maritbet girişmaritbet
Mar Yapı, 2015'te yeni projelere imza atacak!

Mar Yapı, 2015'te yeni projelere imza atacak!

Mar Yapı Küçükçekmece’de eski Oerlikon Kaynak fabrikası arazisi üzerinde rezidans yapacak

2015 yılının ilk çeyreğinde projeye start vermeye hazırlanan firmanın 10'a yakın yeni projesi bulunuyor. İşte o projeler…

Mar Yapı'nın yeni yatırım planlarını açıklayan Varon, 10 yeni proje müjdesi verdi. Ala Güneşli ve Tri-G projelerini 2014'ün son çeyreğinde satışa çıkaracaklarını belirten Varon, bunun dışında Küçükçekmece'de eski Oerlikon fabrikası üzerinde de kentsel dönüşüm projelerinin olacağını söyledi. Küçükçekmece'nin yanı sıra Etiler Ulus'ta 2, Anadolu Yakası'nda da sahil taraflarında bir adet dönüşüm projesine start vermeye hazırlandıklarını ifade eden Robert Varon, Bodrum'da da 3 yeni proje açıkladı. İşte tüm detayları ile o röportaj…

Satışta olan projelerinizde hangi aşamadasınız? 

G Plus projemizde aktif satış dönemini kapattık. Birinci kulede satışlar bitti ikinci kulede de sınırlı sayıda daire var; onlar da satışa kapalı. 

Neden satışa kapalı?

Yönetimin kendine ayırdığı daireler var. Bir kısmı da daha çok prim yaptığında tekrar satışa çıkacak. Şimdi G Plus'ın yanında 3.kuleyi yapmayı planlıyoruz. 

G PLUS'A ÜÇÜNCÜ KARDEŞ GELİYOR

3. kule dediğiniz G Plus'tan tamamen bağımsız bir proje mi olacak yoksa yeni bir etabı gibi mi?
3.Kule şu an konsept aşamasında. Önümüzdeki sene proje geliştirmeye başlarız. Bu kulemiz G Plus'la bağlantılı olacak ama farklı bir konseptte olacak. 2015'in sonlarına doğru da satışa çıkarmayı planlıyoruz. 

G MARİN'İN YÜZDE 65 ‘İ SATILDI

G Marin projemiz yine satışlarımız devam ediyor. Satışları yüzde 65 oranında tamamladık. Bu projemizi bin 800 TL'den satışa çıkardık şu an metrekare fiyatlarımız ise minimum 2 bin 200 TL. 

ALA GÜNŞELİ'YE RUHSAT ÇIKTI. KASIMDA SATIŞTA

Yeni projeleriniz olacak mı?

Evet. Ala Güneşli projemiz var. Ruhsatını aldık. Kasım gibi satışları başlatmayı düşünüyoruz. Ala Güneşli'de 700'ün üzerinde konut olacak bir de 60 odalı bir butik otel olacak. Harfiyatına başladık. Yakın zamanda da satış ofisini açıp satışlara başlamayı planlıyoruz. 

ADI DEĞİŞECEK

Ala Güneşli projemizin adı değişecek. Bu kod adıydı. Lansmanda açıklayacağız.

OTEL YABANCILARA EMANET

60 odalı butik bir otelden bahsettiniz. Projede Divan Grubu olacak mı?

Divanlı birlikte değiliz. Başka yabancı bir marka ile çalışacağız. Eylül ayında bunun da duyurusunu yapacağız. Dünya çapında bir marka getireceğiz. İnsanların Etiler ya da Nişantaşı'nda göreceği bir markayı biz Güneşli'ye getireceğiz. 

Divan Grubu ile yollarınız ayrıldı mı yoksa yine birlikte çalışmalarınız olacak mı?

Tabii ki olacak. Biz Divan Grubu ile birlikte çok güzel işlere imza attık.  Çok önemli marka. Bundan sonraki projelerimizin bazılarında da Divan olacak. 

METREKARESİ 5 BİN 500 TL

Peki Ala Güneşli'de fiyatlar ne kadar olacak?

