maritbet girişmaritbet
Körfez yatırımcısının Türkiye'ye güveni arttı

Körfez yatırımcısının Türkiye'ye güveni arttı

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, konut sektöründe 15 Temmuz süreci süreci sonrası yatırımcının ülkemize olan güveninin arttığını belirtti.

Altan Elmas, yaptığı açıklamada, 2016'yı "büyüme yılı" olarak ilan ettiklerini kaydederek, yıl içerisinde yaşanan tüm sıkıntılara rağmen amaçlarından vazgeçmediklerini, yatırımlara devam ettiklerini söyledi.

Ülkenin siyasi gündeminin son 4 yıldır dalgalanma içerisinde olduğunu dile getiren Elmas, seçimler, koalisyon girişimleri, hükümet değişimlerine rağmen ülkenin dinamiklerinin sağlam olması ve son 14 yılda yapılan reformlar sayesinde süreçleri kısa zamanlarda atlatarak Türkiye'nin yoluna devam ettiğini aktardı.

Elmas, inşaat sektörünün performasının ve konut satışlarının 2014'te 2013'den, 2015'te de 2014'ten daha iyi geçtiğini belirterek, 2016'nın ise şu anda 2015 ile paralel seyrettiğini son 2 aydaki performansla geçen yılın önüne geçilebileceğini vurguladı.

Sur Yapı olarak sektörden biraz daha iyi performansa sahip olduklarını ifade eden Elmas, "2016'da 6 projeyi satışa çıkarma hedefimiz vardı. Sancaktepe'de Levander ve Sultanbeyli'de Gölbahçe Evleri projelerini yılın ilk yarısında satışa çıkardık. İkinci yarıda ise Ispartakule'de Bahçeyaka, Ümraniye'de Şehir Konakları projelerini satışa sunduk. Koşuyolu ve Topkapı projelerimiz de hemen hemen hazır gibi." diye konuştu.

Elmas, bu projelerin ruhsat çalışmaları biter bitmez yılın son 2 ayında satışa çıkaracaklarını belirterek, Ümraniye'deki Exen ofis projesini de bitirmeleri halinde 2016 sonuna kadar satışa çıkaracaklarını, bu gerçekleşmese bile hedeflerini tutturduklarını bildirdi.

"2 bin 550 konut satışa çıkaracağız"

Elmas, şu anda toplamda yürüttükleri 3 bin 200 konut ve ofislik bir portföyleri olduğunu ve bunun süreklilik arz ettiğini kaydederek, bir taraftan teslimat yaparken diğer taraftan yeni projelerin eklendiğini söyledi.

Bu yıl boyunca İdilia, Tilia, Axis İstanbul ve Vitrin projelerinden ofis ve konutları teslim ettiklerini anımsatan Elmas, "İlk 9 ayda 551 konut satışı gerçekleştirdik. 2016 hedefimiz 1.300 konut ve ofis teslim etmeyi hedefliyoruz. Ayrıca bir de AVM teslim ettik." ifadelerini kullandı.

Elmas, 2016 yılındaki konut satış hedeflerinin 850 adet olduğunu kaydederek, "Bu yıl 6 proje sunmuş olacağız. Son çeyrekteki 4 projenin toplam değeri 1 milyar lira. 1.300 konutluk 4 proje." dedi.

Gelecek yılın mart ayında Emlak Konut GYO'nun ihalesinden kazandıkları Bahçekent projelerini hayata geçireceklerini dile getiren Elmas, burasının 1.250-1.300 konutluk olacağını bildirdi.

Elmas, bu projenin ihale rakamının 600 milyon lira olduğunu ifade ederek, "Yani biz önümüzdeki süreçte 2017'nin ilk çeyreğine kadar 2 bin 550 konutluk projeyi hayata geçireceğiz. 1,6 milyar liralık arz yapacağız. Her şeye rağmen yatırım yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

"İlk 9 ayda yüzde 15 büyüdük"

Elmas, ilk 9 ayda geçen yılın aynı dönemine göre cirolarının yüzde 15 artıda olduğunu ifade ederek, sadece konutlardan 310 milyon lira ciro yaptıklarını söyledi.

Yılsonu 600 milyon lira ciro hedeflediklerini ve geçen yılki cirolarının 535 milyon lira olduğunu aktaran Elmas, 2017 için ciro hedeflerinin 730 milyon lira olacağını vurguladı.

