maritbet girişmaritbet
Maltepe'de tapu İSYANI!

Maltepe'de tapu İSYANI!

Maltepe’deki Başıbüyük Mahallesi'nde oturan gecekondu sahipleri TOKİ'den tapularını istedi

 

Maltepe'deki Başıbüyük Mahallesi'nde oturan gecekondu sahipleri tapu istedi. Yaklaşık 500 mahalle sakininin katıldığı eylemde yapılan açıklamada, TOKİ tarafından yapılan 300 konutun büyük bölümünün emniyet mensuplarına dağıtıldığı, mahalle sakinlerinin ise mağdur edildiği belirtildi.
İnşaatı tamamlanan TOKİ bloklarının önünde yapılan kadın ve çocukların da katıldığı eyleme, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Doğan ile bazı meclis üyeleri de destek verdi.

Ellerinde “Başıbüyük için de açılım yapın”, “Belediye sözünü tut” şeklinde dövizler taşıyan mahalle sakinleri “Başıbüyük bizimdir, bizim kalacak” şeklinde sloganlar attı. İlk olarak konuşma yapan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Doğan kendi ilçelerinde Yakacık'ta da gecekondular bulunduğunu belirterek, “Bizler de Yakacık'ta bulunan gecekondu sahipleri ile işbirliği yaparak bürokratik işlemleri tamamladık ve onlara tapularını dağıttık. Maltepe'de de Gülsuyu ve Başıbüyük mahallesi sakinleri birlik ve beraberliğinizi bozmadan mücadelenizi sürdürün ve hakkınız olan tapularınızı alın. Bu mahalle Başıbüyük sakinlerinindir” diye konuştu.
Daha sonra mahalle sakinleri adına ortak basın açıklamasını okuyan Nurten Aşık, Başıbüyük Mahallesi'nde TOKİ tarafından yapılan evlerin büyük bölümünün İstanbul Emniyet Müdürlüğü çalışanlarına verildiğini belirterek, şöyle konuştu:
“Bu projenin devamı için neden baskı yapıldığı  şimdi daha iyi anlaşılmaktadır. TOKİ, mahallemizdeki hak sahipleri için değil başkaları için konut yapmıştır. Kentsel dönüşüme karşı siyasi mücadele veren Sarıyer, Kartal ve Maltepe halkı o gün ki siyasi iktidarı ve işbirlikçilerini değiştirmiştir. Bu dönüşüm Sarıyer'de kısmen Kartal'da ise tamamen kaldırılmıştır. Maltepe belediyesi ise TOKİ ile çalışmayacağını söyleyerek belirlediği yol haritasını aradan bir yıl geçmesine rağmen henüz hayata geçirememiştir. Bizler Başıbüyük halkı olarak Maltepe belediyesi'nden bu yol haritasını bir an önce hayata geçirmesini istiyoruz”
 
Konuşmalar sırasında bazı mahalle sakinleri Maltepe Belediye Başkanının ve belediye yetkililerinin basın açıklamasına katılmamasına tepki gösterdi. Açıklama sırasında polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken mahalle sakinleri açıklamanın ardından olaysız dağıldı.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz