maritbet girişmaritbet
Körfez ülkelerinin bize güveni tam!

Körfez ülkelerinin bize güveni tam!

Dünyanın en önemli gayrimenkul fuarlarından Cityscape Global 2016 bu yıl 15’inci kez düzenleniyor.

Fuara Türkiye'den toplam 26 firma katılırken, firmaların hemen hepsi Körfez yatırımcısının Türkiye'ye olan güvenlerinin tam olduğunu belirtiyor

Uluslararası gayrimenkul fuarı Cityscape Global 2016 dün Dubai'de başladı. Bu yıl 15'incisi düzenlenen fuara geçen yıl Türkiye'den 61 firma katılırken, bu sene 26 firma katıldı. Türkiye'den katılan firma sayısı bu yıl azalmış olsa da, fuara katılan sektör oyuncuları ilgiden memnun. Gayrimenkul geliştiricileri, Türk firmalarının 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrası yabancı yatırımcıyla ilk defa bir araya gelme fırsatı bulduğu Cityscape 2016'ya sıcak satış yapmak için değil, Türkiye'nin yurtdışındaki algısını pozitif yönde geliştirmek, Türkiye'yi anlatmak için katıldıklarını vurguluyor.

Türkiye Cumhuriyeti Dubai Başkonsolosu Erdem Ozan, Körfez yatırımcısının Türkiye'ye olan bakış açısını değerlendirerek “Yatırımcı açısından bakıldığında 16 Temmuz sabahı tabii ki Türkiye'ye kaygılı bir bakış vardı. Ancak, zaman geçip alınan önlemler, atılan adımlar görülünce o kaygı yerini güvene bıraktı. Darbe girişiminin hemen sonrasında 15 gün içinde Abraaj Grubu Türkiye'ye 500 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı. Bu Körfez'in Türkiye'ye güveninin göstergesi” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi Türkiye'ye yatırım açısından orta ve uzun vadeli bakmak gerektiğinin altını çizerek yabancı yatırımcının Türkiye'ye güvenmesini istediklerini belirtti.

'YABANCI ORTAK'

Yabancı yatırımcıları ortak olarak gördüklerini ifade eden Büyükekşi, “Biz Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı ile birlikte 26 ülkeye gidip Türkiye'yi anlatacağız. 5 ülkeye gittik, perşembe günü İngiltere'ye, bayramdan sonra da Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan'a gideceğiz. Amacımız Türkiye'de her şeyin daha iyi olacağını anlatmak” dedi. Büyükekşi, 17 ülkede tanıtım kampanyasına başlayacaklarını belirterek Türkiye'deki yabancı yöneticilerin deneyimlerini anlatacağını dile getirdi.

‘YATIRIM YAPMADA İŞTAHLARI YERİNDE'

Fuarda İstanbul Finans Merkezi'nin ön tanıtımını da yapan Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, yabancıların Türkiye'ye yatırım yapmak konusunda iştahlı olduğunu ifade etti. Körfez yatırımcılarının Türkiye'yi Ortadoğu'nun kalesi olarak gördüklerini vurgulayan Ağaoğlu, kendisini fuarda ziyaret eden Dubai Emiri Şeyh Maktum'un Türkiye'ye karşı çok pozitif olduğunu belirtti.

'AMACIMIZ SATIŞ DEĞİL, TANITIM YAPMAK'

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Dubai'de tanıttıkları projelerin toplam değerinin 3.5 milyar dolar olduğunu belirterek şu anda 2 bin 500 konutun satışta olduğunu ifade etti. Çetinsaya, fuara katılmaktaki amaçlarının öncelikle satış yapmak değil, Türkiye'yi, daha iyi durumda olduğumuzu yabancı yatırımcıya anlatmak olduğunun altını çizdi.

'ALGIYI DEĞİŞTİRMEK İÇİN DEVLET ÇALIŞIYOR'

Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat, Kazlıçeşme'de, Emlak Konut GYO ortaklığında başlattığı ‘Büyükyalı İstanbul' projesi Dubai'de ilk kez görücüye çıktı. Özak GYO Başkanı Ahmet Akbalık, lansmanı 22 Eylül'de yapacaklarını belirterek, “Gayrimenkul hiçbir zaman kaybetmez. Konjonktür yabancı için fırsat” dedi.

'BATI'DAKİ OLUMSUZ ALGI BURADA DAHA AZ'

İkisi ofis biri konut olmak uzere üç projeyi tanıtmak için fuara katılan Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Bu yıl sıcak satıştan öte birlik mesaji vermek icin faura katıldık. Amacımız, yabancı yatırımcıyı bilgilendirmek ve süreci anlatmak. İlk günde beklentimizin üzerinde ilgi aldık. Batı'daki olumsuz algı Ortadoğu'da daha az” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cityscape Dubai 2017 işte böyle geçti!
  • 14.09.2017 17:03

Cityscape Dubai 2017 işte böyle geçti!

Dubai'de düzenlenen Cityscape Global 2017 Fuarı'ndan çok özel görüntüler emlakta ...

"Tapuda yeni dönem başlıyor"
  • 13.09.2017 10:50

"Tapuda yeni dönem başlıyor"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Dubai Cityscape 2017'de tapuda yeni ...

Bakan Özhaseki, yeni deprem yasasının detaylarını anlattı
  • 13.09.2017 10:49

Bakan Özhaseki, yeni deprem yasasının detaylarını anlattı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Dubai Cityscape Fuarı'nda yeni depre ...

Özhaseki: Depremle ilgili yeni yasa geliyor
  • 12.09.2017 17:39

Özhaseki: Depremle ilgili yeni yasa geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, olası depremle ilgili hazırladıkları ...

''Türkiye'den 160 bin yabancı gayrimenkul aldı''
  • 12.09.2017 17:38

''Türkiye'den 160 bin yabancı gayrimenkul aldı''

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Dubai Cityscape Global 2017'de öneml ...

Sabri Paşayiğit: Cityscape verimli geçiyor
  • 12.09.2017 13:28

Sabri Paşayiğit: Cityscape verimli geçiyor

SPArchitects Kurucusu Sabri Paşayiğit, Cityscape Global 2017'de fuar hakkında de ...