maritbet girişmaritbet
Maltepe’de inşaatlara 'pazar' yasağı

Maltepe’de inşaatlara 'pazar' yasağı

İstanbul'un Maltepe ilçesindeki inşaatlara, pazar günleri çalışma yasağı getirildi. Karar, Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle alındı.

Maltepe'de, kentsel dönüşüm nedeniyle yoğun olarak başlayan bina yıkma ve inşaat çalışmalarının oluşturduğu gürültü şikayetleri ve gelen talepler üzerine, konu Maltepe Belediye Meclisi'nin haziran ayındaki olağan toplantı gündemine taşındı. Maltepe'de inşaat faaliyet çalışma saatlerinin belirlenmesi ile ilgili Hukuk Komisyonu ile sağlık ve Çevre Komisyonu'nun ortak raporu, oy birliğiyle karara bağlandı. 

HAFTA SONU YIKIM YOK

Söz konusu karara göre, bina yıkım işleri hafta içi 07.00-19.00 saatleri arasında yapılabilecek. Hafta sonları ise bina yıkım işlemleri yapılamayacak. Yaz saati uygulamasına göre hafriyat, taş kırma, kırıcı çalıştırma ve kazık çalıştırma işlemleri hafta içi 07.00-19.00'da,  cumartesi 10.00-19.00'da yapılırken, pazar günü çalışma izni verilmeyecek. Bina yapım, beton dökme ve onarım faaliyetleri de hafta içi 07.00-19.00'da, cumartesi 09.00-18.00'de yapılabilecek. İlçe genelinde, bina yapım ve beton dökme işlemine pazar günü izin yok. Kış saati uygulamasında ise bu çalışmalar, bir saat geriye çekilecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Maltepe’de inşaatlara 'pazar' yasağı
  • 09.06.2016 14:41

Maltepe’de inşaatlara 'pazar' yasağı

İstanbul'un Maltepe ilçesindeki inşaatlara, pazar günleri çalışma yasağı getiril ...