Ortalama 5 bin 500 TL'den satışa çıkacağız. Bizim çok sadık bir müşteri portföyümüz var. Onlardan ciddi bir talep toplamaya başladık. A plus bir projeyi orta ve üst segmente sunacağız.

TRİ-G'YE KÖRFEZLİ ORTAK

Güneşli'deki ikinci yeni projeniz Tri-G hakkında bilgi alabilir miyim?

Tri-G projemizi Körfezli yabancı bir ortakla hayata geçireceğiz. 

Hangi şirket?

Eylül ayı gibi açıklayacağız. Halka açık bir şirket olduğu için şimdiden açıklayamıyoruz. Anlaşmalar tamamlandı. 30 Eylül'de açıklayacağız. Türkiye'de ilk defa böyle ciddi bir yatırım yapacaklar. Dünya çapında 90'a yakın otelleri var. Tri-G Türkiye'deki ilk otelleri olacak. 152 odalı bir otel olacak. Otelin yanı sıra 153 adet de daire yer alacak. Projede ağırlıklı olarak 1+1 ve 2+1 daire seçenekleri yer alacak. 

Tri-G Güneşli'nin tam olarak neresinde yer alıyor?

Basın Ekspresi TEM'e bağlayan köşede yer alıyor. 

TRİ G 30 EYLÜL'DE SATIŞTA

Satışlar ne zaman başlayacak?

Tri G'nin satışlarını da 30 Eylül'de başlayacağız. 

BODRUM'DA 3 YENİ PROJE

Bodrum'da da yeni bir projeniz olacaktı….

Bir tane değil aslında orada 3 ayrı projemiz olacak. Bodrum'da 3 tane arazi satın aldık. Birincisi Dazlaktepe'de. Yalıkavak'ın arkasındaki tepede.Denizle mesafesi 600 metre. Bunun ruhsatını aldık. Ekim'de inşaatına başlayacağız. 24 bin metrekare alan üzerinde toplam 10 malikane tarzında villadan oluşacak. 30 rezidans ve 1 konuk evi de olacak. 

Bir diğer Bodrum projemiz de Kızılburun'da. Gündoğan ile Yalıkavak arasında bir yarım adada. 65 bin metrekarelik bir arazi. Bununla ilgili şu anda dünyanın önde gelen mimarlık şirketleri ile proje çalışması yapıyoruz. 

Üçüncü projemiz de Boğazköy'de. Buranın da konsept projesi hazırlanıyor. 

KÜÇÜKÇEKMECE'DE DÖNÜŞÜM

Şu sıralar hemen her şirketin yatırım planları arasında kentsel dönüşüm projesi var. Mar Yapı'yı da kentsel dönüşümde görebilecek miyiz?

Bazı çalışmalar yapmaya başladı. Türkiye'de çok ciddi bir yenilenme var. İstanbul'un belli yerlerinde kentsel dönüşüm hız kazanmış durumda. Özellikle Anadolu Yakası'nda çok ciddi bir ivme var. Ama biz katma değeri yüksek olan yerlerle ilgileniyoruz. Şu an Etiler-Ulus'ta 2 yerle Anadolu Yakası Bağdat Caddesi'nde bir yerle görüşüyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor. 

ESKİ OERLİKON FABRİKASI ÜZERİNDE REZİDANS YAPACAK

Yine Küçükçekmece'de bir yerle anlaştık. Halkalı Caddesi'nin girişinde eski Oerlikon Kaynak Fabrikası arazisi. 19 bin 500 metrekarelik bir arazi. Burası havaalanına yakın olduğu için belli bir yüksekliğin üzerine çıkamıyorsunuz. Burada konut sayısı daha az olacak. Lokasyonun çok güzel olmasından dolayı giriş katı ticari alan olarak değerlendireceğiz. Yüzde 70'i ofis, yüzde 30'u da konut olacak. Burada Alman mimarlık şirketi ile anlaştık. Küçükçekmece kentsel dönüşüm projemize de 2015 yılı içerisinde start vereceğiz. 

Kentsel dönüşüm 2014 yatırım planlarınız arasında mı yer alıyor?

Bunlar projelerin büyüklüğü ile alakalı. Küçük çaplı projeler için çok hızlı hareket edebilirsiniz. Kentsel dönüşüm hızlı hareket etmeyi gerektiriyor. 2014 sonlarına doğru başlamayı planlıyoruz. 

