maritbet girişmaritbet
‘Koşa koşa ucuz konut alma, depremde güvenli konut al’

‘Koşa koşa ucuz konut alma, depremde güvenli konut al’

Konut satın alırken, mutlaka binanın "deprem yapı şartnamesi" belgesinin istenmesini öneren Prof. Dr. Işıkara konut almak isteyenlere şu uyarılarda bulundu

 


Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar, depremden sonra oluşan yaraların hızlı sarılabilmesi, yokluk çekilmemesi için zorunlu deprem sigortasının yaygınlaştırılması konusunda herkesin seferber olması gerektiğini söyledi.
DASK tarafından, Denizli Ticaret Odası'nda "Deprem Geçecek Hayat Devam Edecek" konulu bir seminer düzenlendi.
Denizli Valisi Yavuz Erkmen, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, DASK zorunlu deprem sigortası sisteminin, dünyaya örnek gösterilen bir sistem olduğunu belirtti.

Türkiye'de depreme karşı sigorta yaptırma oranın düşük seviyelerde bulunduğunu vurgulayan Vali Erkmen, "Arabalardaki kasko oranları daha yüksek. Sigortalılık bilincini yaygınlaştırmamız gerekiyor. Denizli birinci derece riskli bölge içinde. Deprem konusunda yapı stokumuzu en iyi şekilde tarayıp bunun güvenilirliğinden emin olmamız, bunun yanında depreme karşı eğitim çalışmaları ile insanlarımızı hazır hale getirmemiz gerekiyor" dedi.
 
DASK Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar da Denizli'nin 1. derece deprem bölgesinde olmasına karşın ildeki 187 bin 334 konuttan sadece 41 bininin, yani yaklaşık yüzde 22'sinin zorunlu deprem sigortası bulunduğuna dikkati çekti.
Aktif deprem kuşakları üzerindeki Türkiye'de depreme karşı gerekli önlemlerin alınması ve konutların sigortalanması gerektiğini dile getiren Serdar, "Depremden sonra evimizin, yaşadığımız bölgenin yaralarını daha hızlı sarabilmek, yokluk çekmemek için zorunlu deprem sigortasının yaygınlaştırılması konusunda hepimiz seferber olmalıyız" dedi.
Türk Kızılayı Genel Başkan Danışmanı ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara da seminerde yaptığı sunumda "her ne olursa olsun, bir evimiz olsun" anlayışının terk edilmesi gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Işıkara, "deprem öldürmez, binalar öldürür" sözünü hatırlatarak, vatandaşları ucuz konut ilanlarına karşı uyardı.
Konut satın alırken, mutlaka binanın "deprem yapı şartnamesi" belgesinin istenmesini öneren Prof. Dr. Işıkara şöyle devam etti:
 
"Koşa koşa ucuz konut alma, yerine depremde güvenli konut al. Bunu vatandaşlarıma tavsiye ediyorum. Zorunlu deprem sigortası depremin yol açtığı zararın kısa sürede giderilebilmesi açısından büyük önem taşıyor. Mutlaka zorunlu deprem sigortasını yaptırmalıyız. Çok enteresan bir milletiz. Senelerce çalışıyoruz, gıdım gıdım biriktiriyoruz. Bir ev alıyoruz, ama o evi sigorta yaptırmıyoruz. Neyi yaptırıyoruz? Eğer arabamız varsa onun kaskosunu hiç ihmal etmiyoruz. Ev mi kıymetli araba mı?"

Seminere Denizli Belediye Başkan Vekili Şamil Çınar, kaymakamlar, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, kamu kurumlarının amirleri ve özel sektör temsilcileri katıldı.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz