maritbet girişmaritbet
"Körfez Köprüsü'nde tehlike sürüyor"

"Körfez Köprüsü'nde tehlike sürüyor"

Kemerburgaz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Kaptan, Körfez Köprüsü'ndeki halat kopmasını değerlendirdi.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde yaşanan, halat bağlantı yerlerinin kırılması ve kedi yolu denen halatın bir ucundan denize düşmesinden dolayı Japon mühendis Kishi Ryoichi kendisini sorumlu tutarak intihar etmişti. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Kaptan, Japon mühendisi intihara sürükleyen olayın bir kaza değil malzeme, dizayn ve üretim hatası olduğunu ve ilgili firmanın da bunu dile getirdiğini söyledi. Prof. Dr. Yılmaz Kaptan, kaza sonrasında yapılan, “Kulelerin en tepesinde yer alarak halatları kulelere bağlayan ve Türkiye'de üretilen metal parça, ağırlığa dayanamayıp, kağıt gibi yırtılmıştır” açıklaması hakkında ise şunları söyledi: “Bu metal parçanın aynısından her kulenin tepesinde vardır. Yani, dört kule olduğundan, aynı parçadan toplam dört tane vardır. Sadece kırılan parçanın değiştirilmesi yetmez. Bu dört parça da değiştirilmelidir. İnşallah Japon firması bunu yapar ve tüm parçaları değiştirir. Diğerlerinin sökülüp tahribatsız muayeneden geçirilmesi, eğer bir sorun yoksa yeniden monte edilmesi, bir çözüm değildir. Zaten her parça için bu muayenenin üretimden sonra yapılmış olması gerekir. Bu muayene yapılmasına rağmen bir parçada sorun çıkmış olması, aynı sorunun ilerde diğer parçalarda da oluşabileceği anlamına gelir. Bu nedenle tüm parçalar değiştirilmelidir.”

İşte Körfez Köprüsü'ndeki bu çatlak ölüme götürdü!

“MALZEME, ÜRETİM YÖNTEMİ VE PARÇANIN DİZAYNI DEĞİŞMELİDİR”

Bir firmanın hatasının Türkiye'ye mal edilmesi yanlışının düzeltilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Yılmaz Kaptan, bu görevin hem üretici firmaya, hem aynı konuda üretim yapan diğer firmalara, hem yüklenici firmaya, hem de konuyla ilgili kurumlara düştüğünü belirtti. Çözüm için nasıl bir yöntem izleneceğinin açıklanması, insanların kafasındaki soru işaretlerinin giderilmesi ve köprü hakkında zihinlerde soru işareti kalmaması gerektiğini söyleyen Kaptan, “Japon firma tarafından yapılan açıklamanın insanların aklına “Türkiye'de üretilen malzeme kırılmış, Japonya'da üretilen malzemelerde bir sorun yokmuş” düşüncesini getirebilir. Dolayısıyla bu not kafalarda bir karışıklığa ve ilerde bir sorun çıkabileceği şeklinde bir düşünceye neden olmuştur. Yüklenici ana firmanın bu riski alabileceğini ve köprü hakkında zihinlerde soru işareti kalmasına izin vereceğini sanmıyorum” dedi.

Banu Ezber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

STFA'nın Körfez Köprüsü'ndeki yöntemi ilham verdi!
  • 16.05.2016 13:17

STFA'nın Körfez Köprüsü'ndeki yöntemi ilham verdi!

STFA’nın İzmit Körfez Köprüsü’deki yöntemi ilham verdi, betonu suda yüzdürdüler. ...

Osman Gazi Köprüsü'nde dikkat çeken ayrıntı
  • 22.04.2016 17:07

Osman Gazi Köprüsü'nde dikkat çeken ayrıntı

İstanbul-İzmir Otoyolu'nun en önemli geçiş noktası olan Osman Gazi Köprüsü, Altı ...

Gemiler, Körfez Köprüsü'nü tehlikeye atıyor!
  • 21.07.2015 15:50

Gemiler, Körfez Köprüsü'nü tehlikeye atıyor!

Yapımı devam eden Körfez Köprüsü bölgesinden geçen gemilerin aşırı hızı, tabliye ...

Körfez Köprüsü ne zaman bitecek?
  • 02.04.2015 11:41

Körfez Köprüsü ne zaman bitecek?

İstanbul-İzmir Otoyolu projesinin en önemli ayaklarından biri olan Körfez Geçiş ...

"Körfez Köprüsü'nde tehlike sürüyor"
  • 27.03.2015 12:38

"Körfez Köprüsü'nde tehlike sürüyor"

Kemerburgaz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılm ...

İzmit Körfez Köprüsü'nün açılışında rötar…
  • 25.03.2015 16:35

İzmit Körfez Köprüsü'nün açılışında rötar…

Körfez Köprüsü çalışmaları sırasında kopan bağlantı yerindeki metal bölümlerin T ...