maritbet girişmaritbet
Kurtköy'de projelerin rotası değişiyor

Kurtköy'de projelerin rotası değişiyor

Kurtköy'de emlak piyasası adeta uçuşa geçti. Özellikle yatırımcıların tercih ettiği bölgede fiyatlar şehir merkezini aratmıyor

İstanbul'un en planlı konut bölgelerinden biri olan Kurtköy, daha önceki yıllarda beklenen yükselişini son dönemde yakalamış gibi görünüyor, özellikle Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nin açılması bölgede yeni projelere yön verdi. Bölge çok farklı mimari projelere ev sahipliği yapmaya başladı, özellikle yatırım yapmak isteyenlerin tercihi olan bölgede gelişimi desteleyen farklı projeler de cazibeyi arttırıyor. Bu projelerin bir bölümü hayata geçerken, bazı dev projeler de Kurtköy'e olan ilginin bundan sonra da sürekli olmasını sağlayacak gibi görünüyor.
Bölgede, 300 firmanın başvuru yaptığı ve toplam 900 firmayı bünyesinde barındırması planlanan Kurtköy'ün avantajları 900 firmalık Teknopark, Havacılık Bakım ve Onarım Merkezi, Avrupa'nın en büyük fuar ve kongre alanı ile Kartal'dan uzanacak olan metro hattıyla ilgili çalışmalar sürüyor. Bu projelerin tamamlanmasıyla bölgenin daha fazla ivme kazanması bekleniyor. Bu yatırımların yanı sıra Kurtköy mevcut yatırımlarıyla da öne çıkarken, Pendik'te açılan Marin Türk, Formula 1, yıllık 18 milyon yolcusu olan Sabiha Gökçen Havalimanı bölgenin yatırım potansiyelini arttırıyor. Ayrıca çarpık yapılaşmanın olmaması, yeni projelerin yapılabileceği araziler ve altyapı sorununun bulunmaması diğer artıları olarak gösteriliyor.

SON ÖRNEK ELİT GRAND PALAS

Kurtköy'ün bu gelişimini başlatan firmalardan biri olan Delmar Yapı, projeleriyle de farklılığını ortaya koyuyor. Bölgede daha önce Elit Yaşam Konakları ve Elit Perla Palas projesini yapan firma şimdi de Amerikalı ortağı JBS Development ile Elit Grand Palas projesine başladı. Delmar Yapı Satış Yöneticisi Funda Savaş, Selçuklu döneminden beri birçok klasik Türk mimarisi ve dünya mimarisinin görkemli eserlerinden ilham alarak Elit Grand Palas'ı tasarladıklarını belirterek, "Bu proje için yüksek mimarımız Oya Başar Ulucu ve ekibi dünyada 10'un üzerinde ülkedeki saraylarda inceleme yaptı. Bir yıllık çalışmanın ardından da bu projemiz ortaya çıktı" dedi.

Eylül sonunda satışta

8 katlı olarak planlanan projenin tüm katlarında ortak kat bahçeleri ve lounge alanları bulunduğunu ifade eden Savaş, "İç bahçede ayrıca sağlık merkezi ile restoran ve kafelerden oluşan iki blok yer alıyor. Aralarında açık yüzme havuzunun bulunduğu bloklarda, kapalı yüzme havuzu, fitness merkezi, bovvling, mini golf, tırmanma duvarı, sağlık merkezi, restoran yer alacak" dedi. Savaş, eylül ayının sonunda satışa çıkacak projede konutların 166 bin liradan başlayan fiyatlarla satılacağını söyledi.

DEV ASLAN HEYKELLERİ

Funda Savaş, arsa dahil 60 milyon iralık yatırımla inşa edilecek projede 1+0, 1+1 ve 2+1 olmak üzere 30 farklı tipte 532 rezidansın yer alacağını belirterek, 10.680 metrekarelik arsada 55 bin metrekare inşaat alanı bulunan projenin 4.500 metrekare bahçeye ve 208 metrekarelik cepheye sahip olduğunu ifade etti. Savaş, "Proje girişinde dev aslan heykelleri yerleştirildi. Aynca İtalyan meydanlarını andıran yeşil bir meydana yer verdik. Bu meydanda at heykelleri de yer alıyor" diyerek projenin farklı mimarisine dikkat çekti. Savaş, projenin bir başka özelliğinin ise gerçek rezidans hizmetleri olduğunu belirterek, sunacakları Asistant Servisi ile her türlü özel ihtiyacın karşılanacağını söyledi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz