Mar Yapı İcra ...

Münir Özkök, G YOO projesini anlattı
  • 26.11.2014 17:09

Münir Özkök, G YOO projesini anlattı

Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, G YOO projesinin detaylarını anlatt ...

Divan Grubu GPlus'ı işletecek
  • 31.03.2012 13:03

Divan Grubu GPlus'ı işletecek

Mar Yapı’nın Güneşli'deki G Plus Projesi’nin 2. Etabı'nda işletmeyi Divan Reside ...

Divan Residence at G Tower proje görselleri
  • 30.11.2016 14:34

Divan Residence at G Tower proje görselleri

Mar Yapı ve Divan Grup tarafından Basın Ekspres Yolu’nda inşa edilen 432 konutlu ...

Halkalı Divan Residence'ın helikopter görüntüsü!
  • 10.01.2013 09:12

Halkalı Divan Residence'ın helikopter görüntüsü!

Halkalı'da inşa edilen Divan Residence projesinin karlı helikopter görüntüsü eml ...