maritbet girişmaritbet
Konutta sınır ötesi yatırım fırsatları

Konutta sınır ötesi yatırım fırsatları

Konut sektörünün sorunları ve çözüm önerileri ile sınır ötesi yatırım fırsatları İstanbul Restate’te ele alınacak

 

 
Gyoder'in 15–17 Haziran  2010 tarihlerinde düzenleyeceği 10. Gayrimenkul Zirvesi ve İstanbul REstate panellerinde konut sektörünün sorunları, yönelik çözüm önerileri ve yeni dış politikanın çevre ülkelerde yarattığı fırsatlar tartışılacak.
Türk gayrimenkul sektörüne vizyoner bakış açıları kazandırmayı hedefleyen GYODER, 15-17 Haziran tarihleri arasında düzenleyeceği 10. Gayrimenkul Zirvesi ve İstanbul REstate Gayrimenkul Fuarı'yla sektörün ulusal ve uluslararası arenadaki temsilcilerini bir kez daha aynı çatı altında buluşturuyor. Gayrimenkul dünyasının dikkatini İstanbul'a kilitleyen etkinlik Türkiye, Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Doğu'dan gelen yatırımcılara, proje geliştiricilere,  danışmanlara ve kamu kuruluşlarının üst düzey temsilcilerine ev sahipliği yapıyor.
 
Yeni Dış Politika, Çevre Ülkeler ve Gayrimenkul Yatırımları
10. Gayrimenkul Zirvesi, son dönemde yürütülen yeni dış politikayı ve karşılıklı atılan imzalar sonucunda Suriye, Libya, Ürdün, Tacikistan, Tanzanya ve Rusya ile Türkiye arasındaki vize uygulamasının kaldırılmasını tüm yönleriyle değerlendiriyor. Türk gayrimenkul sektörü için de yeni ufuklar anlamına gelen bu uygulamanın yansımaları ve farklı boyutları “Yeni Dış Politika, Çevre Ülkeler ve Gayrimenkul Yatırımları” oturumunda ele alınıyor.
Yeni dış politikanın sağladığı kazanımların, doğan fırsatların ve atılabilecek olası adımların tartışılacağı oturumun başkanlığını Bloomberg – HT Ekonomi Direktörü Prof. Dr. Kerem Alkin üstleniyor. Oturum konuşmacıları Tekfen Holding Başkan Yardımcısı Mehmet Erktin, Aabar Real Estate CEO'su İbrahim Eskiocak, Rönesans İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Doğan Holding Genel Koordinatörü Dr. R. Nebil İlseven ve Emekli Büyükelçi Özdem Sanberk ise görüşlerini aktararak sektör temsilcilerine farklı bakış açıları kazandırıyor.
 
Konut Yatırımları: Sektörün Sorunları ve Çözüm Önerileri
17 Haziran Perşembe günü GYODER Başkan Yardımcısı Işık Gökkaya'nın başkanlığında düzenlenecek olan “Konut Yatırımları: Sektörün Sorunları ve Çözüm Önerileri” oturumu, Türk gayrimenkul sektöründeki mevcut sorunları, sektörün ileri gelen isimlerinin çözüm önerileriyle birlikte ele alıyor.

Oturum, artan nüfus ve değişen yaşam koşullarının kentlerin gelişim ve değişimini olumsuz yönde etkilediği günümüzde, kısıtlı kaynaklarla verimli bir şekilde sürdürülebilir yaşam alanları oluşturmanın, çarpık kentleşme ve konut yetersizliği gibi sorunları aşmanın püf noktalarını tartışmaya açıyor. Oturumda, nüfusun giderek artması, kamusal mekânların küçülmesi, yeşil alan ve temiz hava eksikliği, ulaşım zorluğu ve değişen yaşam koşullarının yol açtığı çarpık yapılaşma, konut yetersizliği ve mevcut konut stokunun önemli bir kısmının yenilenmesi ihtiyacı gibi önemli sorunlar tartışılıyor.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz