maritbet girişmaritbet
Konutta mağduriyeti sona erdirecek fesih hakkı geliyor

Konutta mağduriyeti sona erdirecek fesih hakkı geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hem konut alıcısını hem de müteahhidi olası mağduriyetten korumak için tek taraflı fesih hakkı getiriyor.

Detayları henüz netleşmeyen düzenlemenin Meclis açılır açılmaz gündeme alınması bekleniyor. Uzmanlar ise uygulama ile konut tarafında binlerce mağduriyetin hızlıca çözüme kavuşabileceğine dikkat çekerken, ortaya çıkan zararın tazminine yönelik nasıl bir yol izleneceğini ise merak ediyor.

Geçtiğimiz mart ayında çıkarılan yönetmelik ile müteahhitlik yapacak kişi ve şirketlere mali, mesleki ve teknik yeterlik şartı getiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu sefer de müteahhitler ile hak sahipleri arasında yapılan sözleşmelere ilişkin olası mağduriyetleri önlemeye yönelik adım atıyor.

Toprak sahipleri ve konut alıcıları ile müteahhitler arasında yapılan sözleşmeler çerçevesinde sorumluluklarını yerine getirmeyenlere yönelik hukuki düzenleme yapılacak.

TEK TARAFLI FESİH HAKKI

Söz konusu yeni düzenleme kapsamında hem hak sahipleri hem de müteahhitleri olası bir mağduriyetten korumak için yükümlülüklerini yerine getirmeyenlere yönelik tek taraflı fesih hakkı getirilmesi planlanıyor.

MECLİS'İN AÇILMASI BEKLENİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, söz konusu düzenlemenin Meclis açılır açılmaz gündeme getirileceğini açıkladı.

İstanbul Kağıthane'de 4 katlı binanın çökmesine neden olan inşaatın temeli kazılmış bir şekilde uzun zamandır beklediği, çok sayıda kişinin ise bu projenin maketi üzerinden konut aldığı ifade edilmişti.

  • Etiketler:

Yorum Yaz