10'a yakın yeni projeden bahsettiniz. Peki bunları kendi öz kaynaklarınızla mı finanse ediyorsunuz yoksa kredi desteği alıyor musunuz?

Genellikle kendi öz kaynağımızla projelerimizi geliştiriyoruz. Tabi arada farklı finansal kaynakları da kullanabiliyoruz. 

İYİ KURGULANIRSA GELECEĞİ VAR

Ev otel konsepti sizce Türkiye'de nereye gidiyor?

Bizim de bazı projelerimizde kullandığımız bir konsept. Yasal olarak alt yapısının incelenmesi lazım. Yasal boşluk var. Bu da bir zemine oturacak. Ama sırf buna odaklanmak, projeleri bununla birlikte pazarlamak kolay değil. Çünkü belli bir hizmeti belli bir kalitede ve güvenlikte vermeniz lazım. Gerçekten bir otel birleşeninin olması lazım. Otelcilik çok ciddi bir iş. Hizmet çok önemli. Güzel kurgulanırsa tabii ki ev otel konseptinin Türkiye'de ciddi bir geleceği var. 

GÜNEŞLİ'NİN GELİŞİMİNDE ÖNCÜ OLDUK

Projelerinizin hemen hepsi Güneşli'de. Peki neden Güneşli?

Güneşli'de ilk yatırım yapan gurubuz. İlk Güneşli Konutları yaptığımızda kimse burada böyle bir şeyin yapılabileceğine inanmıyordu. Yine Divan'ı buraya getirdik. Birdenbire Güneşli'nin algısı değişti. Sonrasında başka büyük markalar da gelmeye başladı. Şimdi ise Nish İstanbul ile başlayıp Mall of İstanbul ile biten bir akstan bahsediyoruz. Basın Ekspres çok önemli bir yol. Buradaki sanayi tesisleri de yavaş yavaş dışarı çıkıyor. Yine Güneşli yeni yapılacak havaalanına da yakın. İnsanlar burada hem şehrin merkezine yakın hem de havaalanına. Her türlü Güneşli kazan kazan bir bölge.

MAR YAPI YENİ PROJELER

ALA GÜNEŞLİ

TRİ-G

G PLUS 3.KÜLE

KÜÇÜKÇEKMECE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

BODRUM KIZILTEPE PROJESİ

BODRUM DAZLAKTEPE PROJESİ

BODRUM BOĞAZKÖY PROJESİ

ETİLER ULUS 2 KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

BAĞDAT CADDESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Şengül Kırmızıtaş/HaberTürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Robert Varon: Wanda ile MIPIM'de Türkiye'yi temsil ediyoruz!
  • 15.03.2017 14:10

Robert Varon: Wanda ile MIPIM'de Türkiye'yi temsil ediyoruz!

MIPIM Fuarı 2017'de Emlaktasondakika.com'un canlı yayınına katılan Mar Yapı İcra ...

Robert Varon, G YOO Inspired by Starck'ı anlattı
  • 26.11.2014 17:24

Robert Varon, G YOO Inspired by Starck'ı anlattı

Mar Yapı İş Geliştirme Müdürü Robert Varon, yeni satışa sundukları G - YOO Inspi ...

Divan Grubu GPlus'ı işletecek
  • 31.03.2012 13:03

Divan Grubu GPlus'ı işletecek

Mar Yapı’nın Güneşli'deki G Plus Projesi’nin 2. Etabı'nda işletmeyi Divan Reside ...

Divan Residence at G Tower proje görselleri
  • 30.11.2016 14:34

Divan Residence at G Tower proje görselleri

Mar Yapı ve Divan Grup tarafından Basın Ekspres Yolu’nda inşa edilen 432 konutlu ...

G Marin'de 155 bin TL'ye! 12 ay sonra ödemeye başla!
  • 12.06.2020 14:57

G Marin'de 155 bin TL'ye! 12 ay sonra ödemeye başla!

G Marin Managed by Divan projesinde sınırlı sayıdaki son daireler yüzde 0,64 fai ...