maritbet girişmaritbet
"Konut, mevduattan daha çok kar ettirecek"

"Konut, mevduattan daha çok kar ettirecek"

Mesa, 50 yılda 104 bin konut üreten şirket yaklaşık 34 milyar dolarlık iş hacmine ulaştı.

 

Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, şu dönemde faizler yükseldiği için yatırım tercihinin mevduattan yana kullanıldığını belirtirken, yatırımın yeniden gayrimenkul üzerinde yoğunlaşacağını söyledi. Boysanoğlu, “Aslında onlar sadece paranın değerini koruyorlar. Konut fiyatları ise şu anda gerçekten dipte diyebiliriz. Bu sıkıntılı dönem geçtikten sonra konuta yatırım yapanlar bankaya mevduat koymaktan çok daha ciddi kâr edecekler” dedi.

Talep sürüyor

Boysanoğlu, “Bir de yüksek faizden etkilenen ihtiyaç sahibi kesim var. Faiz oranları yüzde 1'e, 0.90'a geldiği takdirde sektör yine hareketlenir. 50 yıllık yaşam döngümüzde sıkıntılı dönemlerin en fazla 1.5-2 yıl sürdüğünü gördük. Stoklar konusunda da doğru adımlar atılırsa, 2020 ortasından itibaren sektör eski canlılığını yakalar” diye konuştu.

Boysanoğlu, geliştiricilerin ihtiyaç olmayan bölge ve segmente daha fazla üretim yaptığını söyledi. Boysanoğlu, “Stokla ilgili sorun yaşanıyorsa ana sebebi bu. Üst segment konutta bir stok var” dedi.

Stoklara karşın hala konut ihtiyacı olduğuna da dikkat çeken Boysanoğlu, “Gerçek ihtiyaç sahibine yöneldiğimiz zaman yıllık 1.5 milyon satış olur” dedi.

1.4 milyar ciro

Erhan Boysanoğlu, bu yıl 1.4 milyar lira ciro beklediklerini belirtirken, yurtdışında Özbekistan ve Polonya'da devam eden 2 şantiyeleri olduğunu söyledi. Boysanoğlu, “Uluslararası ortaklıklar gündemimizde olacak. Öncelik verdiğimiz ülkeler Rusya, Polonya, Romanya ve Özbekistan olacak. Polonya'da 2 arsa alıyoruz. Rusya'da 4 kültür merkezi yapacağız. Ayrıca çok fazla talep aldığımız için Erbil'e satış ofisi açtık” dedi.

Yüzde 40'ı satıldı

Bodrum'da 2.3 milyar lira değerindeki Mesa Bodrum Demirbükü projesinin satış ofisinde gazetecilerle bir araya gelen Boysanoğlu, kaba inşaatta yüzde 70'i aştıklarını söyledi. Boysanoğlu, “Kat irtifakı kurulan projemizde teslimleri 2020 Aralık'ta yapacağız. Projemizde 2+1'den 5+1'e kadar 210 rezidans, 5+1 ve 6+1 tiplerinde 50 villa ve butik bir otel yer alıyor. Satışlarımız yüzde 40'a ulaştı. Fiyatlar 3.5 milyon liradan başlıyor. 15 bin 800 metrekare kumsalı olan tek projeyiz” dedi.

Milliyet

  • Etiketler:

Yorum Yaz