maritbet girişmaritbet
Konutta kur garantili tarihi kampanya!

Konutta kur garantili tarihi kampanya!

Konut sektörü peşinatın döviz ve altınla ödenebildiği, kur yükseldikçe borçtan indirim yapılan ‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’ adıyla kampanya başlattı.

Konut sektörü durgunluğu ortadan kaldırmak amacıyla ‘Türkiye İçin Kazanç Vakti' isimli kampanyayı başlattı. 29 Ağustos-31 Ekim arasında gerçekleşecek kampanyaya katılan 300'ün üzerindeki projedeki ev ve ofislerde peşin fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim yapılırken, yüzde 10 oranındaki peşinat da döviz ve altın olarak da alınabilecek. 12'nci ve 24'ücü ayda ise yüzde 15'lik ara ödemeler gerçekleşecek. 

SENETLE SATIŞ İMKANI 

Firmalar da kendi bünyelerinde 0.98 oranında faiz ile kredi sağlayacak yani vatandaşlar firmalardan bu orandaki faizle senet imzalayarak 120 ay vadeye kadar konut sahibi olacak.Merkez Bankası'nın o günkü kuru üzerinden alınacak peşinat sonucunda eğer 120 ay vade boyunca döviz ve altının fiyatında yükseliş gerçekleşirse, bu değer evin fiyatından düşülecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yanı sıra Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Keleş, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, İlbank Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetkin, KONUTDER Başkanı Altan Elmas, İNDER Genel Başkanı Nazmi Durbakayım, İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, TMB Başkanı Mithat Yenigün ile kampanyaya katılan şirketlerin yöneticileri kampanyanın detaylarını anlattı. 

Elmas, gayrimenkul sektörünün öncü rolünü hissederek kur ve faiz üzerinden yürütülen spekülatif atağı bir kampanya ile aşmaya niyet ettiklerini söyledi. Yetgin de döviz kurundaki dalgalanmalardan tüm sektörlerin etkilendiğine işaret ederek, “Gayrimenkul sektörü temsilcileri olarak son dönemde yaşanan döviz kuru artışının etkilerine rağmen ülkemize olan sorumluluk bilinciyle daha çok çalışarak ve üreterek ekonomimize sağladığımız katma değeri artıracağız.” dedi. Durbakayım ise sektör için çalıştıklarını ve ellerini taşın altına koyduklarını söyledi. 

KUR GARANTİSİ

Kampanyanın detaylarını ise Bakan Kurum açıkladı. Firmaların elindeki 100 bin adet gayrimenkulün kampanyaya dahil edildiğini anlatan Kurum, ilk etapta 25 bin konutun bu şekilde satılacağını söyledi. “Bir iki ayda 50-60 bin konut satışına ulaşırız” diyen Kurum, metrekare satış fiyatlarının ise 2 bin 500 TL'den başladığını ifade etti. Bakan Murat Kurum, vatandaşlara sunulan kur garantisiyle ilgili şöyle konuştu: “Minimum yüzde 10 peşinat alınacak. Ancak bu peşinatla alakalı bugün diyelim ki dövizde yatırımını değerlendiren veya altında yatırımını değerlendiren vatandaşımızla alakalı şöyle bir durum söz konusu. Altını ve dövizi bugünkü kurdan neyse, bu kur bir kenara koyulacak ve süreç içerisinde diyelim ki dövize veya altın yükseldi. Bu artış kadar daire fiyatından bedel düşülecek. Dolayısıyla hiç kimsenin şu saatte dövizini, altınını kenarda tutmasını gerektiren bir durum söz konusu değil. Buradaki artışın tamamen bire-bir yansımasını, verdiği peşinat kadar yansımasını daire bedelinden düşülecek.” 

ÖRNEK ÖDEME PLANI

Evin fiyatı: 500 bin TL 

Yüzde 10 indirimli fiyatı: 450 bin TL 

Yüzde 10 peşinatı: 45 bin TL 

12. ay ödemesi: 67.500 TL 

24. ay ödemesi: 67.500 TL 

Vadelenecek bedel: 270 bin TL 

120 ay taksit ve 0.98 faiz ile: 3.836 TL 

10 yılda eve ödenen toplam bedel 640 bin TL 

 KAMPANYANIN KÜNYESİ

Kampanya adı: Türkiye İçin Kazanç Vakti 

Süresi: 29 Ağustos- 31 Ekim. 

Niteliği: Döviz ve altın ile yüzde 10 peşinat ödeme imkanı. 

Taksit: Yüzde 0.98 vade farkı ile 120 ay taksit. 

EMLAK KONUT'TAN 33 PROJE

Kampanyaya Emlak Konut GYO 33 projede 12 bin bağımsız bölümle katılacak. Emlak Konut Genel Müdürü Hakan Gedikli, amaçlarının Türkiye'deki emlak piyasasını canlandırmak olduğunu söyledi. Emlak Konut'un kampanyaya dahil olan projeleri şu şekilde sıralanıyor: 

“Adım İstanbul, Avangart İstanbul, Avrupa Konutları Başakşehir,  Avrupark Bahçekent, Avrupark Hayat, Başkent Emlak Konutları, Büyükyalı İstanbul, Cer İstanbul, Ebruli Ispartakule, Esenler Emlak Konutları, Evora Denizli, Evvel İstanbul, Gebze Emlak Konutları 3, İdealist Cadde, Karat 34, Koordinat Çayyolu, Körfezkent Çarşı, Köy, Kuzey Yakası, Merkez Ankara, Nevşehir Emlak Konutları, Nidapark İstinye, Nidapark Kayaşehir, Nidapark Küçükyalı, Niğde Emlak Konutları, Ofis Karat Bakırköy, Semt Bahçekent, Sofa Loca, Temaşehir Konya, Tual Adalar, Tual Bahçekent, Validebağ Konakları, Yeniköy Konakları.”     

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut sektörü, Bakan Nebati ile yapılan görüşmeyi değerlendirdi!
  • 17.05.2022 09:15

Konut sektörü, Bakan Nebati ile yapılan görüşmeyi değerlendirdi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berekete" prog ...

Kur dalgalanıyor, ev satış işlemleri son dakika tapudan dönüyor
  • 01.12.2021 09:24

Kur dalgalanıyor, ev satış işlemleri son dakika tapudan dönüyor

Posta'dan Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre; 'Zam gelecek’ beklentisiyl ...

Bakan Murat Kurum kazanç kampanyasını anlatıyor
  • 29.08.2018 13:35

Bakan Murat Kurum kazanç kampanyasını anlatıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyasındaki ...

''Türkiye İçin Kazanç Vakti'' tanıtım filmi
  • 29.08.2018 10:21

''Türkiye İçin Kazanç Vakti'' tanıtım filmi

''Türkiye İçin Kazanç Vakti'' kampanyasında başvurular bugün başlıyor. Son başvu ...

Türkiye için kazanç vakti!
  • 28.08.2018 18:00

Türkiye için kazanç vakti!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimleri Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyasın ...

"Kampanya olarak oldukça cazip bir fırsat"
  • 28.08.2018 15:49

"Kampanya olarak oldukça cazip bir fırsat"

NEF İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyası ile il ...