maritbet girişmaritbet
Konut projelerinde satış stratejisinin püf noktaları!

Konut projelerinde satış stratejisinin püf noktaları!

Cef Danışmanlık Kurucu Ortağı Evren Acar, 'İnşaat Sektöründe Fiyatlama Yöntemleri Doğru mu?' sorusunu değerlendirdi.

Hızla artan konut projeleri satış rakamları ile sıkı bir yarış içerisinde. Peki konut projelerinde fiyatlama nasıl yapılıyor ve bu durum satış başarısına nasıl etki ediyor? Cef Danışmanlık Kurucu Ortağı Evren Acar, ''İnşaat Sektöründe Fiyatlama Yöntemleri Doğru mu?' sorusu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Uptown İncek Pazarlama ve Satış Koordinatörlüğü görevini de üstlenen Acar: "Konut projelerinde fiyatlama öncelikle ciddi bir bölge analizi ve etkin bir hedef kitle çalışması ile birlikte ele alınarak hazırlanıyor. Projenin, en etkin ve verimli kullanım analizi ve ardından da SWOT analizi yapıldıktan sonra güçlü ve zayıf yönleri ile rekabetçi yanları göz önünde bulundurularak piyasa şartları da göz önünde tutularak fiyat çalışmaları yapılıyor" diyor.

Satış stratejisinin püf noktaları: 

Cef Danışmanlık olarak fiyat çalışmasını her projeye özel olarak yaptıklarını belirten Acar, satış başarısındaki 3 püf noktanın;

1-Doğru bir lansman fiyatı ile satışa başlamak

2-Satış adetlerini ve konut tipolojisini dengelemek

3-Satın alan herkesin kazanmasını sağlamak olduğunu belirtiyor.

'Satışlar başlasın sonrasında ihtiyaç olursa bakarız' mantığı yanlış

‘Satışlar başlasın sonrasında ihtiyaç olursa bakarız' mantığı ile hareket etmeye çalışan müteahhitlerin süreç içerisinde tıkanmalar yaşayıp geri adımlar atarak mevcut ev sahiplerini üzebiliyorlar. Dolayısı ile 'planlama ve geriye yönelik adım atmadan ilerleme' oldukça önemli. Doğru bir planlama ile süreç çok rahat ilerler, radikal değişiklikler yapmak zorunda kalınmaz.

Birim metrekare fiyatı nedir ?

Metrekare algısının karmakarışık olduğu günümüzde alıcıların kafasını karıştırmadan doğru bir karşılaştırma yapmalarını sağlamak gerekli. Brüt metrekare algısı her projede farklı biçimde alıcıların karşısına çıktığından alıcıların algılarında metrekare karmaşası oluşmuş oluyor.

“Konutların birim metrekare fiyatlarını hesaplamak, basit karşılaştırma için uygun bir kıyaslama yöntemidir. Alıcılar için en doğrusu peşin daire satış bedellerini net metrekareye bölmektir. Balkon ve terasları da ayrıca değerlendirmek faydalı olacaktır. Kat brüt alanı ile daire brüt alanı arasında da oluşan farklılıkları değerlendirmek gerekir.” diyen Evren Acar, böylelikle satın almayı düşündüğünüz konutların metrekare bazında kıyaslamasını yapabileceğinizi belirtiyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut projelerinde satış stratejisinin püf noktaları!
  • 11.11.2015 11:48

Konut projelerinde satış stratejisinin püf noktaları!

Cef Danışmanlık Kurucu Ortağı Evren Acar, 'İnşaat Sektöründe Fiyatlama Yöntemler ...

İnşaat sektöründeki projelere artık kadın eli değiyor
  • 07.03.2014 11:34

İnşaat sektöründeki projelere artık kadın eli değiyor

Daha çok erkeklerin hakim olduğu inşaat sektöründe çalışan kadın sayısı günden g ...