maritbet girişmaritbet
Konut projelerinde yeni moda: buçuklu oda!

Konut projelerinde yeni moda: buçuklu oda!

İnşaat sektörünün yenilikçi markaları standart konut tipinden uzaklaşarak buçuklu oda konseptinde evler inşa etmeye başladı.

Konut sektöründe ev alacakların ihtiyaçlarına cevap veren ancak alışılmış ve geleneksel ev tipinin dışında buçuk oda konseptini geliştiren projeler bir adım öne çıkıyor. Artık standart hale gelen konutlar, inşaat sektörünün yenilikçi aktörleri sayesinde değişiyor. Son zamanlarda projelerde özel yaşam alanları olarak tasarlanan buçuklu konut konsepti yeni geliştirilen bazı projelerde hayat buldu. Markalı konut projelerinde sıkça görmeye başladığımız ve bazı projelerde hayat bulan ‘buçuklu oda' tüketicilerin de beğenisini kazanıyor.

Peki nedir bu buçuk sevdası? Ev alanlara nasıl katkı sağlar?

Genellikle giyinme odası, kütüphane, kiler, ütü odası ya da yemek odası gibi kullanılan alanlar için kullanılan buçuklu oda konsepti özellikle bayanların kurtarıcısı oluyor. 

Bu alanlar salon, oturma odası, yatak odası gibi odaların dışında kalan odalardır. Evin içerisinde temel ihtiyaçlarımız dışında kalan işlerimiz için genelde buçuk olarak tabir edilen bu alanları kullanır. 

Buçuklu evlere olan rağbetin gittikçe artması doğrultusunda inşaat firmaları buçuklu evlerin yer aldığı projeler üretiyor. Bu trendin uzun zaman devam edeceği ve buçuklu dairelere olan talebin daha da artacağı tahmin ediliyor. 1.5+1, 2.5+1, 3.5+1 ve 4.5+1 daireler şeklinde karşımıza çıkan buçuk konsepti, bazı firmalar tarafından ise 2+1.5 ve 3+1.5 gibi farklı şekilde de telaffuz edilebiliyor. Özellikle ailelerin çok işine yarayan buçuklu evler ile konutun ‘ölü alan' olarak adlandırdığımız bölgesi de ortadan kalkacak. Evin her noktası rahatça kullanıma uygun olacak. 

İşte buçuklu oda konseptine sahip bazı projeler:

  1. Sea Pearl
  2. Refrans Bahçeşehir 
  3. Mod Bahçelievler
  4. Kent İncek 
  5. Nazenin Konakları 

SEA PEARL ATAKÖY

Kuzu Grup tarafından Bakırköy sahilyolunda hayata geçirilen Sea Pearl Ataköy projesi toplam 1.401 daireden oluşuyor. 8 residence kulesi ve 1 otelden meydana gelen proje denize en yakın konut projelerinden biri olma özelliği ile büyük beğeni topluyor. 127 bin 600 metrekarelik arazi üzerinde yükselen projede 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 5+1, 2,5+1, 3,5+1, 4,5+1 konseptinde buçuklu daire seçenekleri bulunuyor. Daire büyüklükleri 88 metrekare ile 398 metrekare arasında değişiklik gösteren projede teslimle ise Temmuz 2017'de başlıyor. 

MOD BAHÇELİEVLER 

MOD Gayrimenkul tarafından Bahçelievler'de hayata geçirilen MOD Bahçelievler projesi de az sayıda markalı konut projesinde göze çarpan ‘buçuk oda' rahatlığını sunuyor. 2,5+1'den 4,5+1'e kadar farklı daire seçenekleri bulunan MOD Bahçelievler'de yer alan tüm daire modelleri ‘buçuk oda' imkanı sağlıyor. 

Fazlalık eşyaların saklanması için depo vazifesi gören buçuk odalar, MOD Bahçelievler'de ev alanlara önemli bir avantaj sunuyor. 2.5+1 dairelerin brütü 163 metrekare, iki seçeneği bulunan 3.5+1 dairelerin brütleri 184 metrekare ve 187 metrekare, 4.5+1 dairelerin brütü 221 metrekare olarak değişiyor. 

Basın Ekspres Yolu üzerinde geliştirilen MOD Bahçelievler'de teslimler ise Mart 2018'de başlıyor. 

KENT İNCEK

Besa İnşaat tarafından Ankara'da inşa edilen Kent İncek, 8 blokta 850 konut olarak hayata geçiriliyor. 39 katlı olarak tasarlanan proje 54 bin metrekarelik alan üzerinde yükseliyor. Standart 2+1, 3+1 ve 4+1 konut tiplerini Kent İncek'te ‘buçuklu' olarak inşa eden Besa İnşaat, konutun ‘ölü alan' olarak adlandırdığımız bölgesi de ortadan kaldırıyor.

Kent İncek'te teslimler Temmuz 2018'de başlıyor. 

REFERANS BAHÇEŞEHİR

Kiler GYO ve Kiptaş ortaklığında hayata geçirilen Referans Bahçeşehir, daire ve dükkan konseptinde tasarlandı. 25 bin 920 metrekarelik arazi üzerinde yükselen proje 8 blok şeklinde 65 konut ve 34 ticari üniteden oluşuyor.

Bahçeşehir'in merkezinde konumlandırılan Referans Bahçeşehir, buçuklu daire arayanların ihtiyaçlarına da cevap veriyor. 1+1 , 2+1 , 3+1 , 4+1 , 4,5+1 seçenekleri sunan Referans Bahçeşehir'de teslimler ise Aralık 2018'de başlıyor.

NAZENİN KONAKLARI 

Nanda Yapı - Ergonomi İnşaat – Pehlivanoğulları işbirliğinde inşa edilen Nazenin Konakları, 9 blokta 92 konuttan oluşuyor. 12 bin metrekarelik arazi üzerinde yükselen Nazenin Konakları, geniş ve ferah daireleriyle dikkat çekiyor.

3+1'den 6+2'ye kadar farklı daire tiplerine yer verilen projede ayrıca buçuklu oda konforu sağlanıyor. Projede 3+1 ve 4+1 konutlarda buçuk ferahlığı sunuluyor. 

Emine Pile/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut projelerinde yeni moda: buçuklu oda!
  • 28.11.2016 15:49

Konut projelerinde yeni moda: buçuklu oda!

İnşaat sektörünün yenilikçi markaları standart konut tipinden uzaklaşarak buçukl ...

Buçuklu daireler nasıl kullanılır?
  • 27.12.2014 15:53

Buçuklu daireler nasıl kullanılır?

Müşterinin ilgi göstermesiyle konut projelerindeki buçuklu dairelerin nasıl kull ...