maritbet girişmaritbet
Konukoğlu şirket avında!

Konukoğlu şirket avında!

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu dünya ülkelerini gezerek şirket avına çıkmaya hazırlanıyor.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu dünya ülkelerini gezerek şirket avına çıkmaya hazırlanıyor. Dünyanın küçüldüğünü belirten Konukoğlu, hızlı olmak gerektiğini söylüyor.

Anadolu kaplanlarının gözde ismi Konukoğlu, 2012'de de boş durmayacak. "Türkiye'nin devri başladı" diyen Konukoğlu, eline çantasını alıp ülke ülke yatırım fırsatlarını değerlendirecek. 2000 yıllarda Türkiye'ye gelip şirketinizi satar mısınız diyen birçok firmanın şimdilerde gelip bizim şirketimizi alır mısınız diye Türk şirketleri ile görüşme yaptıklarını belirten Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, yakalanan bu ivmeyi iyi kullanmak gerektiğini söyledi.

Kendi şirketlerine de çok sayıda Avrupalı ve ABD'li firmanın 'bizi alın' diye teklif getirdiğini belirten Konukoğlu; "Halen görüşmelerimiz devam ediyor. Size sektör ve şirket ismi vermem şu an için mümkün değil. Ama pazarlık halinde olduğumuz şirketler var. Şunu söyleyebilirim ki Türkiye gerçekten çok fazla ilgi görüyor. Sadece bize değil diğer firmalara da bizi alın diye gelip gezen yabancı firmalar var" dedi.

Dünyayı dolaşacak

Kolları sıvayan Konukoğlu, eline yatırım çantasını alarak dünyayı dolaşıp yatırım fırsatlarını arayacak. Net olarak belli bir sektöre endekslenmeyen Konukoğlu, yatırım fırsatı olan ve gelecek vadeden tüm sektörlerle ilgilenecek ve pazarlıklar şartlarına bakacak. Gençlere de şirket avını tavsiye eden Konukoğlu, şu anki ivmeden yararlanmak ve pazarlık yapabilmek için araştırma yapmanın şart olduğunu söylüyor. İki yıl sonra holding yönetimini erkek kardeşine bırakacak olan Konukoğlu, iş hayatından ise uzaklaşmayı düşünmüyor. Bundan sonra kendisine daha fazla zaman ayıracağını kaydeden Konukoğlu erkek kardeşine danışman olarak fikirlerini aktarmayı planlıyor.

Enerji ve tekstile dikkat

Yıldızı parlak sektörler konusunda fikirlerini de paylaşan Konukoğlu, enerji, tekstil, iş makineleri ve kentsel dönüşümle inşaat sektöründe ciddi hareketlenme beklediklerini açıkladı. Bu sektörlerde iş birlikteliklerinin ve yeni anlaşmaların da yaşanabileceğine dikkat çekti.

Hızlı davranan kazanır

Bu dönemde akılcı yaklaşımlar sergileyenlerin uluslar arası firmaları uygun fiyatlarla satın alabileceğine de değinen Konukoğlu, "Yurtdışından şirket almak isteyenler hızlı olmalı. Ancak bu hız aklın önüne geçmemeli. Aşağıya bakıp mutlu olmayı, yukarıya bakıp ise hırslanmayı bilenler ve hırsını aklı ile kontrol edenler başarıya ulaşabilir" şeklinde konuştu. Konukoğlu, diğer önerilerini ise fazla borçlanmamaya özen gösterilmeli, dikkatli olmalı, ve paniğe kapılmamalı diye sıraladı.

Vakıfta aktif görev alacak

Konukoğlu'nun 2 yıl sonraki planları arasında vakfa daha fazla vakit ayırmakta geliyor. Vakıfta finansal yönetim başta olmak üzere vakfa ait olan hastane ve üniversitede başkanlıklar yapacak. Kuruluşla ilgili son aşamaya gelinen üniversitede ise gençlere tecrübelerini aktaracak.

Kentsel dönüşüm hemen başlamalı

Kentsel dönüşüm konusunda görüşlerini de aktaran Konukoğlu, "Kentsel dönüşüm Türkiye'ye ivme kazandırır ve inşaat sektörüne ciddi bir hareket getirir. Eğer inşaat sektörü ivme kazanırsa diğer sektörler de otomatik olarak bu ivmeden nasibini alır. Çünkü cam sektörü çalışır, tekstil sektörü çalışır, mobilya sektörü çalışır. Türkiye kentsel dönüşümü kesinlikle başlatmalı. Düzensiz ve çarpık kentleşmelerden kurtulmak için bu bina ve yolların tekrar yıkılıp daha modern ve sağlam inşa edilmesi gerekiyor" açıklamasını yaptı.

Emine Açar/Bugün

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Ersoy, yeni CSO binasını tanıttı
  • 02.12.2020 17:23

Bakan Ersoy, yeni CSO binasını tanıttı

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, medya temsilcilerine yeni Cumhurbaşkanlığı Senfon ...

SANKO Gaziantep’e iki cami daha yaptıracak
  • 11.09.2020 13:00

SANKO Gaziantep’e iki cami daha yaptıracak

Gaziantep Valiliği ve SANKO Holding arasında, iki cami yapımı için protokol imza ...

ASCE İnşaat'ın satış fiyatlarında yüzde 10 indirim uygulanacak!
  • 11.10.2018 10:29

ASCE İnşaat'ın satış fiyatlarında yüzde 10 indirim uygulanacak!

Sanko Holding, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na destek olmak amacıyla i ...

SANKO Holding’den dev satın alma!
  • 19.03.2015 17:03

SANKO Holding’den dev satın alma!

Dünya çimento devi Lafarge'nin şirketini satın alan SANKO Holding, sektördeki gü ...

Sanko Holding, iki otel inşa edip zincirlere satacak
  • 20.10.2014 12:52

Sanko Holding, iki otel inşa edip zincirlere satacak

Sanko Holding, Gaziantep merkezde kalan fabrika arazilerinde gayrimenkul projele ...

Sanko, aslan payını enerjiye yatıracak!
  • 10.09.2014 10:24

Sanko, aslan payını enerjiye yatıracak!

Sanko Holding, Niksar/Erbaa’da 76 MW’lık Tepekışla Barajı ile Adıyaman Gölbaşı’n ...