maritbet girişmaritbet
Kuzu Grup İran'da 57 bin konutla hızlı ilerliyor!

Kuzu Grup İran'da 57 bin konutla hızlı ilerliyor!

İran pazarını keşfeden ve 57 bin konutluk dev bir projeye imza atan Kuzu Grup, ambargonun kalkması ile birlikte sektörün öncü ismi oldu.

İran'a yönelik ambargonun sona ermesiyle kapılarını dünya ülkelerine açmaya hazırlanan İran pazarına yıllar önce dev bir konut projesi yapmak üzere giren Kuzu Grup'un Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, bu pazarda en fazla Türk firmalarının öne çıkacağını söyledi. Özen Kuzu, ticaret, enerji, finans ve inşaat gibi konularda iş yapan firmalar için yeni iş imkanları doğacağını belirterek, “Toplu konutlarla kentlerin yüzünün yenilenmesi sürecinde deneyimli Türk firmaları aktif rol oynayacaktır” dedi.

İran'a 12 yıldır uygulanan ekonomik ambargonun sona ermesiyle İran'ın kapısının dünya ülkelerine açılacak olması, başta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerinde iş yapan inşaatçıların gözlerinin bu ülkeye çevrilmesine neden oldu. Söz konusu gelişme, 2011 yılında İran pazarını keşfeden ve 57 bin konutluk dev bir projeye imza atan, Türkiye'nin en büyük inşaat firmalarından Kuzu Grup'un yurtdışı pazardaki öncü konumunu da pekiştirdi.

400 milyar dolarlık pazardan aslan payını alacaklar

İran ile ilgili gelişmeleri değerlendiren Kuzu Grup Yönetim Kurulu ÜyesiÖzen Kuzu, ekonomik ambargonun yavaş yavaş kalkmasıyla 400 milyar dolarlık pazar hacmine sahip İran'ın kapılarının dünya ülkelerine açılacağını belirterek, bunun ticaret, enerji, finans ve inşaat gibi konularda iş yapan firmalar için yeni iş imkanları ve fırsatlar yaratacağını, bu pazardan da en fazla Türkiye'nin yararlanacağını söyledi.

Türkiye'nin İran ile ilişkilerde öne çıkacağını ifade eden Kuzu, “Ambargolara rağmen yaklaşık 14 milyar dolarlık ticaret ilişkimizin olduğu İran'a coğrafi açıdan da yakın olmamız, ülkemizin İran'daki normalleşme sürecinden kârlı çıkacağına işaret ediyor” dedi.

İnşaat sektörü açısından İran'da önemli bir altyapı iş hacmi olduğunu da ifade eden Özen Kuzu, “Yine toplu konutlarla kentlerin yüzünün yenilenmesi sürecinde, alanında deneyimli Türk firmaları aktif olarak rol alabilecektir” yorumunu yaptı.

Kuzu Grup olarak yıllar önce girdikleri bu pazarda 57 bin konutluk büyük bir projeye imza attıklarını hatırlatan Özen Kuzu, Mesken Meher projesinin Tahran eyaletinin Parandan şehrindeki 20 bin konutluk ilk etabı teslim ettiklerini söyledi. Özen Kuzu, şimdi de Tahran eyaletinin Perdis şehrinde 37 bin konutluk ikinci etabı inşa ettiklerini, inşaatın yüzde 75 seviyesine ulaştığını açıkladı. 

Özen Kuzu, “Bu proje, dünyada ‘tek kontratla yapılan en büyük konut projesi' olarak öne çıkıyor. Kuzu Grup'un bu başarısı uluslararası müteahhitlik alanında Çin'den sonra ikinci olan Türkiye'nin bulunduğu konumu da pekiştiriyor” diye konuştu. 

2 milyar dolarlık yatırım

Tahran'da toplamda 5 milyon 750 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olan, 57 bin konutluk Mesken Meher projesinin bittiğinde küçük ölçekli bir kent gibi olacağını söyleyen Özen Kuzu, “İran İskan Bakanlığı tarafından ihale edilen ve yapımına Ocak 2011'de başladığımız Mesken Meher projesinin toplam büyüklüğü 2 milyar 12 milyon 500 bin dolar. Tahran'ın yeni konut ihtiyacının bir bölümünü karşılayacak olan proje,en son teknolojilerle depreme dayanıklı olarak tünel kalıp sistemiyle inşa ediliyor” diye konuştu. 

Yorumlar

  1. Nazmi solmaz Avatar imageNazmi solmazsays:

    Emir bey 2 bafta burda perisan oldum eve gidemedim sizden Rican bir yetiki gonderorseniz istanbula tek bilet rica ariyorum tehrandansaygilarimla

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özen Kuzu: Ülkemizin büyümesine katkı sunmaya devam edeceğiz!
  • 19.12.2022 10:28

Özen Kuzu: Ülkemizin büyümesine katkı sunmaya devam edeceğiz!

Konut kavramına yenilik getiren, farklı mimari tasarımları ile çevre dostu ve ya ...

Özen Kuzu'dan Katar'da önemli açıklamalar!
  • 19.04.2017 15:17

Özen Kuzu'dan Katar'da önemli açıklamalar!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Türkiye ile Katar arasındaki ekonomik ...

Sea Pearl Ataköy örnek dairesini görüntüledik!
  • 06.10.2016 16:57

Sea Pearl Ataköy örnek dairesini görüntüledik!

Sea Pearl Ataköy projesinin örnek dairesini sizler için gezdik ve görüntüledik.. ...

Özen Kuzu, SeaPearl Ataköy'ün örnek dairelerini anlattı
  • 06.10.2016 14:58

Özen Kuzu, SeaPearl Ataköy'ün örnek dairelerini anlattı

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, SeaPearl Ataköy'ün örnek daireleri hak ...

Özen Kuzu, Dubai'de ESD'ye konuştu
  • 07.09.2016 18:24

Özen Kuzu, Dubai'de ESD'ye konuştu

Kuzu Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, dünyanın en büyük gayrimenkul fuar ...

Özen Kuzu'dan Cityscape 2015 değerlendirmesi!
  • 09.09.2015 14:51

Özen Kuzu'dan Cityscape 2015 değerlendirmesi!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Cityscape 2015'te emlaktasondakika'ya ...