maritbet girişmaritbet
Kuzu Grup İran'da 35 bin konutun yapımına devam ediyor!

Kuzu Grup İran'da 35 bin konutun yapımına devam ediyor!

İran'da 35 bin konutun inşaatına devam eden Kuzu Grup, Mesken-i Mehr projesiyle İran'ı ilk kez tünel kalıp sistemi ile tanıştırdı. Grup, yurtiçinde ise bin 37 konutluk Spradon Vadi projesini yapıyor.

 

Kuzu Toplu Konut İnşaat Anonim Şirketi'nin İran'ın başkenti Tahran'da tamamladığı konutların sayısı 20 bine ulaştı. İran'da son yıllarda likiditenin artması ve büyük şehirlere göçle birlikte konut alanında canlılık yaşandığını belirten Kuzu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gökçen Kuzu, "Tahran ve benzeri kalabalık şehirleri rahatlatmak için uydu kentler yapılmaya başlandı. Toplu konut yapımına hız veren İran, Mesken-i Mehr adıyla bir projeyi uygulamaya koydu. Bu proje kapsamında İran'ın çeşitli şehirlerinde büyük çapta ve sayıda konutun inşaatına öncelik verildi. Firmamızda bu kapsamda Tahran Parand'ta 20 bin konutu başarıyla tamamladı ve teslim etti." şeklinde konuştu. 
 
İran'da ki yatırımlar ile ilgili soruları yanıtlayan Kuzu, Tahran'da gerçekleştirilen Mesken-i Mehr projesinde tamamlanan 20 bin konutun ardından Tahran Pardis'te 35 bin konutun inşaatının devam ettiğini belirterek, Mesken-i Mehr projesiyle İran'ın ilk kez tünel kalıp sistemi ile tanıştığına dikkat çekti. Tahran Pardis projesinin toplam 530 hektar alanda 15 katlı 584 bloktan oluştuğunu ve her blokta 60 daire bulunduğunu sözlerine ekledi.
 
"İran'da kalıcıyız..."
 
Kuzu, "Özellikle İran'da kalıcı olmak için yatırımlarımızı bu doğrultuda yaptık. Bu nedenle İran'ın farklı bölgelerinde projelerimize devam edeceğiz. Kuzu Grup olarak İnşaat sektöründe marka olabilmek ciddi anlamda enerji tüketip kurumsallaşma, kalite ve altyapı gerektirir. Bu ilkelerden vazgeçmedik ve sadece Türkiye'de değil yurtdışında da markalaşmayı başardık." dedi. Türkiye'de nasıl bir marka konumuna geldiysek, İran'da da gerçekleştirdiğimiz projelerle marka olmak istiyoruz." dedi. 
 
Kuzu Grup 'un temellerinin 1943 yılında atıldığını söyleyen Kuzu, "1981 yılından bu yana 4 kardeş birlikte yola devam edip çok sayıda üst yapı, alt yapı ve atık su arıtma projelerine imza attık ve atmaya da devam ediyoruz. 
 
Spradon Vadi 2014'de teslim edilecek 
 
Yurtiçi projelerinin de tüm hızıyla devam ettiğinin altını çizen Kuzu, İstanbul Bahçeşehir'de bin 37 konutluk Spradon Vadi konutlarının 2014 yılında teslim edileceğini söyledi. Siirt ve Mardin'de ise 300 yataklı hastane inşaatlarının sürdüğünü belirten Kuzu, "Ayrıca Bursa ve Kocaeli-Gebze'nin Atıksu Arıtma Tesis İşletmeleri 2014 yılma kadar firmamız tarafından yürütülecek. İstanbul-Büyükçekmece sahillerinin temizlenmesi için ileri biyolojik atık su arıtma tesisi için çalışmalarımız da başladı. Yapılacak bu tesis 132 bin metreküp atıksu arıtma kapasitesine sahip olacak. Büyükçekmece, Mimar Sinan, Çatalca ve Tepecik bölgelerinde gelen tüm atık suları azot, fosfor ve karbon giderimlerine kadar arıtacak. Tesis yaklaşık 200 bin nüfusa hizmet verecek. Projeyi 2014 yılının sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz" şeklinde bilgi verdi. 
 
Fulya KAZAKLI/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Prof. Dr. Binan: "Restorasyon bize tarihin uzak noktalarından çok önemli mesajlar veriyor"
  • 07.07.2023 11:53

Prof. Dr. Binan: "Restorasyon bize tarihin uzak noktalarından çok önemli mesajlar veriyor"

Selimiye Camisi Restorasyonu Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Can Binan, caminin yap ...

Trakya'daki arsalara ilgi katlandı, uzmanlar yatırımcıları uyardı!
  • 15.03.2023 12:23

Trakya'daki arsalara ilgi katlandı, uzmanlar yatırımcıları uyardı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Trakya bölgesinde arsalara ilgi yüzd ...

Özen Kuzu: Ülkemizin büyümesine katkı sunmaya devam edeceğiz!
  • 19.12.2022 10:28

Özen Kuzu: Ülkemizin büyümesine katkı sunmaya devam edeceğiz!

Konut kavramına yenilik getiren, farklı mimari tasarımları ile çevre dostu ve ya ...

Büyükçekmece’de inşaatta bulunan cesetler Gül İnşaat şantiyesinden mi çıktı?
  • 02.11.2022 16:37

Büyükçekmece’de inşaatta bulunan cesetler Gül İnşaat şantiyesinden mi çıktı?

Büyükçekmece’de şantiyede bulunan cesetler hangi inşaat firmasının, Büyükçekmece ...