maritbet girişmaritbet
Konut stokları eriyecek

Konut stokları eriyecek

Müteahhitler, sektör temsilcileri ve vatandaş kampanyanın büyük illerle sınırlı kalmamasını istedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın inşaat sektörüne yönelik yürüttüğü konut kampanyasına Adana'daki müteahhitler, sektör temsilcileri ve vatandaştan tam destek geldi. Kampanyanın sadece büyük illerde değil tüm Anadolu'ya yayılmasını istediklerini belirten Adana Yapı Müteahhitler Derneği (AYAMDER) Başkanı Nadir Vurankaya, "Yapılan kampanya faydalı, çarkımızı harekete geçirir. Kampanya, Türkiye geneline yayılmalı. Hükümetimiz her konuda olduğu gibi bu konuda ciddi çaba sarf ediyor. Bizde hükumetimizin yanında olmalı ve beraber hareket etmeliyiz" dedi. Ülke genelinde paranın sisteme girmesi gerektiğini söyleyen AYAMDER Başkanı Vurankaya, "Bugün yurt dışına çıktığınız zaman gittiğiniz ülke, 'Doları ve Euro'yu kabul etmiyorum. Cebindeki parayı banka veya döviz bürosunda benim para birimime çevir' diyor. Sizde paranızı çevirmek zorunda kalıyorsunuz. Bunu bizden çok küçük olan Çek Cumhuriyeti bile yapıyor. Sizde tatil dönüşü cebiniz de kalan yerel parayı döviz bürosuna giderek çevirmek yerine 'hediye veya çikolata alalım' diyerek harcıyorsunuz. Bu sayede hem parasını daha ülkeye ayak basar basmaz, sistemine sokturuyor hem de son kuruşuna kadar harcatıyor" diye konuştu.

"MALİYETLERDEN KORUNMUŞ OLACAKLAR"

Kampanyayı desteklediklerini söyleyen eski Müteahhitler Birliği Başkanı Halil Avcı, "Özellikle konut ihtiyacı olan vatandaşlarımız çok lehinedir. Ev almak isteyen insanlar, açıklanmış olan bu destek programı içerisinde konut almaları geleceklerdeki maliyetlerden kendilerini koruma adına doğru bir karar almış olacaktır. Vatandaştan gelecek katkılar sayesinde vergisini ödeyerek istihdama katkıda bulunan biz müteahhitlerin önünün açılmasını sağlayacaktır" şeklinde konuştu. 

Taksi şoförü Mehmet Aydoğan (46)

Geçtiğimiz günlerde kredi oranları 1,60'a kadar yükselmişti. Arkadaşım 250 bin liralık bir ev almak için bankaya başvuru yapmıştı. Kredinin faizle geri ödemesi 513 bin liraya denk geliyordu. Yani bir ev almak isteyen insan bir evden fazlasını da bankaya almış oluyordu. Faizlerin 0,98 oranına düşürülmesi gayet güzel oldu. Allah'a şükür evim var. Evim olmasa bu orandan ev alırdım.

Erkek kuaförü Yunus Sarman (27)

Kredi oranlarının 0,98'e sabitlenmesi hem ülke açısından hem de insanlar açısından faydalı olacağını düşünüyorum. Faiz lobisi, Türkiye'nin büyümesinde en büyük katkısı olan inşat sektörünün önünü kesmek istedi ve bilinçli bir şekilde faizleri yükseltti. Bizim hükumetimiz de bunun önünü kesmek için kredileri 0,98'e sabitleyerek adım attı. Devletimizin yaptığı bu hareketi başarılı buluyorum. Faiz lobisinin cebine girecek olan parayı ne kadar kısa bilirsek o kadar iyi.

Esnaf - Hacı Katı (43)

Kredilerin 0,98 oranına kadar gerilemesi inşaat sektörü açısından gayet iyi bir gelişme oldu. Bu sayede inşaat sektörü rahatlamış olacak. Ev almak isteyenler için süper bir fırsat.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut stokları kasımda da hızla erimeye devam etti
  • 15.12.2021 11:45

Konut stokları kasımda da hızla erimeye devam etti

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi kasım ayı sonuçları açıklandı. ...

"Müteahhitlerimiz başarılı projelere imza atmaya devam ediyor"
  • 26.08.2020 10:02

"Müteahhitlerimiz başarılı projelere imza atmaya devam ediyor"

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Müteahhitler Birliği tarafından düzenlenen uluslar ...

"Kampanya olarak oldukça cazip bir fırsat"
  • 28.08.2018 15:49

"Kampanya olarak oldukça cazip bir fırsat"

NEF İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyası ile il ...

"Tüm projelerimizle kampanyaya katılıyoruz"
  • 28.08.2018 15:32

"Tüm projelerimizle kampanyaya katılıyoruz"

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, tüm projelerinde T ...

Yetkin: Türkiye ekonomisi kazançlı çıkacak
  • 28.08.2018 15:23

Yetkin: Türkiye ekonomisi kazançlı çıkacak

GYODER Başkanı Feyzullah Yetkin, Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyası ile ilgili ...

Durbakayım: Tüm Türkiye'yi kapsayan bir kampanya
  • 28.08.2018 14:12

Durbakayım: Tüm Türkiye'yi kapsayan bir kampanya

İnder Başkanı Nazmi Durbakayım Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyası ile ilgili a ...