maritbet girişmaritbet
Konutta takas devri

Konutta takas devri

İstanbul Barter Borsası, uyguladığı çoklu takas sistemi ile, evini değiştirmek isteyenlere yeni bir seçenek sunuyor

İstanbul Barter Borsası Genel Müdürü Mustafa Demir, konuya ilişkin olarak, takas işlemlerinin ilk adımını konut takası şeklinde İstanbul'da attıklarını bildirdi.

Demir, ''Evini iş yerine yakın semte taşımak, küçük gelen evini büyütmek veya daha ekonomik daireyle takas edip nakit ihtiyacını karşılamak gibi çeşitli nedenlerle konutunu veya semtini değiştirmek isteyen İstanbullulara, istedikleri semtten istedikleri fiyattan ev bulma ve kendi konutları ile takas etme imkanı veriyoruz'' dedi. Demir, üyelerinin güvenli bir konut takası için İstanbul Barter Borsasının ekspertiz danışmanlığı, hukuki danışmanlık ve aracılık hizmetlerinden yararlanabildiğini de belirtti.
 
Türkiye'de ilk defa İstanbul Barter Borsası'nda uygulanan çoklu takas sisteminin en az 3 kişi arasında olduğunu vurgulayan Demir, '' Böylece, dairesini değiştirmek isteyen kişinin alacağı daire sahibinin de kendi dairesini alma zorunluluğunu ortadan kaldırıyoruz'' şeklinde konuştu. Çoklu takas sistemine örnek veren Demir, şöyle dedi:
''Örneğin, Pendik'te 130 bin lira değerinde evi olan Ahmet bey, iş yerine yakın olması için Şişli'ye taşınmak istiyor. Şişli'de bir çocuğuyla yaşayan Nazan hanım, 180 bin lira değerindeki evini satıp, çocuk parkı olan, site içerisinde, daha ekonomik bir daireye geçmeyi, artan parayla da işyeri açmayı planlıyor.
 
Beylikdüzü'nde site içerisinde evi olan, ancak iş değişikliği gereği Anadolu yakasına taşınmak isteyen Ali bey ise 110 bin lira değerindeki evi karşılığında Pendik'ten alacağı ev ile İstanbul trafiğinden ve ulaşım masraflarından kurtulmak istiyor. Sistemimiz aracılığı ile, Pendik'deki Ahmet bey Şişli'deki Nazan hanımın evini alıyor, Nazan hanım Beylikdüzü'nde site içerisindeki evi ve evinin kalan değeri kadar nakdi alıyor, Ali bey ise Beylikdüzü'ndeki evini verip Pendik'teki eve taşınıyor.
 
Daireler arası fiyat farklılığı nedeniyle, Ali bey Ahmet beye 20 bin lira ödüyor. Ahmet bey ise 50 bin lira daha ekleyip Nazan hanıma 70 bin lira ödeme yapıyor.''
 
Kaynak: Sabah

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz