maritbet girişmaritbet
Konut yatırımı tavan yaptı

Konut yatırımı tavan yaptı

Yeni yapılan nitelikli lüks konutlar alıcısına gelir kapısı oldu. Maliyetlerdeki artış ve kredi faiz oranlarının yükseleceği söylentileri emlak yatırımı yapmak isteyenler için bu dönemi en uygun konuma getirdi

Komplike yaşam alanları yatırımcıya net kira geliri olarak geri dönüyor. Yeni şehircilik anlayışında yapı sektörü tüm sosyal tesislerini içerisinde barındıran yaşam kompleksleri inşa etmeye başladı. BA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Banş Aydın, "Tüketici beklentileri artık başımı sokacak bir evim olsun düşüncesinden çok ötede. Ev alırken ihtiyaç duyulabilecek tüm sosyal imkânların da karşılanması isteniyor.
Ekonomideki kriz beklentisi nitelikli konuttaki satıştan etkilemedi. Aksine yatırım aracı olarak konuta yöneliş var" dedi.
Türkiye'de ki mevcut konut sayısının ihtiyacın çok altında olduğunu ifade eden Aydın, konut sayısındaki bu açığın yatırımcıyı cezp ettiğini belirterek şunları söyledi: "Nitelikli konutlardan oluşan yaşam kompleksleri iş yeri ve konut olarak yatırımcısına net kira getirişi sağlıyor.
Özellikle yabancı yatırımcının önünü açacak Mütekabiliyet Yasası düzenlendiğinde konut sektörü daha da iyi noktalara gelecek. Gayrimenkul sektörü beklenen ekonomik krizden en az etkilenen sektör olacak. Krizin Türkiye'de ki yansımaları ne olacak henüz net bilmiyoruz. Böyle dönemlerde fısıltı gazetesini devreye sokarak gereksiz panik yaratmak isteyenler olabiliyor. Dünya ekonomisini ve de siyasetini iyi okumak gerek: Tüketicileri söylentilerin yaratacağı ekonomik rant tuzağına konusunda uyarmakta fayda var.
Aksine konuta yatırım yapmak için en uygun dönem bu dönem."

  • Etiketler:

Yorum Yaz