maritbet girişmaritbet
Körfezli yatırımcılar Emlak Fuarı’na çıkarma yaptı

Körfezli yatırımcılar Emlak Fuarı’na çıkarma yaptı

Türk İnşaat dünyasını hareketlendiren Emlak 2013 Fuarı, körfez ülkelerinden elen yatırımcıların ilgi odağı oldu

Suudi Arabistan kökenli Daleel Group, getirdiği 500 yatırımcı ile fuara ilginin merkezinin oluştururken, diğer yatırımcı gruplar ve Türk inşaat firmaları da gösteride yerini aldı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve CNR Fuarcılık tarafından düzenlenen Emlak 2013 Fuarı, 16 Aralık'ta Kuveyt'te gerçekleşecek Inrema-Expocity Gayrimenkul Fuarı öncesi antrenman yaptı. Arap yatırımcıların ilgisini karşılamaya çalışan Türk inşaat firmaları da standlarında Arapça, Rusça ve İngilizce bilen satış danışmanları bulunduruyor. Açılıştan itibaren Arap yatırımcıların ilgisi yoğun bir şekilde kendini gösterirken Türk yatırımcılar ise hafta sonu bekleniyor. Ağaoğlu Grup, Artaş, Mesa Mesken, GAP, Demir İnşaat, Babacan Yapı gibi firmalar ise birden fazla projesini müşterilerine sergileme imkanı buldu.  
Fuarın bel kemiğini oluşturan 500 yatırımcıyı getiren Daleel Group ise Türkiye'de yatırım yapmaya başladı. Yalova civarında 300 bin metrekare arsa aldığı bilgisi gelen grup, yatırımcılarına Ispartakule bölgesindeki projeler, Vadi İstanbul ve diğer bölgeleri gezdirecek.
Türklerin artık ürünlerini dünyaya pazarlamaları gerektiğine dikkat çeken Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, bu tür organizasyonların sürekli olması ve herkesin katılması gerektiğini dile getirdi. Bu tür projeler geliştirmek üzere çalışmalar yapan Ağaoğlu, Emlak Konut GYO'nun 24 Aralık'taki Kazlıçeşme'deki ihalesinde de yer almayı planlıyor.
Körfezli yatırımcıların genelde blok satın alma yapmak istediklerini dile getiren Prestige Group Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Öztürk ise projelerin bu yönde geliştirilmesi ve müşterilerin aldatılmaması gerektiğine vurgu yaptı.
Haramidere' West Wall projesinin Yönetim Kurulu Eş Başkanı Fırat Muşlu ise konuşmalarında Arap turistlerin tercihlerinin deniz görmek ve doğal yaşamdan yana olduklarını ifade etti. Geniş ve bahçeli villalardan yana bir ağırlık olduğunu söyleyen Muşlu, bu tür yatırımcıların ileriki dönemde ekonomiyi olumlu etkileyeceğine dile getirdi.
 Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum CNR Fuar Merkezi'nde düzenlenen Emlak 2013 Fuarı'nda yeni projeler, düzenlenen ihaleler ve şirket için 2013 ve 2014 değerlendirmesi yaptı. Kurum, 2013 yılında hedefledikleri kar ve satış oranını üzerine çıktıklarını ifade ederken, “2013 bizim ve inşaat sektörü adına iyi geçti. Kar ve satış anlamında yılbaşında belirlediğimiz hedeflerin üzerine çıktık' dedi.
İkincil halka arz cesaret verecek
Murat Kurum geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ikincil halka arz ile ilgili açıklamalarda da bulundu. Kurum' İkincil halka arz sektöre, Emlak Konut GYO'ya, TOKİ'ye, üst ölçekte Türkiye'ye ve ekonomiye olan güvenin en büyük göstergesiydi. Bu arzın başarısı ileriki süreç için sektör, için çok büyük bir şans ve çoğu firmaya cesaret verecek. Bu halka arzlarında devamının geleceğini düşünüyorum. Bizim yatırımcıyla ilişkimiz önemli. Yatırımcının bizden ne beklediği ve ne aldığı önemli. Bunlarda da başarılı süreç sağlanırsa olumsuz bir durum yok. O yüzden 2013 bizim için olumlu geçti diyebiliriz. Biz basamaklara yavaş ve sağlam basarak büyüyeceğimizi söyledik. Bu sebepten ötürü 2014 daha iyi olacak düşünüyoruz' açıklamalarında bulundu.
Kazlıçeşme arsasına ilgi büyük
24 Aralık'ta ilk oturumu gerçekleştirilecek olan Zeytinburnu Kazlıçeşme arsa ihalesiyle de ilgili olarak konuşan Murat Kurum ‘Kazlıçeşme arsa ihalemiz ayın 24'ünde. Oldukça büyük ilgi var. Oradaki genel siluet ve üst ölçekli plan kararlarına uyduk. İnşallah İstanbul'a değer katacak bir proje olacak. Bu ihalede yabancılarında olacağını düşünüyorum. Biz arsa üzerinde çarklar belirliyoruz yani örnek olarak şehre olan merkez ile peşinatı ayarlıyoruz. Zeytinburnu lokasyon olarak merkez. Satış toplam düzeyinin milyarlar düzeyinde olacağı bir proje. Bu arsa için peşinat olarak yüzde 15, mali yeterlilik olarak da 150 bin metrekare iş bitirme istedik. Bunlar, o arsa için istenmesi gereken değerler' şeklinde konuştu.
Hasılat paylaşımı ve anahtar teslim projelere devam edeceğiz
Emlak Konut GYO'nun yeni projeler yapmaya devam edeceğini açıklayan Murat Kurum ‘Yüzde 70-80 hasılat paylaşımı modeliyle projeler yapmaya devam ederken, anahtar teslimi projeler de yapacağız. Anahtar teslim projelerinde ihaleyi; teklifi en düşük verene, hasılat paylaşımında da en yüksek idare payını verenlere vereceğiz. Portföyde çeşitlilik önemli. Biz herkesin kaldırabileceği yükü vermek istiyoruz” dedi.
Emlaktasondakika

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!
  • 29.06.2022 16:41

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!

Son dakika haberine göre Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi, Ataşehir'de özel bir ha ...

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!
  • 23.11.2021 10:34

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!

Üçüncü kez dede olan Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa Çekmeköy’deki projesi Ağao ...

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!
  • 10.10.2016 17:33

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!

Ali Ağaoğlu'nun rol aldığı Ağaoğlu Maslak 1453 reklam filmi yayında. Konutların ...

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin son durumu!
  • 06.08.2016 15:18

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin son durumu!

Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinin şantiyesini basın mensuplarıyla birlikte gez ...

Ali Ağaoğlu'nun gözüyle Central Park Bakırköy!
  • 23.03.2016 17:02

Ali Ağaoğlu'nun gözüyle Central Park Bakırköy!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Central Park Bakırkö ...