maritbet girişmaritbet
Londra Sanayi ve Ticaret Odası, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'ni ziyaret etti!

Londra Sanayi ve Ticaret Odası, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'ni ziyaret etti!

İstanbul’u dünyanın en önemli finans merkezlerinden birisi haline getirecek olan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin inşaat çalışmaları hızla devam ederken proje uluslararası çevreler tarafından da yoğun ilgi görmeyi sürdürüyor

Projenin Ataşehir'de devam eden inşaatını yerinde görmek ve süreçle ilgili değerlendirmeler yapmak üzere Londra Sanayi ve Ticaret Odası'ndan bir heyet Ağaoğlu Şirketler Grubu'nu ziyaret etti. Heyet ziyaretin ardından İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin şantiyesine de uğrayarak hafriyat çalışmalarını izledi.

14 Mayıs 2013, Salı günü gerçekleşen ziyaret kapsamında Londra Sanayi ve Ticaret Odası heyetine başkanlık eden Londra Belediyesi Başkan Yardımcısı Kit Malthouse'a Londra'nın önemli iş adamları eşlik etti.

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'ni yakından izliyoruz

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ile makamında bir araya gelen Londra Belediyesi Başkan Yardımcısı Kit Malthouse İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'ni yakından izlediklerini belirtti. Malthouse; “Aralarında bankacılık, finans-sigorta, mimarlık ve tasarım gibi farklı birçok sektörden önemli temsilciler ile birlikte İstanbul'da temaslarda bulunuyoruz.  Ağaoğlu'nu ziyaret etmeden önce MÜSİAD'a gitmiştik ve oradaki görüşmelerimizin önemli bir kısmını İstanbul Uluslararası Finans Merkezi oluşturdu. Burada ne tür işbirlikleri ve ortaklıklar yapabiliriz bunun arayaşındayız. Londra Finans Merkezi ile çok önemli deneyimler kazandık burada öğrendiklerimizi sizlerle paylaşarak dünyanın gelişen bu yeni finans merkezine destek vermek ve burada yer almak istiyoruz.” dedi.
 
Uluslararası Finans Merkezi için en doğru adres İstanbul

Londra Sanayi ve Ticaret Odası'nın ziyaretini değerlendiren Ali Ağaoğlu; “ İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi dünyanının en önemli finans merkezlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bugün projeyi gezen Londra Sanayi ve Ticaret Odası heyeti bunun en önemli kanıtı. Proje daha inşaat aşamasındayken dünyanın farklı bölgelerinden yoğun ilgi görüyor. Londra Sanayi ve Ticaret Odası'nın bugünkü ziyaretinden önce Londra Finans Merkezi'nden de projeye bir ziyaret olmuştu. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde yer almak ve bizlere bu süreçte destek vermek istediklerini gördük. Mart ayında ABD'li yatırım bankalarından oluşan bir heyet projeyi yerinde görmek için ziyarette bulundu. Bunun yanı sıra İslami Kalkınma Bankası ile de görüşmelerimiz oldu, onlarda bu projedeki yerlerini almak istediklerini belirtti. Katıldığımız tüm uluslararası fuarlar ve kongrelerde görüştüğümüz uluslararası yatırımcılar İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'ni soruyor. Karşılaştığımız bu ilgi neticesinde uluslararsı finans merkezi olma adına ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu görüyoruz.”dedi.

Uluslararası finans merkezi için en doğru adresin İstanbul olduğunu sözlerine ekleyen Ali Ağaoğlu; “İstanbul tüm dünya piyasalarına aynı gün içerisinde erişim kolaylığı sunan çok merkezi bir noktada bulunuyor. Bu coğrafi konum bizim için son derece avantajlı ancak tek başına yeterli değil. Bu nedenle son yıllarda çok ciddi yapısal değişimler yapılırken finansal enstrümanlar çeşitlilik kazandı. Böylelikle İstanbul Uluslararası Finans Merkezi için bizim inşa ettiğimiz fiziksel altyapının yanı sıra finansal ve hukuksal düzenlemeler de hayata geçirilmiş oldu.” dedi.

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi İstanbul'un yeni çekim gücü olacak

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin inşaatını üstelenen Ağaoğlu projenin tüm hafriyat işlerini, ortak altyapılarını, ulaşım yollarını, kapalı ve açık otoparklarını, metro istasyonunun inşaatına ait betonarme imalat işlerini, proje alanının zemin iyileştirmesi ile tüm yapısal ve bitkisel peyzaj işlerini kendi kaynakları ile yapacak. Bu anlamda devletten kaynak çıkışı olmayacak. Ayrıca özel proje alanında 160.148 m2 kapalı alana sahip ticari unsurları projelendirerek, üst ve altyapıyı tamamladıktan sonra satışını yapacak. Projede; ofis, rezidans,ticari alanlar, 5 yıldızlı otel, 2.500 kişilik konferans salonu ile mağazalar da yer alıyor.

Merkez Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası, SPK  gibi  kurumların genel  merkezlerinin yanı sıra Ağaoğlu ve İŞ GYO gibi özel sektör yatırımlarını da bünyesinde barındıracak olan Finans Merkezi, İstanbul'un çekim gücünü olumlu yönde etkileyerek uluslararası sermaye hareketlerinden alınan payın Türkiye adına  artmasındaki en önemli projesi olarak kabul ediliyor. 
 
Toplam 3 milyon 200 bin metrekare inşaat alanı bulunuyor. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi 2016 yılında faaliyete geçmiş olacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cevdet Yılmaz: "İlk konut edinimini destekleyici bir çerçeve içinde hareket edeceğiz"
  • 11.08.2023 15:37

Cevdet Yılmaz: "İlk konut edinimini destekleyici bir çerçeve içinde hareket edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, finans dünyası temsilcileriyle buluştukl ...

Aralık ayında kira alt grubunda artış yatay seyretti
  • 04.01.2023 12:06

Aralık ayında kira alt grubunda artış yatay seyretti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre, ...

İstanbul Finans Merkezi’nin suyu, Ekomaxi güvencesinde!
  • 22.12.2022 10:09

İstanbul Finans Merkezi’nin suyu, Ekomaxi güvencesinde!

Su depolama sektörünün öncü markası Ekomaxi, suyu; doğal yapısını bozmadan, güve ...

Merkez Bankası politika faizini yüzde 13'ten yüzde 12'ye indirdi
  • 22.09.2022 15:17

Merkez Bankası politika faizini yüzde 13'ten yüzde 12'ye indirdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika ...

İŞ GYO'nun kredi notu ne durumda?
  • 26.08.2022 11:54

İŞ GYO'nun kredi notu ne durumda?

İş GYO, güncel kredi notuyla ilgili açıklamada bulundu. ...

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik’in Beşiktaş’taki binasını aldı!
  • 23.08.2022 09:26

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik’in Beşiktaş’taki binasını aldı!

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik'in Beşkitaş Dikilitaş'taki binasını yeni proje h ...