Elmas, 24 yılık bir firma olduklarını ve ciddi bir ekiplerinin bulunduğunu kaydederek, üretimden satış geliştirmeye ve pazarlamaya bütün süreci kendilerinin yürüttüğünü, bu yüzden İstanbul'un farklı ilçelerinde rahat bir şekilde proje hayata geçirebildiklerini aktardı.

İstanbul merkezli proje yürüttüklerini dile getiren Elmas, bunun dışında İzmir ve Bursa gibi şehirlerde de ciddi projeleri hayata geçirdiklerini bildirdi.

"Ticari gayrimenkulde ciddi mesafe katettik"

Elmas, şirketlerin bir miktar para kazanınca yan sektörlere girdiğini ve yatay büyümeyi hedeflediğini belirterek, insanın bilmediği işte en çok riski aldığını, bu yüzden kendilerinin inşaat sektöründe dikey büyümeyi hedeflediklerini vurguladı.

Başka sektörlere girmeyerek yatırım riskini dağıtmadıklarını ifade eden Elmas, gayrimenkul ürünlerini çeşitlendirdiklerini, ticari gayrimenkulde ciddi mesafe katettiklerini aktardı.

Elmas, sadece enerji sektöründe mütevazi yatırımlarının bulunduğunu ve 2017 Ocak'ta Mersin-Gülnar'da Elmalı RES projelerini devreye alacaklarını, ancak gayrimenkulün her zaman kendileri için ilk planda olduğunu söyledi.

İstanbul'un 10 ilçesinde proje geliştirdikleri bilgisini veren Elmas, şehirde markalı konut oranının ve yabancı konut alıcısının son yıllarda ciddi şekilde arttığını anlattı.

"Türk milleti ülkesine ve ekonomisine daha fazla sahip çıkacak"

Elmas, Türk ekonomisinin tüm sıkıntılara rağmen dimdik yoluna devam ettiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz süreci sonrası Türkiye için karalar bağlayacak bir tablo yok. 15 Temmuz süreci Türkiye'ye yönelik büyük bir saldırıydı. Bu, FETÖ'den ibaret bir saldırı değil. Meseleyi FETÖ'ye indirgersek yanlış yaparız. FETÖ, işin ana taşeronu. Bu işin sahibi Batı dünyası. Büyük bir saldırı düzenlendi ülkemize. Biz bu saldırıyı milletin karşı koyuşu ve refleksiyle önledik. Bu, bütün dünyaya çok pozitif bir etki verdi. Türk milletinin devletine, geleceğine, ekonomisine sahip çıktığını dost, düşmen herkes gördü.

Millet ülkesine ve ekonomisine bundan sonra daha fazla sahip çıkacak. Bu durum da Türkiye'nin en güçlü yanı olacak. Bu, özellikle Körfez yatırımcılarının Türkiye'ye güvenini artırdı. Bu kişiler sermayelerinin bir kısmını Türkiye'ye getirmek istiyor. Bizden 1-2 konut almak istemiyor. Sermayelerinin bir kısmını Türkiye'ye getirip yatırım yapmak istiyor. Gayrimenkul hala gözde yatırım aracı onlar için."

Elmas, "Biz de bu yüzden hem Türk milletine hem ülkemize güvenerek yatırımlarımızı artırarak sürdürüyoruz. Ki ülkenin büyümesine, istihdama katkımız olsun istiyoruz. 6 proje de aşağı yukarı 2 bin kişilik istihdam demek. Dolaylı istihdam çok daha yüksek olacak." dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi
  • 18.05.2022 17:18

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berek ...

Altan Elmas: Konut fiyatlarında yüzde 60'lık artış bekleniyor
  • 09.11.2021 10:16

Altan Elmas: Konut fiyatlarında yüzde 60'lık artış bekleniyor

A Para'da yayınlanan Emlak Avcısı programına katılan KONUTDER Başkanı Altan Elma ...

''Taksim Camisi'ni yapmak Allah'a hamd olsun bize nasip oldu''
  • 30.05.2021 12:43

''Taksim Camisi'ni yapmak Allah'a hamd olsun bize nasip oldu''

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Taksim Camisi'nin açılışında önemli ...

Altan Elmas, Taksim Camisi'nin açılışında konuştu!
  • 30.05.2021 11:58

Altan Elmas, Taksim Camisi'nin açılışında konuştu!

Suryapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Taksim Camisi'nin açılışında önemli ...

Altan Elmas: Yabancıya satışı artıracağız
  • 20.04.2017 18:49

Altan Elmas: Yabancıya satışı artıracağız

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Expo Turkey by Qatar Fuarı'nda düze ...