maritbet girişmaritbet
Makul oranda kazanıp sonsuza kadar yaşayamayı hedefliyor

Makul oranda kazanıp sonsuza kadar yaşayamayı hedefliyor

Planlarını her türlü duruma göre hazırlayan ve orta beklenti ile yola çıkan İş GYO, ekonomide yaşanan durgunluktan etkilenmiyor.

Kartal ve Topkapı'daki projelerinde satışları hızla devam eden İş GYO, İstanbul Finans Merkezi'ndeki kulenin hazırlıklarını da tamamladı. Firma diğer yandan İzmir Ege Perla'nın teslimi ile uğraşıyor. 

Orta ölçekte ama sürekli kazanıyor

Bu dönemde firmaların durgunluk yaşadığı fikrine katılan İş GYO'nun Kurumsal İletişim, Satış, Kiralama ve Pazarlama Grup Başkanı Gülfem Sena Tandoğan, aynı şeylerin kendi firması için geçerli olmadığını söyledi. Her zaman makul kârdan yana olduklarının altını çizen Tandoğan, “Şu dönem bizim gibi firmalar için kârdan az kazanma olarak algılanabilir ama her zaman istediğimize ulaşırız. Bazı firmalar iş yaşamlarını aşırı kâr üzerine kurgular. Onlar çalkantılara dayanamaz. Bizler, iş geliştirmenin kârından fazlasının peşinde değiliz. Dolayısıyla hayal kırıklığı söz konusu değildir. İyisini yapar, orta kazancı hedefler ve her zaman itibardan kazanırız” diyerek bakış açılarını özetledi.

Yatırımcıya karşı sorumlular

Halka açık olduklarını ve makul risk üzerinden hareket ettiklerini belirten Tandoğan, “Yönetim kurulumuz yatırımcılara hesap verebileceği oranda riskler alır. Mevcut durum ile riski kesiştirir ve makul seviye üzerinden hareket eder. Ürün geliştirmek uzun sürdüğünden gelecek projeksiyonları ve değişen trendler öngörülerek hareket edilir” diye konuştu.

Öngörülebilir iştahla hareket ediyor 

Portföy yönetim şirketi olduklarına vurgu yapan Tandoğan, “İş Bankası'nın finansal iştirakiyiz, müteahhit değiliz. Hedefimiz küçük yatırımcıların parası ile tebliğin izin verdiği her şeyi yapmak ve kazandırmak. Sonsuza kadar ayakta kalmak istediğimizden öngörülebilir bir iştahla hareket ederiz” dedi.

Portföy yönetiminde dengeli 

Gayrimenkul portföyünü dengeli yönetmeye gayret eden İş GYO, yüzdesel dağılımlar üzerinden hareket ediyor. Konut, ofis, otel veya her hangi bir ticari gayrimenkulün hangi yüzdelik dilimde olması gerektiği belirleniyor ve o riskin nasıl alınması gerektiği hesaplanıyor. Bu belirlemelerde yükselen trendler dikkate alınıyor. Bu açıdan karma projeler ile yürüdüklerini ifade Tandoğan, “Birbirini destekleyen unsurlara dikkat edilir. Hastane, konut, otel, ofis… Bir ögenin değeri azaldığında bile o bölgeye göre ayrıcalıklı ve değerli kalması gerekir.

Ne zaman satılacağı bilinerek yatırım yapılır

Tüm yatırımları en ince detayına kadar planladıklarını söyleyen Tandoğan, “Strateji gereği yatırım fırsatına göre hareket ederiz. Neyi ne zaman yapacağımızı biliriz. Planlama yaparız. Uzun vadede bir sürü değişkene bakarız. Yatırımın kısa vadede kendisini amorti etmesini ve kazanç sağlamasını isteriz. Kâr realizasyonu sağladıktan sonra satış prosedürünü uygularız. Bu yaklaşım tüm gayrimenkuller için geçerlidir. Bunun yanı sıra İş GYO kira ve satış dengesini gözeten bir kurum. Dolayısıyla kira gelirleri portföyde önemli bir yere sahiptir. Bu dengeyi korumaya özen gösteriyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İŞ GYO'nun kredi notu ne durumda?
  • 26.08.2022 11:54

İŞ GYO'nun kredi notu ne durumda?

İş GYO, güncel kredi notuyla ilgili açıklamada bulundu. ...

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik’in Beşiktaş’taki binasını aldı!
  • 23.08.2022 09:26

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik’in Beşiktaş’taki binasını aldı!

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik'in Beşkitaş Dikilitaş'taki binasını yeni proje h ...

Manzara Adalar'ın satış ofisi işte böyle hazırlandı!
  • 04.03.2017 15:20

Manzara Adalar'ın satış ofisi işte böyle hazırlandı!

İş GYO'nn Kartal'daki projesi Manzara Adalar'ın satış ofisi 10 gün gibi kısa bir ...

Ev almadan Manzara Adalar'a uğrayın!
  • 02.03.2017 09:10

Ev almadan Manzara Adalar'a uğrayın!

İŞ GYO tarafından Kartal'da inşa edilen Manzara Adalar projesinin '3+1 diye aldı ...

Turgay Tanes, sektörü değerlendiriyor!
  • 17.04.2015 10:21

Turgay Tanes, sektörü değerlendiriyor!

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, Manzara Adalar projesiyle birlikte sektörün so ...

Turgay Tanes'in gözünden Manzara Adalar!
  • 25.09.2014 15:35

Turgay Tanes'in gözünden Manzara Adalar!

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, Manzara Adalar projesinin detaylarını anlattı. ...