maritbet girişmaritbet
Konut fiyatları ABD'de yüzde 4,5 artacak

Konut fiyatları ABD'de yüzde 4,5 artacak

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings açıklamasına göre bu yıl ABD’de konut fiyatlarının yüzde 4,5 artması bekleniyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada, "ABD'de konut fiyatları 2016 yılında yüzde 4,5 artacak. Nominal fiyatlar 2006 yılında konut balonunun görüldüğü dönemdeki seviyelere yaklaşacak" ifadeleri kullanıldı.

Bu yıl Kanada'da ise konut fiyatlarının yüzde 2,5 artacağı beklentisine yer verilen açıklamada, Kanada'daki konutlara, uzun vadeli temeller dikkate alındığında yüzde 20 seviyesinde aşırı değer biçildiği, bu yüzden de Kanada'daki konut fiyatlarının aşağı yönlü risklere daha çok maruz kaldığı vurgulandı.

10 yıl öncesine göre sürdürülebilir seviyede 

Açıklamada, ABD'deki konut fiyatlarının bundan 10 sene öncesine kıyasla daha "sürdürülebilir" seviyede olduğunun altı çizilerek, ABD'de bu dönem içerisinde toplam nüfusun 20 milyon arttığı hatırlatıldı.

Enflasyon ile dengelendiğinde, ABD'de konut fiyatlarının 2006 yılındaki zirve seviyelerinin yaklaşık yüzde 20 altında seyrettiğine dikkati çeken açıklamada, "Yeni konut inşası, kriz sonrası seviyelerinden artıyor olsa da halen uzun vadeli tarihsel ortalamasının altında bulunuyor" görüşü paylaşıldı.

Açıklamada, ABD'de bazı bölgelerde konutların "aşırı fiyatlandığı", Kaliforniya ve Teksas'ta konut fiyatlarının gerileyebileceği de belirtildi.

Yorum Yaz