maritbet girişmaritbet
Konut kredisi faizinin yüzde 35’i Ağaoğlu’ndan

Konut kredisi faizinin yüzde 35’i Ağaoğlu’ndan

Ağaoğlu Şirketler Grubu, konut alıcılarına destek sağlamak amacıyla konut kredisi kullananların 10 yılda % 35’lik faiz yükünü karşılıyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun devlet tarafından konut alacaklara verilecek yüzde 15'lik desteğine ek olarak kolları sıvayan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı kredi faizine yardımcı olan bir kampanya başlattı. Şirket, konut alacaklara devletin verdiği teşvik gibi bir destek sağlayacaklarının müjdesini verdi. 

Üç hafta sürmesi planlanan kampanya hakkında açıklamalar yapan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu aynı zamanda gündeme ilişkin değerlendirmeler de yaptı. Devletin sektöre bakış açısının değiştiğini ve artık desteklemeye başladığını söyleyen Ağaoğlu, “Bu tür toplantılara yeni fikirler üretilmediği için genelde katılmazdım. Buna katıldım ve olumlu neticeler aldık” dedi. 

Türkiye'de tasarruf oranının yüzde 12'lerde olduğunu söyleyen Ağaoğlu, özellikle konuta yatırılan peşinatın yüzde 15'i kadar teşvik yapılacağını belirtti. Bu anlamda hem sektörü hem de tasarrufu teşvik etmek için çok olumlu bir gelişme yaşandığını aktaran Ağaoğlu, her şeyi devletten beklememek gerektiğini belirterek şirketlerin de bu konuda adım atmasının önemine vurgu yaptı. 

Vaat değil, icraat var

Ağaoğlu olarak vaatten çok uygulamaya geçen bir şirket olduklarını ifade eden Ali Ağaoğlu, “Devletin bu fikrini ciddi bir şekilde destekliyoruz. Bu nedenle biz de bunu hemen uygulamaya soktuk. 5 sene sonra değil hemen uygulamaya başlıyoruz. Lokomotif sektör olan inşaat, büyüme için çok önemli. O yüzden biz bunu bugünden başlatıyoruz.” dedi.

Kampanya hakkında bilgi veren Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Hasan Rahvalı 13 Şubatta başlayarak üç hafta devam edeceklerini kaydetti. Rahvalı, “Biz Ağaoğlu olarak 120 aya 0,57 faiz uygulamak suretiyle tüketicinin üzerindeki faiz yükünün üçte birini alıyoruz. Üstelik bunu % 1 peşinatla yapıyoruz. Kampanyamız My Towerland, My Home Maslak ve Andromeda Gold projelerinde hemen teslim dairelerde geçerli olacak” dedi. Rahvalı, devletin konut almak isteyenlere yapacağı % 25'lik katkıyı çok önemli ve tasarruf miktarının yeterliliğini desteklemek için doğru bir adım olarak gördüğünü söyledi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'un köprüleri otizm için maviye büründü
  • 03.04.2021 10:30

İstanbul'un köprüleri otizm için maviye büründü

Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim köprüleri otizme dikkati çekmek için ı ...

Limak, dünyanın en büyük 61. müteahhitlik şirketi oldu
  • 22.08.2020 11:13

Limak, dünyanın en büyük 61. müteahhitlik şirketi oldu

Limak İnşaat, “ENR 2020 - Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesi ...

İstanbullular güne maske ile uyandı
  • 18.06.2020 09:20

İstanbullular güne maske ile uyandı

Dün akşam alınan kararla Ankara, İstanbul ve Bursa illerinde açık alanlarda mask ...

Özyurtlar Holding'in 6 projesinde 0.98 faiz imkanı!
  • 27.12.2018 12:50

Özyurtlar Holding'in 6 projesinde 0.98 faiz imkanı!

Bugüne kadar 60 bin kişiyi ev sahibi yapan Özyurtlar Holding, KONUTDER öncülüğün ...

Konut kredi faizlerinde artış başladı
  • 01.07.2018 13:32

Konut kredi faizlerinde artış başladı

Kampanyayla önemli eşik değer olan yüzde 1'in altına çekilen konut kredilerinde ...

Ağaoğlu 50 ay vadeyi aştı, artık faizin yüzde 35’ini alıyor!
  • 12.02.2015 17:53

Ağaoğlu 50 ay vadeyi aştı, artık faizin yüzde 35’ini alıyor!

Ağaoğlu Şirketler Grubu 3 projede 200 konut kredisi faizinin önemli bir kısmını ...