maritbet girişmaritbet
Konut Konferansı 2012, 18 Ekim’de YEM Etkinlik Salonu’nda yapılacak!

Konut Konferansı 2012, 18 Ekim’de YEM Etkinlik Salonu’nda yapılacak!

Yapı sektörünün bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Konut Konferansı’nda dünyaca ünlü uzmanlar konut sektörünü, önümüzdeki dönemde yaşayacağı değişim ve dönüşümler ile birlikte mercek altına alacak

 

Yapı sektörünün bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Konut Konferansı'nda dünyaca ünlü uzmanlar konut sektörünü, önümüzdeki dönemde yaşayacağı değişim ve dönüşümler ile birlikte mercek altına alacak. 18 Ekim 2012 Perşembe günü düzenlenecek konferansa, YEM Etkinlik Salonu ev sahipliği yapacak.

Konferansta “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” ve “Mütekabiliyet Yasası” gibi gündem maddelerinin yanı sıra “Bir şehrin potansiyeli”, “Atığı boşa harcama!”, “En yenilikçi kentsel geliştirme yaklaşımları”, “Mütekabiliyetin Türkçe'si ne?” gibi konu başlıkları ele alınacak. “Bir Şehrin Potansiyeli” sunumunu LAN Architecture Kurucu Ortağı Umberto Napolitano,  “En Yenilikçi Kentsel Geliştirme Yaklaşımları” sunumunu Hollanda Altyapı ve Çevre Bakanı tarafından Şehir ve Altyapı Danışmanlığı görevine atanan Rients Dijkstra yapacak.

DTZ'nin Türkiye Ofisi Yönetici Ortağı ve ULI Türkiye Yönetim Komitesi Başkan Yardımcısı Firuz Soyuer'in moderatörlüğünü üstleneceği Konut Konferansı 2012'de Siemens Ev Aletleri Projeler Satış Müdürü Kenan Yıldırım tarafından ele alınacak olan “değişim paralelinde konut tasarımı ve uygulamalarında son kullanıcıya sunulan akılcı çözümler, inovasyon ve konutlarda değişen, dönüşen güvenlik olgusu ile kullanıcı davranışları” konularını dikkat çekiyor. .

Material ConneXion® İstanbul Direktörü Paolo Cancellato da konferansta, atık malzeme değerlendirmesi ve mevcut malzemenin yeniden kullanımı konularını yenilikçi uygulama yöntemleriyle birlikte masaya yatıracak. Bu bağlamda dönüşüm yasasının kaçınılmaz sonucu ve sorunu olacak atıklar da Konut Konferansı 2012'de tartışmaya açılmış olacak.

“Canlı röportaj”, bu yıl konferansa eklenen en ilgi çekici yeniliklerden biri. Bu bölümde Garanti Koza Gayrimenkul Koordinatörü Gürler Ünlü, yasa uygulamasında aktif rol oynayan, Türkiye'nin önde gelen geliştirici firmalarından Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı ve KonutDer Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas ile görüşecek.

Konut Konferansı'na ayrıca, Hollanda Mimarlık Enstitüsü (Netherlands Architecture Institute-NAI) Mimarlar Odası Bursa Şubesi, ODTÜ ve Yapı- Endüstri Merkezi ortaklığıyla Ankara, Bursa ve İstanbul'da, 14- 18 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Gezici Çalıştaylar'ın sonuçlandırılması hedefleniyor.  Tüm NAI gezici çalıştaylarının moderatörlüğünü üstlenen Doç. Dr. Çağatay Keskinok ile De Nijl Mimarlık'ın kurucu ortağı Endry van Velzen, Nilüfer Kent Konseyi Üyesi İkbal Polat , Birleşmiş Milletler Habitat Kent Plancısı ve Mimar José Chong ve Hollanda Altyapı ve Çevre Bakanlığı'ndan Bart Vink konferansa konuşmacı olarak katılacaklar.

Mütekabiliyet yasasının irdeleneceği bir başka bölüm Firuz Soyuer'in, EMAAR Türkiye Genel Müdürü Ozan Balaban'la yapacağı röportaj olacak.

Konut Konferansı 2012'yi Twitter'da #konut2012 başlığı ile takip etmek, sorularla oturum ve röportajlara aktif olarak katılmak mümkün olacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut Konferansı 2012 videosu yayında!
  • 19.10.2012 15:52

Konut Konferansı 2012 videosu yayında!

Yapı-Endüstri Merkezi Etkinlik Salonu’nda düzenlenen Konut Konferansı 2012’de in ...

Mimarlar da doktorlar gibi yemin etsin!
  • 23.11.2016 13:44

Mimarlar da doktorlar gibi yemin etsin!

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen ‘Konut Sahibi Olmak Ya Da Ol(a)mamak ...

7. Konut Konferansı, 22 Kasım'da düzenleniyor!
  • 15.11.2016 15:12

7. Konut Konferansı, 22 Kasım'da düzenleniyor!

YEM tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Konut Konferansı 22 Kasım Salı günü g ...

Gönye Kurucuları, Konut Konferansı 2015’te konuştu
  • 27.11.2015 09:16

Gönye Kurucuları, Konut Konferansı 2015’te konuştu

Gönye Proje Tasarım, Yapı Endüstri Merkezi (YEM) tarafından düzenlenen Konut Kon ...

Yapı ve mimarlık dünyasını buluşturan konferans
  • 25.11.2015 16:34

Yapı ve mimarlık dünyasını buluşturan konferans

YEM tarafından 6’ncısı düzenlenen ‘Konut Konferansı’ sektörün en önemli isimleri ...

Konut Konferansı sektör temsilcilerini buluşturuyor
  • 13.11.2015 16:54

Konut Konferansı sektör temsilcilerini buluşturuyor

Yapı, gayrimenkul, inşaat, tasarım ve mimarlık alanlarının önde gelen temsilcile ...