maritbet girişmaritbet
Konut kredisi faizleri inecek, ev fiyatları yükselecek!

Konut kredisi faizleri inecek, ev fiyatları yükselecek!

İstanbul'daki konut fiyatları hızla yükseliyor. Düşen kredi faizleriyle birlikte yükselen talep, emlak piyasasını hareketlendirmeye devam edecek.

İstanbul'da emlak ve gayrimenkul piyasası son dönemin en hareketli günlerini geçiriyor. Emlak Konut GYO ile GYODER kampanyasıyla birlikte adeta şahlanan piyasalar, bankaların konut kredisi faizlerini indirmesiyle adeta uçuşa geçti.

Piyasaların canlanmasıyla birlikte bekleyen talebin satışa dönmesi, sektörün tarihinde görmediği kadar hareketli bir Ağustos ayı geçirmesine neden oldu. Peki piyasaların son durumu nasıl, faizler ve konut fiyatları düşer mi? İşte tüm bunları Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun'a sorduk.

İstanbul'da emlak piyasası ne durumda?

“İstanbul'da emlak piyasası sürekli yükselişte. Sadece bu yükselişin hızı değişiyor. İstanbul genelinde konut fiyat artışı devam edecektir. İstanbul nüfusunun yüzde 20'si İstanbul'da yaşıyor. Devletinde konut almak isteyenlere teşvik politikaları da var. Özellikle faiz indiriminin piyasaya çok büyük etkisi var. Kredilerde binde birlik oynama piyasanın seyrini anında etkiliyor. Umarım kredi faizleri inmeye devam eder. Çünkü yüzde 0,75'leri bu piyasa gördü. 26 Ağustos'ta başlayacak olan devlet desteğiyle birlikte bankalar kredi faizlerini bir nebze daha aşağıya çekmek zorunda kalacak. Ayrıca konut üreticileri de kendi finansman modellerini üreterek konut alıcılarının önünü açacak”

İstanbul'un iki yakasında hangi semtler öne çıkıyor?

“İstanbul'un tüm bölgeleri değerli ancak Kartal ve Başakşehir adeta yıldız. Avrupa Yakası'nda BBahçeşehir, Beylikdüzü ve Halkalı öne çıkan semtler. Anadolu Yakası'nda da Kartal-Tuzla hattı ile Ataşehir-Çekmeköy hattı şehrin öne çıkan bölgelerinin başında geliyor. Bağcılar, Esenler ve Kağıthane ile Fikirtepe, Göztepe ve Samandıra bölgeleri kentsel dönüşümle hareketleniyor. Buralarda ise prim oranı, yeni bölgelerden neredeyse daha fazla”

Mega projeler gayrimenkul piyasasını nasıl etkiliyor?

“Ataşehir'deki Finans Merkezi'ni baz alarak ilerlemek gerekirse bu proje bölgedeki rakamların katlanarak artmasına neden oluyor. Nitekim Başakşehir Meydan Dükkanları, İstanbul'un yıldızı olan bir bölgeyi yeniden parlatacak. Bunlar genelinde tüm Türkiye'ye değer katıyor. Finans Merkezi'yle Ataşehir'de nüfus yoğunlaşacak ve şehrin yeni gözdesi olacak. Bununla birlikte buradaki emlak fiyatları yükselecek. İstanbul, emlak fiyatlarını en yüksek olduğu 3 metropol arasında yer alacak. 3. Köprü güzergahında yer alan Polonezköy veya Avrupa Yakası'nda Uskumruköy-Kısırkaya bölgesinde henüz imar durumu açıklanmadı. Burada gayrimenkul sahipleri de mülklerini satmak yerine ellerinde tutuyorlar. Burada hedef gayrimenkul zengini olmak”

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hakan Erilkun, TGM Trend Gayrimenkul'ü anlattı!
  • 16.05.2017 13:44

Hakan Erilkun, TGM Trend Gayrimenkul'ü anlattı!

TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, firmanın kurumsal yapısını ve ...

Araplar gözünü Karadeniz'e dikti!
  • 29.08.2016 15:33

Araplar gözünü Karadeniz'e dikti!

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, İstanbul'da emlak piyasasının sürekli ha ...

Suriyeliler şirket kurma yöntemiyle Türkiye'den ev alıyor!
  • 25.08.2016 11:33

Suriyeliler şirket kurma yöntemiyle Türkiye'den ev alıyor!

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, emlaktasondakika.com'un sorularını yanıt ...

Cumhurbaşkanı'ndan bankalara kredi faizleriyle ilgili sert uyarı!
  • 11.08.2016 11:27

Cumhurbaşkanı'ndan bankalara kredi faizleriyle ilgili sert uyarı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faiz indirimine gitmeyen bankaları uyardı ve ...

'Konut fiyatları 2018’de düşmez'
  • 18.12.2017 11:57

'Konut fiyatları 2018’de düşmez'

TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, gayrimenkul sektörüne yönelik ...

'İstanbul'da her gün 350 aile taşınıyor'
  • 18.09.2017 16:24

'İstanbul'da her gün 350 aile taşınıyor'

TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, sıfır eve geçişlerde en düşük ...