maritbet girişmaritbet
MAPIC 2015'te Turkish Brands'a 20 katılımcı olabilir

MAPIC 2015'te Turkish Brands'a 20 katılımcı olabilir

Alkaş, Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen MAPIC 2015 öncesi katılımcılarla bir araya geldi.

Dünyanın en büyük uluslararası perakende ve gayrimenkul fuarı olan MAPIC 2015 öncesinde Türk perakende sektörünün liderleri bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Türk perakende sektörünün yöneticileri, Alkaş'ın Türkiye temsilciliğini yaptığı ve bu yıl 18-20 Kasım tarihleri arasında dünyanın en büyük uluslararası perakende ve gayrimenkul fuarı olarak 21. kez Fransa Cannes'da düzenlenecek MAPIC 2015 öncesinde bir araya geldi.

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, toplantıda yaptığı konuşmada, ticari gayrimenkul pazarının dünyadaki en önemli araçlarından biri olan MAPIC'e bu yıl çok daha büyük bir katılım olacağını ifade etti.

MAPIC 2015'in uluslararası iş bağlantılarının sağlanmasında çok güçlü bir zemin oluşturacağını vurgulayan Alkaş, şunları kaydetti:

"Bunu, MAPIC 2014'te de gözlemlemiştik. Türkiye'nin yatırım açısından ne kadar cazip bir lokasyon olduğu görülürken, Türk perakendecisi de dünyadaki yeni yatırımlarına zemin sağlamak için pek çok görüşme gerçekleştirdi. Uzak olmayan bir gelecekte dünyanın perakendedeki yıldız şehirlerinde ve yıldızlaşacak şehirlerinde Türk markalarının aranan isimler arasına gireceği kesin. Ayrıca, Türkiye'nin dünyaya İstanbul dışında da yeni yıldız şehirler ekleyeceği de bir bu kadar kesin. İşte tüm bu hedefler ve beklentilerin gerçekleştirilmesinde MAPIC, en önemli platformlardan biri olacak."

Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer ise onur ülkesi ABD olarak seçilen MAPIC 2015'e bu yıl İran'ın ilk kez katıldığını aktararak, dünyanın perakende liderleri kadar yatırımcı gruplarının da MAPIC'e ilgisinin giderek arttığına dikkati çekti.

Aközer, 2014'te ilk kez kurulan Turkish Brands standına 8 firmanın katıldığını, bu yıl bu sayının 20'ye yükselmesini beklediklerini belirterek, şu an itibariyle Turkish Brands standında uluslararası temsili tercih eden firmaların Avva, Chakra, Collezione, Damat Tween, Faik Sönmez, Karaca Porselen, Kiğılı, Mavi, Penti, Mudo ve So CHIC olduğu bilgisini verdi.

MAPIC 2014'teki 520'den fazla birebir randevunun Türk markalarının uluslararası hedeflerine ulaşmasında önemli bir rol üstlendiğine işaret eden Aközer, "Türk ekonomisinin giderek yükselen gücünü ortaya koyabilmek kadar markalarımızın eriştiği üretim ve kalite gücüyle yurt dışına açılımlarına destek olabilmek için bu yıl da pek çok randevu alacağız" ifadelerini kullandı.

Aközer, Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nin gelenekselleştirdiği "Turkey Investors Networking Dinner"ın, bu yıl 18 Kasım'da Majestic Otel'de düzenleneceğini ve bir kez daha Türk markalarını uluslararası sektör liderleriyle bir araya getireceğini kaydetti.

Türk markalarının büyük yürüyüşünde önemli bir platform

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Yönetim Kurulu Başkanı ve Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo, gelecek 10 yılda herkesin Türk markalarının büyük yürüyüşüne tanıklık edeceğini ifade ederek, "Bu sırada yeni iş birlikleri kurmak ve yeni hedef pazar araştırmaları yapmak için MAPIC'e katılım önemli. Yurtdışına açılmış veya yeni pazarlar hedefleyen markalarımız için MAPIC doğru platform" dedi.

İran'ın MAPIC 2015'e katılmasının, perakende sisteminin gelişmesi ve uluslararası markalara açılmasında önemli bir adım olduğunu belirten Kariyo, "MAPIC'te, Türk markaları geçtiğimiz aylarda Tahran'ın en büyük AVM projesi için BMD aracılığıyla İstanbul'da İranlı yatırımcıyla başlattıkları temaslarını ilerletecek. İran pazarına ne kadar erken girersek rekabette de o kadar ileride olabiliriz" yorumunu yaptı.

BMD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Mavi CEO'su Cüneyt Yavuz, MAPIC'in Türk markalarının yabancı yatırımcı grupları ve franchise kuruluşlarıyla bir araya gelmesinde önemli bir aracı olduğunu dile getirdi.

Geçen yıllarda MAPIC sırasında BMD'nin önderliğindeki oturumlarda yabancı perakendecilerin Türkiye'ye ve Türk markalarına büyük önem verdiklerini anlatan Yavuz, birçok ülkeden yatırımcının özellikle marka ismi belirterek Türk markalarına erişmek üzere MAPIC'te BMD ile irtibata geçtiğini, bu yıl Turkish Brands stant alanını büyüterek daha fazla markayı bu etkinliğe dahil edeceklerini aktardı.

