maritbet girişmaritbet
'Konut, 2016'da daha iyi bir yatırım olacak'

'Konut, 2016'da daha iyi bir yatırım olacak'

AKG Gazbeton Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sırrı Güvenç, konut sektörüne yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Seçim sonrası duyurulan yeni uygulamalar sonucu 2016 yılında konuta olan talebin artacağına ve konutun önemli bir yatırım aracı olarak öne çıkacağına değinen AKG Gazbeton Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sırrı Güvenç “2016 yılında yapı malzemesi üreticilerine çok önemli görevler düşüyor” dedi.

Hükümetin ilk kez konut sahibi olacaklara vereceği duyurulan teşvikle birlikte, özellikle bankacılık sektöründe hareketlenmenin yaşanması beklenirken, gayrimenkul sektörü, inşaat sektörü ve yapı malzemesi üreticilerinin de bu hareketlenmeden yararlanacağını öngören Sırrı Güvenç; “2016 yılında inşaat sektöründe yüzde 3 büyüme bekleniyor ancak hükümetin yeni uygulamasıyla bu oranın daha da artacağını tahmin ediyoruz. Gazbeton üretiminde öncü ve sektöre yenilikler getiren bir firma olarak, inşaat sektörünü bekleyen bu gelişmeye hazırlık yapıyor, üretimimizden, pazar hakimiyetimize kadar tüm alanlarda yeni yapılanmalara gidiyoruz” dedi.

KONUT SATIŞLARI ARTARAK DEVAM EDECEK 

Ülke genelinde, seçim sonrasına hakim olan siyasi istikrarın ekonomiye olumlu yansımasını beklediklerini ifade eden Güvenç; “Konutlarda yangın güvenliğine önemli katkı sağlayan, temel ve betonarme maliyetlerinde maliyet avantajı getiren, her yıl 100 binden fazla konuta yapı malzemesi tedarik eden bir firmayız. Ülkemizin her bölgesinden henüz konut sahibi olamamış vatandaşların kira yükünden kurtularak konut sahibi olmasını ve bu konutlarda nitelikli yapı malzemeleri kullanılmasını önemsiyoruz. Özellikle projelerin hızla tamamlanmasını sağlayacak, güvenilir ve nitelikli yapı malzemeleri ile vatandaşın konutuna bir an evvel kavuşmasını sağlamalıyız” dedi.

2015 yılında 1,29 milyon adet olarak gerçekleşen konut satışlarının, 2016'da artarak devam edeceğini beklediklerini belirten Güvenç; “Konut her zaman en iyi yatırımdır ancak 2016'da çok daha iyi bir yatırım olacak. Sadece konut edindirme kredisi ile değil, 2016'ının ikinci yarısında düşmesi beklenen konut kredisi faiz oranları ve kentsel dönüşüm projelerinin de bunda etkisi olacak” diye ekledi.

AKG Gazbeton'un, sektöründeki lider üretici firma olmasıyla, 2016 yılında 125 binden fazla konuta malzeme tedarik etmesi hedefleniyor. Türkiye'de İzmir, Kırıkkale ve Çorlu İşletmeleriyle 1,5 milyon metreküpten fazla gazbeton tedariki sağlayan AKG Gazbeton ürünleri, konut projeleri dışında stadyum, spor kompleksi, okul, AVM, hastane, turizm tesisi, sosyal tesisler ve kamu binalarında da tercih ediliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut satışları kasımda geçen yılın aynı dönemine göre %34,1 düştü!
  • 15.12.2022 10:24

Konut satışları kasımda geçen yılın aynı dönemine göre %34,1 düştü!

Konut satışları kasımda bir önceki aya göre yüzde 14,8, geçen yılın aynı ayına k ...

Konut satışları ekim ayında bir önceki yıla göre %25,3 oranında düştü!
  • 16.11.2022 10:17

Konut satışları ekim ayında bir önceki yıla göre %25,3 oranında düştü!

TÜİK verilerine göre; Türkiye genelinde konut satışları Ekim ayında bir önceki y ...

Konut satışları mart ayında bir önceki yıla göre %20,6 arttı
  • 19.04.2022 16:13

Konut satışları mart ayında bir önceki yıla göre %20,6 arttı

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2022 yılı Mart ayı ...

Konut stokları kasımda da hızla erimeye devam etti
  • 15.12.2021 11:45

Konut stokları kasımda da hızla erimeye devam etti

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi kasım ayı sonuçları açıklandı. ...

Kasım ayında konut satışları yüzde 59 arttı
  • 14.12.2021 10:58

Kasım ayında konut satışları yüzde 59 arttı

Türkiye genelinde kasımda 178 bin 814 konut satışı gerçekleştirildi. Kasımda sat ...