maritbet girişmaritbet
Konutta yatırımın 5 püf noktası

Konutta yatırımın 5 püf noktası

Konutta yatırım değerini etkileyen unsurlara son dönemde yenileri eklendi. İşte konutta yatırım yapmanın püf noktaları...

 

Konutta yatırım değerini etkileyen unsurlara son dönemde yenileri eklendi.

Gittikçe hızlı gelişen gayrimenkul sektöründe sosyal aktiviteleri zengin lüks siteler çoğalırken, başta İstanbul olmak üzere eski ve büyük şehirlerde kentsel dönüşüm gündemin ilk sıralarına yerleşti. Büyükşehirlerde artan nüfus ve genişleyen il sınırlan nedeniyle ulaşım olanakları çeşitlendi. Bütün bu unsurlar konutların yatırım değerini de etkilemeye başladı. Deneyimli gayrimenkul değerleme uzmanı Ahmet Büyükduman, yatırım amaçlı konut almayı düşünenlerin bu dönemde konutun lokasyonu, okul-hastane gibi yerlere yakınlığı gibi klasik kriterlerin yanında artik yeni unsurları da dikkate alması gerektiğini söyledi. İstanbul Değerleme yönetici ortağı Büyükduman yeni unsurları 5'i madde ile özetledi.

YATIRIMIN 5 PÜF NOKTASI

1)Yüksek fiyatlı evler kira getirisi için uygun değildir. Özellikle lüks sitelerde kira bedeline ulaşan aidatlar konutun yatırım değerini de etkiler. Mülk sahibi kiracı bulmakta zorlanabilir. Böyle bir gayrimenkul 2-3 ay boş kaldığında mülk sahibi aidatı da yüklenir.

2)İstanbul gibi büyükşehirlerde ulaşım sorunu metro, metrobüs çözümleriyle giderilmeye çalışılıyor. Bu hatlara yakınlık mülkün değerini artıracak. Üsküdar-Ümraniye metro hattı olacak, Harem'den Pendik, Kartal, Tuzla'ya banliyö hattı modernize edilecek.

3)Kentsel dönüşüm-canlandırma alanlarına yakın yerdeki dükkanlar, buradaki alım gücü yükseleceği için değerlenecek.

4)İş dünyasında trend değişti. Evden internetle çalışılabiliyor. Bu da hem ev hem iş amaçlı kullanılan evlerin değerini artırıyor.

5)Stüdyo dairelere ilgi devam edecektir. Ancak alırken, bunun 1+1,2+1 dairelerin çoğunlukta olduğu projelerden seçmeye dikkat edin. Çünkü karma yapıda ve aile yerleşimlerinin olduğu kimi binalarda bu tür dairelerin olması istenmez.

Kaynak: Takvim

  • Etiketler:

Yorum Yaz