Tescilli Markalar Derneği (TMD) Yönetim Kurulu Başkanı ve RMK Classis CEO'su Füsun Kuran da MAPIC sayesinde dünyadaki tüm perakende bağlantılı gayrimenkul yatırımlarını takip edebildiklerini kaydetti.

Bu platformunda görünür olmak çok şey kazandırabilir

Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, MAPIC'i Türk markalarını dünya perakende sektörü ile buluşturan çok önemli bir platform ve en prestijli fuarlardan biri olarak nitelendirdi. 

Sektörün MAPIC'te global AVM yatırımcıları ve franchise'lar ile bir araya gelerek iş birliği imkanı yakaladığını anlatan Kiğılı, "Türkiye'nin dünya moda perakendesindeki imajı hızla yükseliyor. Bu ivmeyi sürekli kılmak için sektör oyuncuları ve tasarımcıları olarak varlığımızı fuarda hissettirmek büyük önem taşıyor. Yurt dışında Türk malından Türk markasına geçiş yapıp yayılarak farklı ülkelere ve şehirlere Türk bayrağını dikmek, Türk malını rekabetçi ortamda sunmak ve dünyayla rekabet etmek istiyoruz" görüşlerini paylaştı. 

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, "Alışveriş merkezi yatırımcılarının global projelerle katıldıkları ve gayrimenkul sektörünün en önemli olduğu kadar en büyük bu buluşma platformunda görünür olmak çok şey kazandırabilir" dedi.

Mudo Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Taviloğlu, başladıkları ve potansiyel yurt dışı operasyonları için MAPIC'i doğru bir mecra olarak gördüklerini ifade etti.

Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz, MAPIC'in Türk perakendesinin yurtdışı açılımı için verimli kullanılması gereken bir platform olduğunu kaydetti.

Faik Sönmez Yönetim Kurulu Başkanı Mete Sönmez ise satış ağlarını uluslararası pazarda daha da genişletmek, güçlendirmek, tanıtmak ve yeni iş birlikleri sağlamak amacıyla MAPIC'e katılacaklarını dile getirdi.

Türk perakendeciler yabancılarla birebir görüşecek

Bu yılki konsepti "Dijitalin Perakende Sektörüne Etkisi" olarak belirlenen MAPIC 2015'te 74 ülke ve 100 şehir temsil edilirken, 700 standla 2 bin 400 perakendeci, 2 bin 300 geliştirici ve 340 yatırımcı şirket bir araya gelecek.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya ile yürüttüğü müzakerelerde anlaşmaya varan İran, MAPIC 2015'e İran Mall ile katılacak. Anlaşma sonucunda Türkiye dahil Batı ülkelerinin İran'a MAPIC sırasında büyük bir ilgi göstermesi bekleniyor.

Yurt dışı adımlarını hızlandıran Türkiye perakende sektörü için bir diğer önemli gelişme, MAPIC 2015'te Onur Ülkesi olarak seçilen ABD'nin en büyük karma projesi Hudson Yards ile katılımı olacak. Türkiye perakendecileri de yabancı katılımcılarla fuarda pek çok birebir randevu gerçekleştirecek.

İran dışında MAPIC 2015'e katılan büyük AVM yatırımcıları arasında ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri'nden Majid Al Futtaim, Katar'dan Place Vendome, Nijerya'dan South Energy, Çin'den Wanda Group, Singapur'dan CapitaMalls Asia, Avrupa'dan Hammerson, Westfield, Klepierre, Unibail-Rodmaco ve Sonae Sierra bulunuyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

GYODER Çözüm Platformu'nun gündemi alternatif gayrimenkul yatırımları oldu
  • 03.06.2022 16:27

GYODER Çözüm Platformu'nun gündemi alternatif gayrimenkul yatırımları oldu

Türkiye gayrimenkul sektörünün çatı örgütü GYODER’in, mevcut sorunlara çözüm bul ...

MAPIC 2015 tanıtım filmi
  • 15.08.2015 11:25

MAPIC 2015 tanıtım filmi

Fransa'nın Cannes kentinde gerçekleştirilecek olan MAPIC 2015 Fuarı'nda Türk kat ...

GYODER, salgında yaşanan değişimi masaya yatırdı
  • 08.01.2021 11:05

GYODER, salgında yaşanan değişimi masaya yatırdı

GYODER Çözüm Platformu'nun beşinci toplantısı, Alkaş iş birliğiyle çevrim içi ol ...

RE360 buluşması, Digital Network Alkaş platformunda yapılacak!
  • 19.11.2020 13:34

RE360 buluşması, Digital Network Alkaş platformunda yapılacak!

RE360 Gayrimenkul Buluşması, Digital Network Alkaş platformunda 8-9-10 Aralık’ta ...

MIPIM, 10-13 Mart tarihlerinde Cannes'da düzenlenecek
  • 13.01.2020 11:32

MIPIM, 10-13 Mart tarihlerinde Cannes'da düzenlenecek

Dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarlarından bir olan MIPIM, 31. yılında “İnsa ...

Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360'ın ikincisi düzenleniyor!
  • 07.08.2018 17:41

Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360'ın ikincisi düzenleniyor!

JLL Türkiye Ülke Başkanı – Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş ve Alkaş Genel ...