maritbet girişmaritbet
Konut aidatında da rekor İstanbul’un oldu!

Konut aidatında da rekor İstanbul’un oldu!

Konut aidatlarında Türkiye rekoru, metrekaresi 13.16 TL ile İstanbul Avrupa yakasının oldu

REIDIN tarafından gerçekleştirilen "Konut Projeleri Aidat Değerleri" araştırması ile il, ilçe ve projeler bazında lokasyonların aidat ortalamaları analiz edilebilir şekilde yayınlandı. 

Buna göre İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde, oturumun başladığı konut projelerinde, metrekare bazında en yüksek aidat değerine sahip konut projesi 13.16 TL/metrekare ile İstanbul Avrupa yakasında iken, metrekare bazında en düşük aidat değerine sahip konut projesi ise ortalama 0.13TL/metrekare ile Ankara'da bulunuyor.

Araştırma sonuçları İstanbul'un iki yakası arasında da değer farklılıklar olduğunu gösteriyor. İstanbul ilçeleri için hesaplanan metrekare bazında ortalama aidat değerlerine bakıldığında, Güngören 1.02 TL/metrekare ile en düşük değere sahipken, 5.6 TL/metrekrae ile Beşiktaş en yüksek aidat ortalamasına sahip ilçe oldu. Özellikle Boğaz aksında bulunan ilçelerde rayiç değerlerde olduğu gibi aidat değerleri de çeperlere oranla yüksek çıktı.

REIDIN Türkiye Veri Uzmanı Hilal Erdoğan Şumnu, "Yapılan analizde, aidat değerlerinin en yüksek olduğu Beşiktaş, Şişli ve Kadıköy ilçelerinin, aynı zamanda REIDIN SED (Sosyo Ekonomik Derecelendirme) sınıflandırmasında da A+ seviyesinde olan ilçeler olduğu görülüyor. Buna göre, refah düzeyi ile aidat değerlerinin ilişkili olduğunu söylemek mümkün. Gelir düzeylerinin, satış ve kira fiyatlarının halihazırda yüksek olduğu bölgelerde, aidat değerlerinin de yüksek olduğunu gözlemlemekteyiz. Sonuç olarak, aidat değerlerinin lokasyona, sosyo-ekonomik seviyeye, konut fiyatlarına bağlı olarak değişkenlik gösterdiği söylenebilir" dedi. 

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'da en yüksek konut aidatı Beşiktaş'ta!
  • 07.03.2018 12:13

İstanbul'da en yüksek konut aidatı Beşiktaş'ta!

REIDIN'in, 2017 yılı Konut Projeleri Aidat Değerleri raporuna göre İstanbul'da ...

İstanbul'da en yüksek aidatlar Avrupa Yakası'nda!
  • 05.02.2016 12:07

İstanbul'da en yüksek aidatlar Avrupa Yakası'nda!

REIDIN tarafından gerçekleştirilen "Konut Projeleri Aidat Değerleri" araştırması ...

Konut aidatında da rekor İstanbul’un oldu!
  • 01.12.2014 15:08

Konut aidatında da rekor İstanbul’un oldu!

Konut aidatlarında Türkiye rekoru, metrekaresi 13.16 TL ile İstanbul Avrupa yaka ...